Hur man fixar vanliga rapporterade Samsung Galaxy S7-textproblem (SMS och MMS)

 • Åtgärda ett problem med #Samsung Galaxy S7 (# GalaxyS7) lager textmeddelanden app som inte spelar meddelandeljudet när meddelanden kommer in.
 • Lär dig hur du hanterar ett SMS-problem där telefonen inte kan skicka och / eller ta emot textmeddelanden från vissa iPhone-användare.
 • Galaxy S7-textmeddelanden dupliceras.
 • Felsöka en S7 som kan skicka SMS men inte kan ta emot kan inte ta emot från vissa personer plus andra sms-problem som ingår i det här inlägget.
 • Lär dig hur du begär gratis Android-support från oss.

Problem som Samsung Galaxy S7 kan inte skicka / ta emot textmeddelanden, kan inte ladda ner bilder, textmeddelanden som inte fungerar etc. är bland de vanligaste problemen vi fick sedan enheten släpptes. Vi förväntade oss på något sätt få fler textmeddelandeproblem än några andra med tanke på att det är den mest grundläggande tjänsten i en telefon och de är ofta många faktorer som kan bidra till uppkomsten av något av dessa problem.

Telefontillbehör

ImgAmazon.com-länkEnhet

Är din Wifi-anslutning hackig?

Bästa Bluetooth-headset

Ladda din telefon trådlöst

Som alltid är vi villiga att utöka vår hjälpande hand för att lösa dessa problem. Jag kommer att ta itu med några av textrelaterade problem i det här inlägget och svara på frågor som skickats av våra läsare. Fortsätt läsa så att du lär dig hur du åtgärdar följande problem eftersom det alltid är möjligt att du stöter på ett av dem i framtiden.

Innan vi går längre, för våra läsare som kanske upplever andra problem, känn dig fri att kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Berätta bara om ditt problem, hur och när det började och andra nödvändiga detaljer så att vi kan hjälpa dig bättre och ge dig mer exakta lösningar. Du kan också besöka vår S7-felsökningssida för att se om vi redan har åtgärdat problemet.

F : ” Jag använder Samsungs textapp och ljudavisering fungerar inte. Jag har kontrollerat alla inställningar och volym. Några förslag? Telefonen stängs också av och startar om av sig själv. Det verkar hända mer när du använder IHeart-radio i telefonen.

S : Om du har kontrollerat varje inställning, särskilt volymerna och du fortfarande inte kan höra din telefon spela textmeddelandeljudet när du får en, kan det vara ett firmware-problem. Det är inte så att vi inte vill hjälpa dig men en helt ny och väldigt dyr telefon som Galaxy S7 bör inte ha några problem under de första månaderna av användning och eftersom du redan upplever det här problemet föreslår vi att du kontaktar din leverantör och förhandla om en ersättare. Jag är säker på att du inte vill hantera det problemet på två år, eller hur? Innan du faktiskt gör det kan du försöka återställa telefonen först:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.

OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.

 1. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 2. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.

OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.

 1. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 2. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 3. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 4. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 5. Telefonen startar om längre än vanligt.

Om du gör det kan problemet åtgärdas särskilt om det är mindre, det kommer också att ta bort all din personliga information för att skydda din integritet.

F : “ Min Samsung kommer inte att skicka / ta emot texter från vissa iphones, men kommer också från andra iphones. Detta började precis. Jag har inte gjort några uppdateringar eller laddat ner några nya appar. Även mitt utbytesmeddelande har slutat skicka mig aviseringar med ny e-post. Jag kontrollerade inställningen för avisering / e-post och aviseringarna är på. All hjälp skulle bli mycket uppskattad!

S : När det gäller textproblemet tror jag att problemet är i slutändan eftersom din telefon kan ta emot textmeddelanden från och skicka till andra iPhones. Jag vill dock att du ska kontrollera om deras nummer inte finns i blocklistan: öppna Telefon-appen och knacka på Mer, välj sedan Inställningar och tryck på Samtalsblockering. Försök se om det finns nummer under blocklistan och om de är samma nummer som du har problem med att ta emot / skicka textmeddelanden. Om så är fallet, bara blockera dessa nummer och allt kommer att vara bra.

Om ditt andra problem, kontrollera att du har en aktiv internetanslutning och att du faktiskt får nya e-postmeddelanden men inte hör meddelandet om någon kommer in. Efter det kan du prova att följa dessa steg:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på E-post.
 3. När du är inne i appen trycker du på menyknappen i det övre högra hörnet.
 4. Välj Inställningar och tryck på Hantera konton.
 5. Klicka på e-postmeddelandet du har problem med.
 6. Bläddra till 'Meddelandeinställningar.'
 7. Se till att e-postmeddelanden är markerade.

Om du fortfarande inte hör meddelandet när e-postmeddelanden kommer in kan du prova att ta bort systemcachen eftersom du sa att problemet just började:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Vänta tills din telefon är klar att torka av cache-partitionen. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Om allt annat misslyckas kan du försöka återställa din telefon.

F : “ Hej. Jag köpte min telefon för 3 veckor sedan och har problem med text. Jag fick inte människors texter men de får mina. Jag hittade med några människor om jag smsar dem, då kan de sms. Men andra får de mina texter men jag får bara inte deras alls.

S : Förutsatt att du inte använde samma SIM-kort med en iPhone tidigare och använde iMessage, så är det en sak du kan göra för att veta vad problemet är - skicka ett textmeddelande till ditt eget nummer och om du kan ta emot det, problemet är inte med din telefon utan deras.

F : “ Kan bara skicka MMS när mobildata är på. Tidigare kunde jag skicka med data av och WiFi på.

S : Här är en mycket enkel princip när det gäller att skicka / ta emot multimediameddelanden: MMS kan endast överföras via mobildata. Vissa operatörer stöder emellertid en funktion som tillåter överföring av MMS via Wi-Fi, så ring din leverantör och fråga om den stöder den här funktionen. Eller så kan du bara fortsätta med att använda Textra SMS-appen, ändra MMS-inställningen till och kryssa för alternativet Prefer WiFi och försöka skicka ett bildmeddelande. Om det går igenom har du tur, annars måste du verkligen slå på mobildata för den här tjänsten.

F : ” När jag använder whatsapp ändras min tangentbordslayout och jag får inte möjligheten att starta en ny rad (stycke) när jag skriver. På min galax s6 kunde jag hålla Enter-knappen in på den skulle starta en ny rad. Kan någon hjälpa mig med det här.

S : Du har rätt, det finns ingen nyckel som låter dig starta en ny rad när du är i WhatsApp. Men appen har alternativet "Enter skickar ett meddelande" som du kan inaktivera. När den är inaktiverad och du trycker på Enter-tangenten startar markören en ny rad. När du är inne i appen, gå till Alternativ> Inställningar> stäng av "Enter skickar ett meddelande."

F : ” Jag kan ta emot bilder via textmeddelanden men jag kan inte skicka dem via ett textmeddelande.

S : Det kunde ha varit mer användbart om du inkluderar mer information om det som det faktiska felmeddelandet när sändningen misslyckades osv. Men ändå, eftersom du får MMS helt fint, tror jag att det har något att göra med APN-inställningarna . Ring din leverantör och verifiera om din telefon använder rätt APN.

F : ” Jag köpte just den nya Galaxy S7 för två dagar sedan. Jag har märkt att ett par gånger om dagen kommer det att sluta skicka textmeddelanden. Jag startar om telefonen och problemet löser sig. Jag vet att det här är en ny telefon, men jag hoppas att jag kan få lite hjälp med det här. Det är irriterande att göra detta 2-3 gånger om dagen. Tack för hjälpen.

S : När det händer, är du mobil eller inte? Om du är mobil kan det vara ett täckningsfråga eftersom signalmottagning kan avbrytas under transport, men det kan fortfarande vara ett nätverksproblem även om du fortfarande är. För detta måste du verkligen ringa din tjänsteleverantör eller operatör och felsöka med representanten eftersom det alltid finns en chans att det är ett problem med telefonen. Förhandla om en ersättare om repet inte tillhandahöll en permanent lösning för det.

F : ” Hej, jag får två identiska texter för varje text som någon skickar till mig. Hur gör jag detta?

Tack!

S : Utan att ändra några inställningar på din enhet, starta upp det i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Så snart du kan se 'Samsung Galaxy S7' på skärmen, släpp strömbrytaren och håll omedelbart ned Volymknappen.
 3. Fortsätt hålla knappen Volym ned tills enheten slutar starta om.
 4. Du kan släppa den när du kan se "Säker-läge" i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

Nu när alla tredjepartsappar tillfälligt är inaktiverade kan du försöka skicka ett textmeddelande till ditt eget nummer och se om det dupliceras. Om inte, finns det en app (sannolikt en meddelanden-app) som orsakar problemet. Det finns två alternativ du kan använda för att lösa problemet - antingen för att avinstallera appen eller stänga av dess anmälan. Det är din telefon, så det är ditt samtal som du ska välja.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.