Hur man fixar “Uppdatering otillgänglig med detta Apple ID” -fel på Apple iPhone XS Max [Felsökningsguide]

Felmeddelandet som säger "Uppdatering otillgänglig med detta Apple-ID" uppstår vanligtvis när du försöker ladda ner och installera uppdateringar från App Store på din iPhone. Som felet antyder har det något att göra med Apple ID-problem. Ägare av renoverade Apple-enheter plågas vanligtvis med samma fel. Men det finns också några faktorer som kan göra att samma fel uppstår på nya Mac-datorer och iOS-enheter.

Om du någonsin stöter på samma felmeddelande när du försöker hantera gratis och köpta appar på din iPhone XS, kan det här inlägget kunna hjälpa dig att sortera saker. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om din iPhone XS Max ber dig att "Uppdatera inte tillgängligt med detta Apple-ID" när du hanterar dina appar från App Store.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt iPhone-frågeformulär.

Första lösningen: Tvinga stäng App Store och starta sedan om telefonen.

Om du tidigare har öppnat eller använt App Store innan du ser det här popup-felet, kan det vara bara för några appglitches. För att eliminera slumpmässiga problem som påverkar App Store-tjänster, avsluta App Store och starta om enheten. Här är hur:

 1. Dra upp från botten av skärmen och pausa sedan något i mitten.
 2. Dra sedan åt höger eller vänster för att hitta App Store-kortet / förhandsgranskningen .
 3. Slutligen, dra upp appens förhandsvisning för att stänga den.

Om du ser några andra avstängda appar stänger du dem alla så att ingen av dem kan orsaka konflikter. När du har rensat alla bakgrundsappar, återställer du din iPhone så att du skickar skräpfiler från det interna minnet och uppdaterar också apparna. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas och dra sedan avstängningsreglaget åt höger.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side-knappen igen tills telefonen startar om.

När telefonen har startat om igen öppnar du App Store igen och försöker uppdatera eller ladda ner appar för att se om felet är borta. Om det fortsätter igen fortsätter du att felsöka och utföra nästa lösning.

Andra lösningen: Ta bort problematisk app och installera sedan om.

Om felet bara inträffar i en viss applikation är det troligtvis ett isolerat problem med den appen. I så fall kan det rensas att ta bort och installera den problematiska appen igen. Så här är vad du kan försöka göra då:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Rulla ner till vänster meny och välj sedan Allmänt .
 3. Klicka på iPhone-lagring.
 4. Välj appen som du vill ta bort från listan.
 5. Klicka sedan på alternativet Radera app.
 6. Om du uppmanas klickar du på Radera app för att bekräfta.

Tredje lösningen: Logga ut och tillbaka till App Store.

Kontorelaterade problem kan också orsaka konflikter och kan utlösa vissa fel när du använder App Store och andra Apple-tjänster. För att hantera mindre kontoproblem i iOS-enheter rekommenderas att logga ut och tillbaka till iCloud- eller App Store-kontot. Så anser detta som din nästa lösning att prova. Så här görs:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj ditt Apple-ID [ditt namn].
 3. Rulla ner och knacka på Logga ut.
 4. Ange ditt Apple ID-lösenord och tryck på alternativet för att stänga av.

Följ resten av instruktionerna för att bekräfta att du vill logga ut från iTunes & App Store. När du har loggat ut, gå tillbaka till inställningarna och välj sedan alternativet Logga in för att logga in på ditt App Store-konto. Var noga med att ange rätt Apple-ID och lösenord den här gången. När du har loggat in igen på ditt konto kan du försöka uppdatera eller hantera appar via App Store och se om problemet är rätt.

Om du ser detta fel när du försöker uppdatera paketade appar kan du behöva godkänna att paketerade appar. Här är hur:

 1. Öppna App Store.
 2. Navigera till avsnittet Inköp .
 3. Hitta appen och välj sedan alternativet Acceptera .

Om det inte löser felet kan du försöka köpa appen igen med ditt nuvarande Apple-ID.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningarna på din telefon.

Nätverksproblem kan också utlösa olika fel när du använder serverbaserade appar och tjänster som App Store. Ofta behandlas problem med nätverksanslutningar som påverkar iOS-enheter genom att återställa nätverksinställningarna. Om du gör det rensas de aktuella Wi-Fi-inställningarna, APN: er, Wi-Fi och Bluetooth-anslutningar tillsammans med ogiltiga alternativ och nätverkskonfigurationer som orsakade konflikt. Om du vill prova det, gör du så här för att återställa nätverksinställningar på din iPhone XS Max:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på RESET för att bekräfta åtgärden.

Efter återställningen startar din iPhone av sig själv och laddar sedan standardvärden och alternativ för nätverk. Det betyder att du måste konfigurera och ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen för att komma tillbaka online och använda App Store och andra nätverksbaserade applikationer.

Femte lösningen: Uppdatera din iPhone-programvara till den senaste tillgängliga versionen.

Systemproblem, i synnerhet de som orsakas av tuffa buggar och malwares behandlas ofta genom en uppdatering. Detta beror på att programuppdateringar vanligtvis inbäddar patchkoder som främst är utformade för att eliminera systemfel som påverkar vissa funktioner. Om din iPhone kan ansluta till Internet och anslutningen är stabil kan du hänvisa till följande steg för att kontrollera om den nya iOS-versionen är tillgänglig och uppdatera din iPhone XS Max via OTA (trådlöst).

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.
 4. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera uppdatering.

Telefonen måste också ha gott om lagringsutrymme och batteritid så att uppdateringen kan slutföras.

Starta om din iPhone för att tillämpa de senaste systemändringarna och uppdatera alla appar efter uppdateringen. Att utföra en mjuk återställning är också absolut nödvändigt för att förhindra att appar går oseriösa efter systemövergången.

Om inget av det fungerar och du fortfarande får samma fel på din iPhone XS Max när du försöker hantera appar via App Store, kan du behöva överväga att använda systemåterställningar. Det finns en större chans att problemet du hanterar är för komplicerat och därför kräver tuffare lösningar. I så fall kan du återställa din iPhone till fabriksinställningarna via inställningar eller använda en dator för att återställa enheten i iTunes istället. Glöm inte att säkerhetskopiera alla dina kritiska data i förväg eftersom denna återställning också torkar allt från telefonens interna lagring. Du kan säkerhetskopiera filer till iCloud, om du väljer att fabriksinställa din iPhone XS Max genom inställningar eller spara filer på din dator eller mapp när du använder iTunes.

Sök mer hjälp

Tveka inte att ringa Apple kundtjänst ett samtal om du någonsin inte längre kunde sortera saker på din slut. Det kan vara några viktiga problem som visas i antingen App Store-systemet eller ditt Apple-ID som har orsakat att din iPhone XS Max misslyckades med att uppdatera appar via App Store och ber dig om "Uppdatering otillgänglig med detta Apple ID" -fel istället. Att kontakta Apple Support hjälper dig också att avgöra om problemet finns på Apple-servern eller inte. Du kan be dem kontrollera den aktuella statusen för App Store-servrar direkt från deras system.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar Facebook-app som håller krasch på iPhone XS Max
 • Hur man fixar en Apple iPhone XS Max som inte kommer att ansluta till Apple Watch, parning misslyckades fel [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Apple iPhone XS Max som håller på att förlora signal, nätverkssignal tappar ständigt [Felsökningsguide]
 • Vad gör man om plötsligt tappar ditt Apple iPhone XS Max-batteri så snabbt [Felsökningsguide och tips om batterisparning]