Hur man fixar TouchWiz fryser / -lappar på Samsung Galaxy Note 2

Medan Samsung Galaxy Note 2 är en kraftfull smartphone, är många ägare inte nöjda med dess prestanda, särskilt de som har upplevt fördröjningar och frysningar. Men saken är att de här irritationerna inte kommer ut på grund av telefonens hårdvara utan på grund av TouchWiz UI, Samsungs egenutvecklade applikation som körs ovanpå Android-operativsystemet.

TouchWiz får Samsungs flaggskeppstelefoner att se bättre ut och vara svalare än andra. Problemet är att appen skulle bli så tung efter månader av användning som resulterade i fördröjningar och frysningar.

Det finns inga kända TouchWiz-buggar från och med detta skrivande så vi kan inte förvänta oss att Samsung kommer att släppa uppdateringar för sitt anpassade användargränssnitt när som helst snart. Det finns emellertid sätt att lösa problem som orsakas av TW såväl som lösningar för att avhjälpa dess effekter.

Rensa TW-cache och data

Först av allt, eftersom problemet är med TouchWiz UI, måste du ställa in ditt fokus på det. Bland fixarna från ägare som har upplevt problemet är rensning av TouchWiz-cache och data.

Du måste rensa cachen innan du rensar data och sedan kontrollera om det finns en förbättring av TouchWizs prestanda. Jag skulle till och med rekommendera att starta om din telefon efter att ha gjort det här förfarandet. Nästa procedur, även om den är effektivare än den första, kan ha negativa effekter. Det vanligaste är att dina data går förlorade inklusive hemskärmar och inställningar.

 1. På startskärmen trycker du på menyknappen.
 2. Tryck på Inställningar och sedan på Applikationshanteraren.
 3. Dra två gånger till vänster för att välja fliken Alla.
 4. Rulla ner för att hitta TouchWiz och tryck på den.
 5. Klicka på Rensa cache.
 6. Starta om telefonen. Om problemet kvarstår trycker du på Rensa data.

Torka av cache-partition

Återigen samlar TouchWiz mycket data över tid och en del av dessa data lagras i en separat partition. Du måste också ta bort dem via återställningsläget. För detta måste du följa en annan procedur:

 1. Stäng av telefonen.
 2. Tryck och håll ned dessa knappar: Volym upp, hem och strömknappar.
 3. Klicka nu på Wipe Cache Partition.
 4. Omstart-system.

Oroa dig inte för att Android automatiskt cachar nya uppsättningar data vid uppstart, den här gången är de färska och inte skadade. Förfarandet är emellertid typ av "allmänt" eftersom det inte bara raderar TouchWizs data utan också de som används av andra applikationer.

Många påstod sig ha löst det nämnda problemet med denna metod, så det är värt ett försök.

Fabriksåterställning

Detta är överlägset det mest effektiva sättet att eliminera förseningar och frysningar i din telefon. Att göra det här förfarandet kräver emellertid tålamod inte för att det är svårt att göra utan för att du måste säkerhetskopiera alla dina viktiga data för att förhindra dem från att raderas oskränkligt.

 1. På startskärmen trycker du på menyknappen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Välj fabriksdata återställning.
 5. Tryck på Återställ enhet och sedan på Radera alla.
 6. Starta om din telefon.

Berätta om dina problem

Lösningarna vi tillhandahöll här är baserade på rapporter och vittnesmål från ägare som har stött på dessa problem. Jag ber också mina utvecklare vänner om några av problemen. Om du har andra problem eller frågor med din smartphone som du vill besvara, tveka inte att skicka oss e-post till [e-post skyddad]

Vi garanterar inte svar på alla e-postmeddelanden eftersom vi tar emot hundratals av dem dagligen, men vi kan vara säker på att dina e-postmeddelanden kommer att läsas av mig. Men jag uppmanar dig att lämna så mycket information som möjligt så att jag lätt kan hitta referenser och jämföra dina problem med rapporter från andra ägare. Om ditt problem är lika vanligt som andra kan det redan finnas lösningar som finns och jag skulle säkert peka dig på dem. Skärmbilder hjälper ofta så bifoga en om du kan.