Hur man fixar svarsfri pekskärm på Samsung Galaxy S9

Oftare än inte, när din Samsung Galaxy S9 har en svarsfri pekskärm, betyder det att firmware har kraschat och lämnat enheten inte svarande och det kanske inte är skärmen som inte svarar utan hela telefonen. När detta händer svarar din enhet varken när du trycker på ström- eller volymknapparna. När du ringer numret kan du höra det från den ringande telefonen att det ringer men din telefon inte.

I det här inlägget kommer jag att gå igenom dig hur du får din Galaxy S9 med en svarsfri pekskärm att svara igen men gör det enklaste men ändå mycket effektiva förfarandet. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för tillfället buggas av nämnda problem, fortsätt att läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig på ett eller annat sätt

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Vad ska jag göra om din Galaxy S9 plötsligt slutade svara?

Här är saker du måste göra för att försöka felsöka din Galaxy S9 med en svarsfri pekskärm ...

Tvungen omstart eller mjuk återställning - det är den mest effektiva lösningen mot detta problem eftersom det, som vad jag har sagt tidigare, bara är en firmwarekrasch och den tvingade omstarten eller mjuka återställningen kan fixa det på nolltid. Tryck bara och håll ner volym- och strömknapparna samtidigt i 10 sekunder eller mer. Om telefonen startar om är det slutet på problemet såvida problemet naturligtvis inte beror på en skadad skärm.

Kör telefonen i säkert läge - om telefonen startade om bara för att ha en svarsfri skärm när den är aktiv, finns det en möjlighet att det beror på vissa applikationer. I det här fallet måste du köra telefonen i säkert läge för att tillfälligt inaktivera alla tredjepartsappar. Om skärmen svarar medan telefonen är i säkert läge, bekräftar den vår misstankar och nästa sak du måste göra om du får reda på vilken som är den skyldige och avinstallera den. Men om det fortfarande inte svarar, måste du försöka felsöka firmware. Så här startar du om din S9 i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned .

Utför huvudåterställning på din telefon - om skärmen fortsätter att svara, även i säkert läge, är en återställning din sista utväg. Om problemet kvarstår efter detta kan vi säkert säga att problemet är med skärmen. I sådant fall kan du behöva byta ut skärmen och med det betyder det att du måste spendera drygt $ 200 för kostnaden för en ny displaypanel och teknikerens serviceavgift eller så kan du göra det själv. Men låt oss inte komma framför oss, bara utföra huvudåterställningen och se vad som händer innan du skickar in telefonen för reparation. Så här återställer du din telefon med hårdvaruknapparna ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

RELEVANTA POSTER:

 • Trådlös laddningsbugg i Galaxy S9, “laddning pausad” -fel visas fortfarande [felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 med skärmflimrande problem (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 som håller fast och fryser (enkla steg)
 • Hur man fixar en Galaxy S9 som stängs av på egen hand och inte kommer att slå på igen [felsökningsguide]
 • Hur man fixar Instagram som kraschar på Samsung Galaxy S9 (enkla steg)

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.