Hur man fixar trådlös laddning från Galaxy S10 fungerar inte | enkla lösningar för problem med trådlöst slut

Hej Android fans! Vi har nyligen fått ord från vissa Galaxy S10-användare om att deras trådlösa S10-laddning inte fungerar. Vi tror inte att orsaken till dessa fall är allvarligt hårdvarufel, så om du är en av de olyckliga användarna med ett sådant problem, finns det en stor chans att du ska kunna åtgärda problemet själv. Läs vidare för att lära dig hur man löser problemet.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar trådlös laddning av Galaxy S10 fungerar inte

Om din trådlös Galaxy S10-laddning inte fungerar just nu är nedanstående felsökning du kan göra.

S10 trådlös laddning fungerar inte fix nr 1: Aktivera funktionalitet för trådlös laddning

Som standard bör funktionen för trådlös laddning köras automatiskt när du sätter telefonen på en aktiv trådlös laddare. Men om du nyligen finjusterade vissa inställningar är det möjligt att du av misstag har stängt av trådlös laddning. Detta kan vara orsaken till att din trådlösa S10-laddning slutat fungera. Kontrollera genom att helt enkelt gå över till Inställningar> Enhetsvård> Batteri> Batteriinställningar (tre-punktsikon längst upp till höger)> Aktivera snabb trådlös laddning.

S10 trådlös laddning fungerar inte fix nr 2: Slå på Wireless Powershare (om du har problem med det)

Om problemet handlar om Wireless Powershare, vilket betyder att din S10 inte kan tyckas ladda en annan trådlös enhet som din Galaxy Buds, bör du först kontrollera att Wireless Powershare är aktiverat. Till skillnad från trådlös laddning måste Wireless Powershare vara påslagen först för att börja fungera. Se till att du aktiverar den först innan du laddar en annan enhet. För att göra det, dra bara ned meddelandefältet från toppen av skärmen, leta efter ikonen Wireless Powershare och aktivera den.

S10 trådlös laddning fungerar inte fix nr 3: Placera enheten på nytt på plattan

I vissa fall kan en liten rörelse på pod påverka trådlös laddning eller till och med stoppa den helt. Det beror på att mottagaren på baksidan av telefonen behöver en viss position för att överföra eller ta emot energi från laddaren. Om induktionsspolen inte är på en bra plats på laddningsplattan fungerar inte trådlös laddning. Försök att flytta telefonen mitt i poden och se om det fungerar.

S10 trådlös laddning fungerar inte fix nr 4: Bekräfta att trådlös laddning fungerar eller att laddaren är kompatibel

Det finns ett antal konkurrerande trådlösa laddningsstandarder, men din Galaxy S10 rekommenderas officiellt att bara arbeta med Samsung godkända Qi Wireless-laddare. Om du inte använder den officiella Samsung trådlösa laddaren kan den vara för svag för att ladda din telefon eller kanske inte är kompatibel. Se till att du bara använder Samsung-certifierad trådlös laddare.

Tänk på att icke-kompatibla trådlösa laddare kan orsaka skador på enheten. Riskera inte att ladda din enhet med tillbehör från tredje part om du inte är säker på kompatibiliteten.

S10 trådlös laddning fungerar inte fix # 5: Tvinga om omstart av enheten

Om alla grundläggande saker ovan har tagits om och trådlös laddning fortfarande inte fungerar kan orsaken till problemet vara i själva enheten. Den första felsökningen för enheten som du vill göra i detta fall är att utföra en mjuk återställning. Detta kommer att uppdatera systemet och förhoppningsvis rensa felet som hindrar trådlös laddning från att fungera. Här är vad du behöver göra:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 12 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Obs! Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Obs: Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Låt upp till 90 sekunder gå till återställningen.
 3. Om skärmen Underhållsstartläge inte visas, har enheten inte den. Vänta helt enkelt på att enheten stängs av helt.
 4. Det är allt! Vi hoppas att denna korta handledning hjälper till att fixa din enhet.

S10 trådlös laddning fungerar inte fix # 6: Installera uppdateringar

Vissa buggar orsakas av dålig eller ineffektiv kodning så att bara kodändringar kan fixa dem. När Android 9 Pie utvecklas kan det finnas buggar som kan dyka upp från tid till annan. För att hantera dem som slutanvändare måste du hålla programvaran uppdaterad som möjligt. Din S10 bör automatiskt ladda ner och installera uppdateringar när de blir tillgängliga. Om du inte är säker på om det finns tillgängliga uppdateringar kan du göra under Inställningar> Programuppdatering .

För internationell Galaxy S10 måste det finnas ett alternativ för nedladdning och installation under avsnittet om uppdatering av programvara. Peka på det alternativet för att din enhet ska börja leta efter uppdateringar.

S10 trådlös laddning fungerar inte fix # 7: Ta bort cache-partition

Android använder en systemcache för att ladda appar snabbt. I vissa fall kan denna cache skadas och orsaka problem. Torka av cache-partitionen och se vad som händer för att säkerställa att systemcachen är i toppform.

 1. Stäng av mobilen.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

S10 trådlös laddning fungerar inte fix 8: Laddning i Safe Mode

Om trådlös laddning har slutat fungera efter installation av en app, kan det hända att appen är skyldig. Ta bort den och se vad som händer.

Om du inte kan ta reda på appen som kan orsaka problemet kan du försöka ladda enheten medan den körs i säkert läge. Detta kommer att ta bort tredjepartsappar från bilden. I säkert läge kommer alla tredjepartsappar att blockeras.

Så här startar du upp S10 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Om din Galaxy S10 laddas trådlöst i säkert läge har du ett app-problem från tredje part. För att identifiera det måste du använda processen för eliminering. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

S10 trådlös laddning fungerar inte fix nr 9: Återställ alla inställningar

Om ingenting händer i säkert läge, eller om det inte finns några appproblem alls, försök att återställa alla programinställningar och se vad som händer. Här är hur:

 1. Öppna Inställningar.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ inställningar.
 5. Tryck på Återställ inställningar för att bekräfta.

S10 trådlös laddning fungerar inte fix nr 10: Återställning av fabrik

Om din trådlösa S10-laddning fortfarande inte fungerar i detta skede är den sista felsökningen som du kan prova att torka av enheten. Också känt som fabriksåterställning. Detta bör hjälpa dig att avgöra om det finns ett programvaruproblem som orsakar problemet eller inte. Genom att torka av enheten raderar du också alla appar och eventuella buggar som inte har åtgärdats av de lösningar du hittills gjort.

Se till att säkerhetskopiera dina personuppgifter innan du fabriksinställer din enhet så att du inte tappar dem.

 1. Följ stegen nedan för att återställa telefonen från fabrik:

  Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.

 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Få support från Samsung

Vi har ännu inte fått några rapporter om trådlösa laddningsfall på Galaxy S10 på grund av maskinvarufel men om ingenting ändras efter en fabriksinställning bör du besöka ditt lokala Samsung Service Center.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.