Hur man fixar tangentbordet som inte fungerar på Galaxy S10 | Samsung-tangentbordet visas inte

Galaxy S10 kommer med standard Samsung Keyboard-appen. I allmänhet är denna app stabil majoritet av tiden och bara då och då får vi problem med den. Om du tycker att ditt Galaxy S10-tangentbord inte fungerar nyligen är det här inlägget åt dig. Lär dig hur du felsöker problemet genom att följa våra föreslagna lösningar nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar tangentbordet som inte fungerar på Galaxy S10 | tangentbordet visas inte

Om ditt Samsung-tangentbord inte fungerar eller fortsätter att försvinna utan någon uppenbar anledning är det dags att du försöker felsöka var problemet ligger. Följ stegen nedan om vad du ska göra.

Tangentbord fungerar inte fix nr 1: Starta om appen

Om du hittar dig själv att behöva hantera felaktigt tangentbord, är det första du vill göra att starta om vilken app du har problem med. Det betyder inte nödvändigtvis att det är ett tangentbordsproblem. Ibland är orsaken till problemet inte i tangentbordsappen utan i appen som använder det. Om exempelvis tangentbordsapp verkar fungera inte ordentligt när du bara använder en meddelanden-app bör du överväga att starta om den appen. Med detta menar vi tvinga att stänga appen. Här kan du göra:

 1. På skärmen trycker du på funktionsknappen Senaste appar (den med tre vertikala linjer till vänster om Hem-knappen).
 2. När skärmen Nya appar visas, svep åt vänster eller höger för att leta efter appen Inställningar. Det borde vara här om du lyckades köra den tidigare. Dra sedan upp på appen för att stänga den. Detta bör tvinga stänga det. Om den inte är där, klicka helt enkelt på appen Stäng alla för att också starta om alla appar.

Ett annat sätt att tvinga stänga en app är detta:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på Inställnings-appen.
 6. Tryck på Force Stop.

Tangentbord fungerar inte fix # 2: Utför mjuk återställning

Om problemet kommer tillbaka efter att ha startat om appen själv är nästa sak du vill göra en mjuk återställning. Detta bör rensa systemet och eventuellt också bli av med buggen. För att göra det, tryck helt enkelt på strömbrytaren och volym ned-knapparna i cirka 10 sekunder. Släpp knapparna när telefonen har startat om. Detta är vanligtvis effektivt för att rensa buggar som utvecklats när ett system lämnas igång under en tid. Vi föreslår att du startar om din S10 med den här metoden minst en gång i veckan för att minska risken för buggar.

För vissa Galaxy S10 kan det finnas något annorlunda sätt att komma fram till samma metod. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Tangentbord fungerar inte fix nr 3: Rensa cache-cache för appen

Att rensa cache för en problemapp är ytterligare ett grundläggande felsökningssteg som du kan göra i den här situationen. Lär dig hur du gör det nedan.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på Samsung Keyboard (leta efter lämpligt om du inte använder den här) -appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om telefonen och kolla om problemet.

Tangentbord fungerar inte fix # 4: Återställ tangentbordsapp

Om tangentbordsappen fortfarande inte fungerar, måste du följa föregående steg genom att rensa appens data. Detta återställer appen till dess standardvärden. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och knacka på Samsung Keyboard (leta efter lämpligt om du inte använder den här) -appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknapp.
 8. Starta om telefonen och kolla om problemet.

Tangentbord fungerar inte fix # 5: Torka cache-partition

Android beror på en uppsättning tillfälliga filer som heter systemcache för att ladda appar snabbt. Om denna cache blir skadad eller föråldrad kan en enhet plötsligt släppa, frysa eller visa tecken på långsam prestanda. Vid andra tillfällen kan ovanliga brister förekomma såväl som systemets totala prestanda kan också påverkas. För att säkerställa att din S10 har bra systemcache, föreslår vi att du rensar det en gång per månad. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Tangentbord fungerar inte fix # 6: Återställ appinställningar

Vissa buggar är det direkta resultatet av föråldrade eller felaktiga appinställningar. Detta kan hända när en uppdatering har ägt rum, eller när det sker systemomfattande förändringar. Appar måste arbeta med andra system- eller standardappar för att fungera korrekt i systemet. Ibland kan en standardapp avaktiveras av någon anledning orsaka problem med andra appar. För att säkerställa att alla standardappinställningar finns på plats, försök att göra följande:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S10 och kolla om problemet.

Tangentbord fungerar inte fix 7: Installera app- och Android-uppdateringar

Även om det inte är allmänt känt av många Android-användare, installerar uppdateringar ibland också nödvändiga korrigeringar för kända buggar. Se till att du inte försenar installationen av system- eller appuppdateringar. Som standard bör din S10 meddela dig om tillgängliga uppdateringar, men om du stänger av den här mekanismen är det hög tid att manuellt leta efter dem.

Så här söker du efter Android- eller systemuppdatering:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Programuppdatering.
 3. Klicka på Ladda ner och installera.
 4. Vänta tills enheten ser efter uppdateringar.
 5. Installera uppdateringen. Om det inte finns någon ny uppdatering bör din telefon berätta för dig.

För Galaxy S10-enheter med bärarmärke eller de som tillhandahölls av din operatör kanske det inte finns något alternativ att manuellt leta efter uppdateringar. Allt du behöver göra är att helt enkelt bekräfta om det finns ett meddelande om en uppdatering och tillåta installation av uppdateringen.

Så här letar du efter appuppdateringar:

 1. Öppna Play Store-appen.
 2. Klicka på Fler inställningsikon (längst upp till vänster).
 3. Klicka på Mina appar och spel.
 4. Klicka på Uppdatera alla-knappen.

Tangentbord fungerar inte fix # 8: Starta till Safe Mode

Att kontrollera en dålig tredjepartsapp som kan vara orsaken till problemet är inte en dålig idé. Om tangentbord-appen slutar fungera efter installation av en ny app kan du försöka radera appen från systemet och se hur det går. Om du inte kommer ihåg någon ny app som du har lagt till kan du försöka starta om telefonen till säkert läge istället. Så här gör du:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren tills Power off-fönstret visas och släpp sedan.
 2. Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 3. För att bekräfta, tryck på Säker-läge.
 4. Processen kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart visas ”Safe mode” längst ner till vänster på startskärmen.

Kom ihåg att tredjepartsapplikationer är inaktiverade i det här läget, så det du kan använda är förinstallerade appar. Om keybaord-appen börjar fungera igen i säkert läge, betyder det att problemet beror på en dålig app. Avinstallera appen som du nyligen installerade och se om det kommer att fixa det. Om problemet kvarstår, använd processen för eliminering för att identifiera den falska appen. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Tangentbord fungerar inte fix nr 9: Fabriksinställning

Att torka av enheten med fabriksåterställning kan låta drastiskt vid denna tidpunkt, men det är faktiskt ett viktigt felsökningssteg att försöka. Det finns inget direkt sätt att veta vilken app- eller programvarufel som orsakar problemet så det bästa du kan göra är att helt enkelt återställa programvaran till dess mer stabila fabrikstillstånd.

Återställning av fabriken kommer att radera personuppgifter som foton, videor, dokument, musik etc. Se till att säkerhetskopiera dem om du inte vill förlora dem för alltid. Följ stegen nedan för att återställa din S10 från fabrik. Nedan är de två sätten att fabriksinställa din S10:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy S10. allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Tangentbord fungerar inte fix nr 10: Använd en annan tangentbordsapp

Det är mycket osannolikt att fabriksåterställning inte kommer att lösa ditt tangentbordsproblem, men i händelse av att det inte gör det, behöver du bara byta till en annan tangentbordsapp. Det finns många bra alternativ till Samsung-tangentbordet på din S10. Besök bara Play Store och leta efter en. Googles egen Gboard-app är också fantastisk så prova den först.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.