Hur man fixar vanliga Samsung Galaxy S4-problem, fel och glitches [Del 55]

Glad helg, alla! Välkommen till den 55: e delen av vår längsta problem med felsökningsserien för Samsung Galaxy S4. I denna del inkluderade jag tio problem som skickats av våra läsare nyligen. Utifrån antalet e-postmeddelanden som vi redan har i vår inkorg ser det ut som att vi kommer att fortsätta den här serien.

För de som just har anpassat oss har vi ett index för alla problem som vi tidigare har tagit upp; besök vår Samsung Galaxy S4 felsökningssida för att hitta listan över hundratals problem. Om du inte hittar ett problem som liknar ditt eller om lösningen som vi gav inte fungerade för dig, kontakta oss gärna på [e-postskyddad] och glöm inte att ta med all nödvändig information. Du kan också posta på vår Facebook-vägg och / eller Google+ sida eftersom vi också använder dem för att hjälpa våra läsare.

Klicka på ett problem nedan:

 1. Mobildata fungerar inte efter en uppdatering
 2. Android-systemet stängs av på Galaxy S4
 3. Galaxy S4 kommer inte att startas upp förbi logotypen, stängs av och vibrerar
 4. Galaxy S4 skärmflimrar
 5. Galaxy S4 släpper mobildata när det är anslutet
 6. Ny Galaxy S4 kan inte ansluta via mobildata
 7. Android-system som förbrukar batteri på Galaxy S4
 8. Galaxy S4 kommer inte att startas upp och laddas
 9. Galaxy S4 kommer inte att starta upp efter att ha tappats
 10. Galaxy S4-teckensnitt har ändrats, inställningarna kraschade

Mobildata fungerar inte efter en uppdatering

Problem : Hej, min fru har nyligen uppdaterat sin telefon till 4.4.2 kitkat eftersom hennes mobildata inte svarar alls. Den slås inte på trots att ikonen tänds när man trycker på den. Hoppas till här från dig snart och förhoppningsvis med en lösning på detta. - Shaine

Felsökning : Hej Shaine. Du har inte nämnt vilket företag som tillhandahåller eller tillhandahåller service till din hustrus telefon och om det är BYOD eller inte (ta med din egen enhet). Om telefonen köpts från en tredje part och tillhandahölls under din fru nuvarande leverantör, finns det en chans att APN återställdes eller ändrades under uppdateringen. Ja, det händer hela tiden.

Försök att kontrollera telefonens APN genom att gå till Inställningar> Fler nätverk> Mobilnätverk> Access Point Name. Om du inte vet rätt APN, ring leverantören och be om den. Men om denna telefon tillhandahölls av tjänsteleverantören själv, behöver du bara återställa APN till standardvärden. Precis samma väg och när du är på skärmen för åtkomstpunktnamn, tryck på menyknappen och tryck på Återställ till standard. APN återställs sedan till standardinställningarna och det kan fungera. Om inte, måste du ringa leverantören.

Android-systemet stängs av på Galaxy S4

Problem : Hej herr. Jag heter Tj. My Galaxy S4 har nyligen haft problem. Min telefon fryser ständigt. Det kommer att säga "tyvärr, systemet stängs av" varje gång jag tittar på en video min telefon spelar upp den i slow motion. Ibland kan jag inte spela musiken på min telefon. Jag måste starta om min telefon när filmerna börjar spela i slow motion och jag kan inte spela min musik. Jag behöver din hjälp!

Felsökning : Hej, TJ. Du sa aldrig om telefonen också fryser medan du använder andra appar. Det låter som att videospelaren är den skyldige varför telefonens prestanda sjunker på ett ögonblick. Jag är inte säker på om du använder aktiespelaren eller andra tredje partier, men det bästa du kan göra just nu är att starta upp din Galaxy S4 i säkert läge och försöka titta på videor när du är i det tillståndet.

 1. Stäng av enheten helt.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S4-logotypen visas på skärmen släpper du strömbrytaren.
 4. Så snart du släpper strömbrytaren trycker du och håller ner volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills telefonen har slutfört omstartprocessen.
 6. Om du kan läsa "Safe Mode" längst ner till vänster på skärmen, släpp Volym ned-knappen. I annat fall ska du upprepa processen tills du kan starta upp telefonen till Safe Mode.

Om telefonen kan spela upp videor utan att frysa i säkert läge, var problemet med videospelaren eller har det konflikter med tredjepartsappar. Du måste rensa både cache och data för videospelaren och starta normalt. Om problemet kvarstår kan du försöka avinstallera appar som kan vara länkade till spelaren.

Men om telefonen fortfarande fryser och dyker upp samma felmeddelande i säkert läge, är problemet mer än bara den lilla appens fel. Säkerhetskopiera dina data och återställ hårtelefonen via återställningsläge.

 1. Stäng av telefonen helt.
 2. Tryck och håll ned knapparna Volym upp, Hem och Ström.
 3. Släpp strömbrytaren när telefonen vibrerar, men fortsätt att hålla fast vid volym upp- och hemknapparna.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du både Hem- och Volume Up-knapparna.
 5. Markera 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja den.
 7. Använd knappen Volym ned igen för att markera 'radera alla användardata.'
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja den.
 9. När återställningen är klar väljer du "Starta om systemet nu."
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Galaxy S4 kommer inte att startas upp förbi logotypen, stängs av och vibrerar

Problem : Hej, hoppas att du kan hjälpa! min Samsung som dog på grund av mjukvaruproblem så vitt jag vet, jag kan inte ens slå på den bara vibrerar, visar Samsung-skärmen och blir svart igen. Jag har inte säkerhetskopierat det men jag behöver verkligen hämta mina foton och eventuellt något annat på det. Tack på förhand. - Tash

Felsökning : Hej Tash, oroa dig inte att vi är här för att hjälpa. Vet du vad, jag tror att ditt problem inte är så komplicerat som det verkar. Baserat på din beskrivning tror jag att problemet är med strömbrytaren - det kan fastna. Gå igenom de enkla felsökningsstegen som jag skisserade för dig nedan:

 1. Ta bort bakstycket och dra ut batteriet.
 2. Tryck och håll in strömbrytaren i en minut och tryck sedan upprepade gånger (så många gånger som möjligt) för att få den att fastna.
 3. Sätt tillbaka batteriet och säkra det med bakstycket.
 4. Försök att slå på telefonen för att se om den kan startas upp nu.
 5. Om telefonen fortfarande sitter fast i Samsung-skärmen och stängs av, försök sedan starta om den i säkert läge och sedan återställningsläge.
 6. Om den fortfarande stängs av vid start i säkert läge och återställningsläge kan strömknappen ha skadats.
 7. I händelse av att det startas upp i säkert läge, säkerhetskopiera dina viktiga data och utför fabriksinställning.
 8. Om allt annat misslyckades, skicka telefonen in för reparation.

Galaxy S4 skärmflimrar

Problem : Nyligen har min telefonskärm börjat flimra och gå in och ut. Det stannar efter som en minut och återgår sedan till det normala. Vid denna punkt börjar det bara bli irriterande. Först trodde jag att jag knäckte eller bröt något i telefonen men min telefon har ingen fysisk skada eftersom jag sällan tappar den. Problemet har just börjat uppstå den här veckan och jag har inte tappat det på ett tag. Alla mina appar är uppdaterade och min telefon är på Android-version 4.4.4. I går läste jag att jag borde uppdatera alla mina appar eftersom det sägs att mina telefonappar inte kunde hålla jämna steg med den nya uppdateringen som orsakade en krasch. Men efter att ha uppdaterat alla mina appar, som tycktes fixa problemet, när jag vaknade i morse placerade jag min telefon på laddaren och när den nådde 100% tänkte jag på skärmen och skärmen började vippa och de vita linjerna kom igen nu Jag har bara förlorat vad jag ska göra (10 minuter senare var det tillbaka till det normala). Snälla hjälp mig! - Lorenzo

Felsökning : Hej Lorenzo. Vi kunde verkligen inte veta vad problemet är men baserat på rapporter från andra S4-ägare som också har stött på det här problemet kan det antingen vara ett hårdvaru- eller firmwareproblem. Problemet med skärmflimring är vanligt och det jag såg i aktion tidigare orsakades av en lös anslutning; skärmen flimrade från tid till annan och kunde fixas genom att helt enkelt trycka på skärmens övre del. En av teknikerna som jag arbetade med sa att flexkabelkontakten inte var ordentligt ansluten; som förklarade varför skärmen flimrade när telefonen skakades.

I ditt fall finns det ett sätt att veta om det är en firmware- eller maskinvaruproblem - ta en skärmdump när skärmen flimrar. Du kan enkelt göra detta genom att trycka och hålla ned strömbrytaren och Hem-knappen samtidigt. Du kan ladda ner skärmdumpen till din dator eller andra enheter eller vänta på att skärmen på din telefon slutar flimra och se skärmdumpen. Om det visar spår av flimrar eller om det finns linjer som går igenom bilden är firmware problemet. Du kan fixa det genom att utföra hård återställning och om det misslyckas, omstänga firmware.

Men om skärmdumpen är tydlig som vanlig bild utan rader av något slag, är det ett hårdvaruproblem. Du kan öppna din telefon om du är tillräckligt säker och kontrollera anslutningarna, eller ännu bättre, låt teknikern hantera den.

Galaxy S4 släpper mobildata när det är anslutet

Problem : Hej, varje gång jag laddar min Galaxy S4 märker jag efteråt att den inte kommer att ansluta till internet (fungerar om jag använder wi-fi). Jag hade ett av de defekta svullna batterierna som byttes ut för några månader sedan. Jag skickade till och med tillbaka telefonen för reparation och fortfarande efter att laddningen kommer problemet tillbaka intermittent, inte så illa som innan den reparerades! Jag kopplar helt enkelt bort och ansluter dataalternativet igen och det fungerar igen men det är irriterande och det verkade börja ungefär samtidigt som jag märkte det svullna batteriet .... HJÄLP snälla! Tror att det kan vara fallet att skicka tillbaka det igen! Tack. - Wendy

Felsökning : Hej Wendy, jag tror att det svullna batteriet inte kunde orsaka problem i telefonen, särskilt om det redan har ersatts av ett nytt. Om mobildata tappar "varje gång" du ansluter telefonen till laddaren, kan kretsen ha trasslat i dotterbordet där USB-laddningsporten och antennkontrollern är lödda. För att säkerställa att det inte bara är inställningsrelaterade problem ska du inte ställa in telefonen så att den växlar automatiskt mellan nätverk: gå till Inställningar> Anslutningar> Wi-Fi> tryck på Menyknappen> Avancerat> avmarkera rutan bredvid Auto nätverksbrytare.

Ny Galaxy S4 kan inte ansluta via mobildata

Problem : God morgon och god jul. Jag har ett litet försvårande problem med min telefon och undrade om du kunde hjälpa till. Min telefon kommer inte att ansluta till internet eller låta mig använda de flesta av mina appar om jag inte är ansluten till wifi. Jag har precis fått telefonen igår är det en fabrikslåst version från at & t använder den på tmobile nätverk. Berätta för mig att du kan ha en lösning. Tack, Claudia .

Felsökning : God jul till dig också, Claudia. Låsta nya telefoner kanske kan få service när ett SIM-kort från en annan operatör har monterats. I ditt fall kanske du kan skicka och ta emot textmeddelanden och ta emot och ringa samtal men du kan inte använda internet. Det beror på att telefonen måste ställas in för att kunna ansluta till mobildatanätverket. Jag antar att ditt konto är tillåtet att använda data så jag föreslår att du ringer T-Mobile och ber om rätt APN. Jag tror att telefonen är inställd på att ansluta till AT&T-nätverket, du måste ändra det. Det finns mycket information online som föreslår rätt APN för T-Mobile, men för att vara säker, ring bara på hotline och låt representanten vägleda dig genom att ställa in din telefon.

Android-system som förbrukar batteri på Galaxy S4

Fråga : Kära Droid-kille, låt mig veta varför detta Android-system förbrukar lika mycket batteri som skärmen.

Jag använder Galaxy S4 i9505 för det senaste halvåret. Mitt batteri tappas med 1% varannan minut om jag använder telefonen, vad jag än använder. Låt mig veta om det finns någon lösning. - Faisal

Svar : Android System täcker allt som körs på din telefon. Om det äter upp ditt batteri snabbare än andra, betyder det att det finns många appar och tjänster i bakgrunden. Stäng dem du inte använder och starta om din telefon. Det skulle också hjälpa om du rensade RAM-minnet.

Du måste bland annat kontrollera appar som kan ha blivit falska eller orsaka krascher. Om telefonen har varit ansluten till ett WiFi- eller mobildatanät länge, försök att koppla bort den i några minuter och anslut den bara igen. Endast du vet vad som körs på din telefon och bara du har en idé om vilken som är problematisk.

Galaxy S4 kommer inte att startas upp och laddas

Problem : Så min telefon är död och när jag ansluter min laddare i batteriet dyker upp men den bara fryser på den här skärmen och laddas inte. Jag försökte göra en fabriksuppdatering men telefonen fryser när Samsung Galaxy dyker upp har du några förslag. Tack.

Felsökning : Ärligt talat, det finns inget mycket vi kan berätta för dig om hur du åtgärdar problemet eftersom vissa detaljer saknas som hur telefonen uppförde sig då problemet uppstod. Så i försök att få telefonen från att fastna på Samsung-logotypen, försök först göra den mjuka återställningen.

 1. Ta bort bakstycket och dra ut batteriet medan telefonen är på.
 2. Utan batteriet håller du ner strömbrytaren i en minut.
 3. Sätt tillbaka smeten och säkra den med bakstycket.
 4. Försök nu att slå på telefonen. (Jag antar att det finns tillräckligt med batteri kvar. Om inte, försök sedan hitta ett sätt att ladda batteriet utan att använda telefonen eller om du känner någon som har en S4, låna batteriet.)
 5. Om den fortfarande sitter fast föreslår jag att du startar telefonen i återställningsläge och utför fabriksinställning.

Du sa att du försökte återställa fabriken men att du inte kan komma förbi Samsung-skärmen. Jag antar att du försökte komma in i Android så att du kan nå Inställningar och återställa telefonen därifrån. Du kan inte göra det om telefonen inte kan starta helt. Varna dock om att alla dina data som sparats i telefonens interna lagring kommer att raderas och inte kan hämtas längre. Så här gör du den hårda återställningen:

 1. Stäng av telefonen helt.
 2. Tryck och håll ned knapparna Volym upp, Hem och Ström.
 3. Släpp strömbrytaren när telefonen vibrerar, men fortsätt att hålla fast vid volym upp- och hemknapparna.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du både Hem- och Volume Up-knapparna.
 5. Markera 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja den.
 7. Använd knappen Volym ned igen för att markera 'radera alla användardata.'
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja den.
 9. När återställningen är klar väljer du "Starta om systemet nu."
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Galaxy S4 kommer inte att starta upp efter att ha tappats

Problem : Hej! Min far begåvade mig Samsung Galaxy S4 som han köpte den från London för fyra eller fem månader sedan och den var lite använd, men det är inte frågan. Till att börja med var det den "fantastiska" telefonen någonsin, men nu tror jag att det var det största misstaget i mitt liv, eftersom jag har gud vet vad som är frågan varje dag. Det har blivit en MASSIV HEADACHE!

Problemet är att en dag när det var full laddning och när jag tog bort den från laddningen och öppnade den fastnade den och öppnades inte och sedan tittade jag på Google efter lösning och jag hittade en “Att du måste trycka på volym upp + meny + strömbrytare samtidigt och den öppnas ”och jag gjorde samma exakta sak och det öppnade och det hände för en månad sedan. Och därifrån fungerade det bra men för en dag sedan gled det från min hand och det föll på golvet och sedan dess öppnar det inte. Jag tänkte som det hände innan det igen kommer att öppnas från samma procedur (volym upp + meny + strömbrytare) men jag försöker från igår och jag sökte hundratals plus webbplatser men jag kan inte hitta någonting! Snälla hjälp mig, jag är verkligen anspänd! - Abeer

Felsökning : Hej Abeer, tack för att du har fått information om hur du fixade problemet innan men vad jag hoppades var detaljer om telefonens nuvarande beteende. Till exempel, vad gör det när du trycker på strömbrytaren? Visar den den vanliga röda lampan och laddningsikonen när du laddar den? Blinkar skärmen till och med när du trycker på strömbrytaren? Men oroa dig inte om du inte har inkluderat de detaljer jag letat efter. Här är felsökningsförfarandet som jag skisserade för dig:

 1. Anslut laddaren till telefonen och vägguttaget för att se om de vanliga laddningsindikatorerna dyker upp. I så fall låt telefonen ladda i minst 10 minuter.
 2. Om telefonen inte visar de vanliga laddningsskyltarna, koppla ur laddaren och ta ur batteriet och kontrollera anslutningarna och stiften. Påverkan av droppet kan ha feljusterat en stift eller två.
 3. Om telefonen fortfarande inte laddar, slösa inte din tid med felsökning, skicka den istället för reparation. Något i hårdvaran kan ha påverkats av nedgången.
 4. Å andra sidan, om telefonen laddades bra, försök först att starta upp telefonen i säkert läge först. Om den vägrar att starta i säkert läge kan du prova återställningsläget.
 5. Om allt annat misslyckas, skicka telefonen för reparation.

Galaxy S4-teckensnitt har ändrats, inställningarna kraschade

Problem : Jag känner att mitt telefonsystem har skadats lite. Jag har data på min telefon och många applikationer så jag vill inte återställa fabriken eftersom jag kommer att bli ganska tråkig att komma ihåg och installera allt.

Problemen:

 1. Teckensnittet i inställningar är ganska besvärligt (som det som kommer genom tillgänglighetsalternativ)
 2. När jag försöker komma åt tillgänglighetsalternativ, låsmönster, Display eller röstkontroll visas det: Tyvärr har inställningarna stannat. Detsamma händer när jag försöker få åtkomst till alla konton i Inställningar förutom Samsung-kontot, Lägg till nytt konto och Säkerhetskopiera / Återställ data.
 3. Standardfacklawidget fungerar inte så jag måste använda en annan facklawidgetwidget.
 4. Jag försökte avinstallera några appar som kan orsaka problem men som inte kunde räkna ut. Jag har AVG AntiVirus (det rapporterar allt bra) och Vault Security Plugin installerat också.
 5. Utrymmet på min telefon gick mycket lågt men jag har återhämtat det till cirka 750 MB.

Här är en skärmdump av min About Phone bifogad också. Hoppas denna information räcker för diagnos.

Felsökning : Det som är viktigt för mig är felmeddelandet "Tyvärr har inställningar stannat" eftersom det betyder att det finns konflikter i systemet som gör att inställningstjänsten kraschar. Saken är att både en tredjepart och förinstallerade appar kan orsaka detta. Så, för att veta vilken grupp appar som står bakom det här problemet, starta upp telefonen i säkert läge:

 1. Stäng av enheten helt.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S4-logotypen visas på skärmen släpper du strömbrytaren.
 4. Så snart du släpper strömbrytaren trycker du och håller ner volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills telefonen har slutfört omstartprocessen.
 6. Om du kan läsa "Safe Mode" längst ner till vänster på skärmen, släpp Volym ned-knappen. I annat fall ska du upprepa processen tills du kan starta upp telefonen till Safe Mode.

I säkert läge, observera telefonen noga för att se om felmeddelandet fortfarande dyker upp. Försök också gå till Inställningar för att kontrollera om teckensnittet har ändrats. Om inte, försök att manuellt ändra teckensnittet genom att gå till: Inställningar> Min enhet> Skärm> bläddra till teckensnittstil> välj Samsung Sans.

Om felmeddelandet fortfarande dyker upp finns det inget annat alternativ än att utföra fabriksinställning. Gör samma sak om teckensnittet inte återgår till det normala när du manuellt har valt Samsung Sans. Jag förstår att du inte vill göra fabriksinställning men det är det bästa för dig att göra just nu. Jag tror att om du kan förhindra att inställningstjänsten kraschar, kommer alla andra problem att försvinna också.

Anslut oss

Vi hjälper våra läsare allvarligt så vi gjorde det lättare för dig att kontakta oss genom att ge dig minst tre alternativ. Det första alternativet och det mest föredragna är via e-post. Skicka dina frågor, problem, problem och förslag till [e-postskyddad] eller kontakta oss via Facebook och Google+.