Hur man fixar vanliga Samsung Galaxy S3-problem, fel och glitches [Del 49]

Hej killar, välkommen till den 49: e delen av vår Samsung Galaxy S3 felsökarserie. Efter mer än 500 problem och e-postadresser är jag ganska säker på att vi har täckt mycket möjliga problem med S3, så om du har problem med din telefon föreslår jag att du besöker vår Galaxy S3-felsökningssida eftersom vi har indexerat alla problem vi behandlade sedan första delen av denna serie.

Som vanligt är du fri att skicka e-post till oss via [e-postskyddad] men ge så mycket information som möjligt. Glöm inte att ta med märket och modellen på din telefon såväl som den version av Android som den för närvarande kör, särskilt om problemet är relaterat till programvara. Vi har också våra Facebook- och Google+-sidor som vi använder för att hjälpa våra läsare, så skicka gärna dina problem där också.

För de som e-postat oss redan, bläddra igenom listan med problem nedan för att se om jag tog upp dina problem. Om inte, vänligen bära med oss ​​eftersom vi stöder många enheter.

 1. Galaxy S3 Messaging-app kraschar
 2. Galaxy S3 fastnat på Samsung-logotypen
 3. Galaxy S3 mobildata fungerar inte
 4. Galaxy S3 VZWAVSService har stoppat fel
 5. Galaxy S3 strömnyckel och tangentbordsproblem, tömmer batteriet snabbt
 6. Galaxy S3 Mini startas inte
 7. Galaxy S3-batteriutgåva
 8. Galaxy S3 kan inte starta upp till hemskärmen
 9. Galaxy S3 WiFi startas automatiskt
 10. Bildmeddelanden visas som "trasiga" bilder
 11. Galaxy S3 säger alltid “Download Complete”
 12. Galaxy S3 Internet har stoppat fel

Galaxy S3 Messaging-app kraschar

Problem : Jag har en Samsung Galaxy S3 ... min vän smsade mig och när jag trycker på meddelandeknappen öppnas den men skärmen blir svart. Så jag fortsatte att försöka att det inte fungerade, äntligen dök ett meddelande upp och sa att budbäraren (det här är telefonsändaren inte en app) inte svarade. Så jag startade om min telefon, det gjorde samma sak ... Jag stängde av min telefon i 10 min. Stängde tillbaka den på samma sak ... stängde av den tog ut batteriet, låt det sitta och sval rengörade telefonen satte batteriet tillbaka i slog på det fortfarande fungerade inte ... vad händer med min telefon och kan du hjälpa mig ASAP. - Taylor

Lösning : Hej Taylor. Om detta problem bara inträffade utan någon uppenbar anledning, kan det bara vara ett mindre problem. Jag är inte säker på om skärmen också skulle bli mörk om du skulle initiera ett textmeddelande men det spelar ingen roll. Vad jag vill att du ska göra är att rensa meddelanden-appens cache och data. Följ dessa steg:

 1. Gå tillbaka till Hem-skärmen.
 2. Tryck på menyknappen. (Knappen på vänster sida av Hem-knappen.)
 3. Välj Inställningar.
 4. Klicka på fliken Mer.
 5. Hitta och knacka på Application Manager.
 6. Dra skärmen åt vänster tills innehållet på fliken Alla visas.
 7. Bläddra till och tryck på Meddelanden.
 8. Klicka på Rensa cache-knappen.
 9. Klicka på Rensa data-knappen och sedan på OK.
 10. Du kan starta om telefonen för att uppdatera minnet.

Om problemet kvarstod efter att data har rensats, är problemet mer än bara ett fel. Starta upp telefonen i säkert läge för att fortsätta felsökningen. I säkerhetsläge kan du försöka komma åt meddelanden-appen för att utlösa problemet. Om den fortfarande finns där, är det ett problem med själva firmware. Men om telefonen fungerar bra kan du hitta den tredjepartsapp som orsakar detta och avinstallera den. Men i vilket fall som helst kan du åtgärda problemet genom att göra återställning av master.

Galaxy S3 fastnat på Samsung-logotypen

Problem : Hej, min S3 går inte längre än Samsung-logotypen när jag stänger av den. Det har varit avstängd sedan söndagen, gör samma sak och inget längre. Jag har testat stegen på dina sidor, försökt starta om och trycka på volymknappen, strömbrytaren och hemknappen. Ingenting händer. Snälla hjälp! Tack. Vänliga hälsningar, Priscilla .

Felsökning : Just nu, Priscilla, vet vi verkligen inte vad som hände. Jag förstår att du redan har försökt starta upp telefonen i återställningsläge för att inte utnyttja, så det är en sak jag vill att du ska göra först; starta upp telefonen i säkert läge. Det finns ett enkelt sätt att göra det:

 1. Stäng av telefonen helt. Ta om möjligt batteriet i några sekunder och sätt tillbaka det.
 2. Slå på telefonen normalt.
 3. När telefonen startar upp fortsätter du att trycka på menyknappen (vänster om hemknappen).
 4. Om det lyckas borde telefonen kunna starta om på startskärmen men den har lite kromtext i det nedre vänstra hörnet som säger ”Säker läge.”

Om telefonen vägrade att starta i säkert läge finns det inget annat alternativ än att starta den i återställningsläget. Jag föreslår att du trycker och håller ner hem- och volymknapparna först innan du slår på strömbrytaren.

Galaxy S3 mobildata fungerar inte

Problem : Jag har nyligen fått en Galaxy S3 och jag använde en iPhone 4 tidigare. Detta SIM-kort kan passa in i galaxen och de är båda AT&T. Men jag satte mitt SIM-kort i Galaxy och ringde för att se till att det fungerar och att det fungerar bra, bäraren jag använder är Straight Talk och det är kompatibelt med AT&T-telefoner men när jag försöker komma på internet fungerar det inte . Hörnet på telefonen säger HEM att det fungerar när jag smsar men det använder inte uppgifterna som de antar för 3 g. Kan du vara snäll och hjälpa mig! - Simon

Lösning : Hej Simon. Access Point Name (APN) -inställningar är det du behöver för att kunna använda data i Straight Talk-nätverket. Du måste skapa en ny APN med rätt data. Använd följande:

 • Namn: Straight Talk
 • APN: tfdata
 • MMSC: //mms-tf.net
 • MMS Proxy: mms3.tracfone.com
 • Hamn: 80

Straight Talk dedikerade också en sida för AT&T-prenumeranter, så om du kan besöka denna länk. Om det är svårt för dig att följa stegen på den sidan föreslår jag att du ringer till Straight Talks hotline för att få support från live representant. De kan också skicka APN till din telefon.

Galaxy S3 VZWAVSService har stoppat fel

Problem : Hej i några månader nu, när jag slår på min telefon har jag fått ett meddelande i en låda som säger ”Tyvärr har vzwavsservice slutat” och jag måste slå ok för att den ska försvinna. Jag har frågat 3 eller 4 personer på olika Verizon-ställningar och ingen kan säga mig vad det är eller betyder. En person sa att det lät som en dålig app men han visste inte mer än så. Jag har inte lagt märke till att något inte fungerar så långt annat än efter att en av killarna öppnade mitt konto på sin dator, jag har ibland märkt att när jag försöker slå på WiFi kommer den inte att slås på nu om inte. Jag startar om min telefon. Vet inte om han gjorde något eller inte han. Rör aldrig med min telefon. Hur som helst skulle uppskatta alla ljus som du kan lysa om denna fråga. Tack så mycket!

Relaterat problem : Hej killar. Jag har en Samsung Galaxy S3 och är under Verizon Network. Det var någon slags uppdatering igår kväll och jag var tvungen att ladda ner den. Kan inte komma ihåg exakt vilka saker som uppdaterades. När jag vaknade i morse, hälsades jag av ett felmeddelande "Tyvärr har vzwavsservice slutat." Ringte Verizon två gånger och det som upprör mig är att även Verizon-representanter inte vet vad det här handlar om. Jag menar att de inte har en aning om vad den här tjänsten är eller hur man löser problemet. Jag tror att du kanske har stött på det här problemet tidigare. Om så är fallet, vänligen meddela mig eftersom det är väldigt irriterande. - Lam

Lösning : VZW AVS Service är uppenbarligen Verizons app som körs i bakgrunden. Endast leverantören vet vad tjänsten gör. Men saken är att det inte är faktiskt tjänsten som orsakar felmeddelandet, det är de nyligen uppdaterade Google-apparna. Det verkar som om det finns en konflikt mellan den här tjänsten och Gapps. Försök gå till Application Manager och hitta Google+. Det finns en knapp där som säger Avinstallera uppdateringar, tryck på den och som borde lösa problemet. Inaktivera vzwavsservice för att förhindra att felmeddelandena dyker upp i framtiden.

Galaxy S3 strömnyckel och tangentbordsproblem, tömmer batteriet snabbt

Problem : Jag har två S3: er, den första var oanvändbar på grund av följande problem.

För det första fortsätter telefonen att starta om, efter Samsung Galaxy S3 och Samsung kommer den att börja visa den igen och igen.

Ibland lyckas den komma in på hemsidan men den visar alternativet när du länge trycker på strömbrytaren, som har avstängning, datanätverksläge och grejer, och det stängs av igen och startar slingan. Fysiskt ser jag inte att knappen satt fast, men jag tror att den måste vara det.

Min andra S3 har två huvudproblem.

För det första valde jag två språk för mitt tangentbord men mellanslagsfältet kan inte skjutas. Jag måste avmarkera det engelska språket för att skriva in mandarin och sedan kontrollera engelska igen för att använda det.

För det andra tappas batteriet snabbt när skärmen är av och tappar långsammare när jag använder telefonen lätt, till exempel att surfa på internet.

Jag ser fram emot din hjälp och tackar dig i förväg. Ha en bra dag.

Felsökning : Förutom att strömknappen sitter fast finns det också en möjlighet att firmware själv har en konflikt som förhindrar att telefonen startas upp normalt. Så för att isolera problemet bör du starta upp din första Galaxy S3 i säkert läge bara för att kontrollera om den kan starta och fungera normalt i det tillståndet. Om den fortfarande fungerar, starta sedan i återställningsläget och torka cache-partitionen. Om problemet kvarstår fortsätter du med fabriksinställning. Om ingen av dessa procedurer kan åtgärda problemet är det dags att telefonen kontrolleras av en tekniker. Ja, det kan vara en fastkopplad strömbrytare eller så kan den vara helt skadad och måste bytas ut.

Om tangentbordsproblemet med din andra S3, händer det både i stående och liggande orientering? Om det bara händer i antingen stående eller liggande, finns det en möjlighet att problemet med pekskärmen och inte med tangentbordet. Men om det händer med båda, är det värt att rensa cache och data på tangentbordet. Om den snabba batteriladdningen tror jag att det finns fler appar som fungerar i bakgrunden när telefonen är i viloläge. Du måste hitta dessa appar och inaktivera dem. Det är också möjligt att det finns wakelocks, så jag föreslår att du installerar Wakelock Detector från Play Store. Det kan hjälpa dig hitta de saker som tappar batteriet snabbare.

Galaxy S3 Mini startas inte

Problem : Hej! Så jag lämnade min Samsung Galaxy S3 Mini-laddning över natten förra fredagen, vaknade klockan 1 för att kontrollera tiden och allt var bra. När jag vaknade igen klockan 05 var telefonen helt av, och skulle inte slå på igen. Naturligtvis kopplade jag ur det (det hade laddats helt) och tog ut batteriet och försökte igen. Inget svar. Det skulle inte ens vibrera eller registrera något. Så jag tog ut batteriet och lämnade det lite och försökte igen. Inget svar. Jag läste sedan den här artikeln som du publicerade och jag försökte varje steg. Om du håller på strömbrytaren utan batteriet, försöker säkert läge osv. Men det bokstavligen kommer inte att göra någonting.

Idag kom mitt nya batteri, jag anslutit det och det gjorde absolut ingen skillnad. Telefonen svarar inte helt (som om batteriet är slut, men det är naturligtvis inte problemet).

Jag har allt ganska sparat på den här telefonen, och helt klart utan att slå på den kan jag inte ta något från det. Jag undrade om du hade någon aning om vad problemet kan vara, eftersom det gick från ganska mycket bra, till att inte ens starta på några timmar. - Abbie

Felsökning : Hej Abbie. Åtminstone vet vi att det inte bara är ett batteriproblem. Jag vet att du redan har dragit ut batteriet, men vad jag vill att du ska göra är att dra ut det igen och den här gången håller du ner strömbrytaren i en minut. Detta kommer att tömma lagrad elektricitet i kondensatorer och uppdatera telefonens minne. Sätt sedan tillbaka batteriet igen och försök att slå på det. Om den fortfarande inte kommer på igen trycker du och håller ner volym upp- och hemtangenterna och håller sedan på strömbrytaren. Om det görs rätt kan telefonen starta i återställningsläge och om det hänt, åtminstone, vet vi att hårdvaran inte är problemet. Om du kan nå återställningsläget kan du prova att torka av cache-partitionen, som kan hjälpa. Men om telefonen vägrade att starta i återhämtning, tittar vi nu på en telefon med eventuellt bustad USB-laddningsport, det är den komponent som överbryggar batteri och moderkort. Om så var fallet måste du kontrollera telefonen av en tekniker.

Galaxy S3-batteriutgåva

Problem : Hej, jag har problem med min Samsung Galaxy S3, det fungerar egentligen bara när det laddas, när jag tar av det laddar batteriet snabbt och när det når cirka 85% kommer min telefon att börja blinka och sedan frysa, sedan kommer att stängas av, efter att den har stängts av kommer den att börja fungera men den kommer att gå till Samsung-skylten och stanna så, så det är i princip fryst men sedan måste jag ta ut mitt telefonbatteri och sätta tillbaka det och sätta tillbaka det igen efter Jag har laddat det till ett fullt batteri när det äntligen kommer tillbaka o det säger det på 4% när det har varit i laddning i timmar.

Förslag : Batteri är den komponent som kommer att försämras snabbare än andra och i ditt fall verkar det som om vi faktiskt tittar på en telefon med ett bustat batteri, eller åtminstone, baserat på din beskrivning, är batteriet den främsta misstänkta varför detta problemet händer. Prova med ett nytt batteri, jag är säker på att det kommer att lösa problemet.

Galaxy S3 kan inte starta upp till hemskärmen

Problem : Hej jag heter Anna och jag har en galax s3 som fungerade bra tills skärmen gick tillbaka en dag jag tog den till Sprint butiken var jag fick den och de ersatte telefonen sedan några månader efter att jag hade telefonen Jag sprang ut och släppte min telefon på marken platt på skärmen. Trots att skärmen var trasig fungerade telefonen fortfarande ett tag men efter en stund skulle telefonen stängas av av den själv så skulle jag behöva sätta på den igen men några dagar efter det började göra att den inte skulle komma på helt längre det skulle bara visa Samsung Galaxy x3 och sedan stängs av och det enda sättet att det kommer på är när jag tar ut batteriet och sedan sätter i det igen.

Lösning : Hej Anna. Det kan bara vara ett problem med firmware. Åtminstone, det är vad jag ser här baserat på din beskrivning. Jag är inte säker på om telefonen vi pratar om är den som hade en trasig skärm och var fixad eller en helt annan telefon. Men hur som helst, jag vill att du ska försöka starta upp telefonen i återställningsläge och torka av cache-partitionen eller följa dessa steg:

 • Med din telefon fortfarande på, öppna bakpanelen och ta ur batteriet. Det är vad du kallar kraftchockerande och det hjälper ofta.
 • Utan batteriet har tagits bort trycker du och håller ner strömknappen på telefonen i cirka 30 sekunder. Detta kommer att tömma lagrad elektricitet i komponenterna.
 1. Sätt tillbaka batteriet och stäng sedan bakpanelen.
 2. Tryck och håll ned knapparna Volym upp, Hem och Ström.
 3. När telefonen vibrerar släpper du strömknappen men fortsätter att hålla kvar de andra två tills skärmen för Android Systemåterställning visas.
 4. Använd knappen Volym ned för att markera 'torka cache-partition' och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 5. Telefonen startar om automatiskt efter att cache-partitionen raderats. I annat fall markerar du "starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren för att starta omstart.

Galaxy S3 WiFi startas automatiskt

Problem : Hej. I kväll beslutade min telefon (Straight Talk Galaxy S3) plötsligt att börja slå på och stänga av wifi trots att jag skulle stänga av den manuellt genom att störa menyn och meddelandefältet. Jag stängde av den manuellt och låste sedan telefonens skärm. 30 sekunder senare skulle jag gå tillbaka för att använda den och wifi skulle vara på igen. Jag försökte stänga av telefonen, jag försökte alla alternativ i trådlösa inställningar och hade till och med glömt nätverket. Fortfarande håller det sig inte. Hjälp? Tack för att du läste.

Lösning : Det måste vara Straight Talk My Account-appen som orsakar problemet. Appen kan slå på WiFi automatiskt när telefonen är från viloläge eller viloläge. Försök att spela med appen och hitta en inställning som kan aktivera WiFi, om du inte hittar den, gå till Application Manager och inaktivera appen därifrån. Jag tror att appen inte levererades med telefonen förinstallerad så känn dig fri att avinstallera den om möjligt.

Bildmeddelanden visas som "trasiga" bilder

Problem : När det gäller min ATT Samsung Galaxy S3 - Min styvmamma textar mig bilder ibland ... och de flesta gånger kommer de upp som "trasiga" filer - den fyrkantiga grå ikonen med den orange triangeln ... Jag undrar varför jag kan ta emot bilder från andra och de laddar ner bra, medan andra har jag ett problem som det här! Hon är en Verizon-användare - skulle det ha något att göra med det? - LeAnn

Lösning : Hej LeAnn, det verkar som om MMS-inställningen i din telefon var inställd på "Hög" för att förhindra att bilder laddas ner automatiskt när de tas emot. Försök med dessa procedurer:

 1. På startskärmen trycker du på menyknappen.
 2. Tryck på Meddelanden, tryck på Menyknappen igen.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Välj multimediameddelanden (MMS).
 5. Klicka på Prioritetsinställningar.
 6. Välj Normal.

Du måste också stänga av leveransrapporter:

 1. På startskärmen trycker du på menyknappen.
 2. Tryck på Meddelanden, tryck på Menyknappen igen.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Välj multimediameddelanden (MMS).
 5. Tryck på leveransrapport.
 6. Skicka testmeddelande.
 7. Stäng av leveransrapporten och skicka sedan ett testmeddelande.

Galaxy S3 säger alltid “Download Complete”

Problem : Hej killar. Jag är inte riktigt säker på vad som hände med min telefon men det har ett problem. Det säger hela tiden att det fanns filer som laddades ner helt men när jag kontrollerar dem är de inte där. Jag förstår inte varför det agerar på det här sättet men den senaste uppdateringen kan ha något att göra med det. Vet du hur du åtgärdar problemet? - Sia

Lösning : Ja, den senaste uppdateringen kan ha orsakat vissa data skadade som så småningom ledde till detta problem. Oroa dig inte, det är bara ett mindre problem och kan enkelt åtgärdas genom att rensa cache och data från Download Manager. Följ bara dessa steg:

 1. På startskärmen trycker du på menyknappen.
 2. Klicka på Inställningar och fliken Fler.
 3. Klicka på Application Manager.
 4. Dra åt vänster eller höger för att visa innehållet på fliken Alla.
 5. Bläddra till och tryck på Download Manager.
 6. Klicka på Rensa cache först och sedan på Rensa data.
 7. Klicka på OK.
 8. Starta om telefonen.

Galaxy S3 Internet har stoppat fel

Problem : Min Samsung Galaxy S3 fick en uppdatering och efter installationen fortsätter felmeddelandet "Tyvärr, Internet har slutat" dyker upp. Jag använder appen för att surfa på internet och det verkar som om jag inte kan göra det nu eftersom det kommer att stängas när jag trycker på OK-knappen varje gång felet dyker upp. Skulle du kunna hjälpa mig. Jag är inte en teknisk person, så om du kan tillhandahålla en steg för steg-lösning skulle det vara till stor hjälp för mig. Jag är en 55-årig dam i rullstol. - Gina

Lösning : Hej Gina, det verkar som om den senaste uppdateringen orsakade några fel på din telefon. Oroa dig inte, problem som detta kan enkelt lösas. Följ bara stegen nedan så får du det bra:

 1. På startskärmen trycker du på menyknappen.
 2. Tryck på Inställningar och sedan på Application Manager.
 3. Klicka på vänster eller höger för att visa innehållet på fliken Alla.
 4. Se till att inte en enda app är märkt "Inaktiverad" såvida du naturligtvis inte har inaktiverat den med avsikt och är ganska säker på att den inte har något att göra med det här problemet.
 5. Efter det, bläddra till och knacka på Internet-appen.
 6. Klicka först på Force Close-knappen.
 7. Klicka sedan på Rensa cache-knappen.
 8. Slutligen, klicka på knappen Rensa data. (Observera att du kommer att förlora dina bokmärken och surfhistorik när du gör det).
 9. Tryck på OK för att bekräfta.

Det borde göra det.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina e-postmeddelanden. Skicka e-post till oss när som helst. Vi läser varje e-postmeddelande men kan inte garantera ett svar. Slutligen, om vi kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner eller besöka vår felsökningssida. Tack.