Hur man fixar svarsfri pekskärm på Android-telefoner

En svarsfri pekskärm på en Android-telefon eller någon smarttelefon för den delen kan bara vara ett resultat av ett mindre mjukvarorelaterat problem eller ett allvarligt hårdvaruproblem som involverar själva skärmen. Problemets allvar beror på hur frågan började. Hade telefonen tappats på en hård yta eller blivit våt innan problemet, kan du nästan förvänta dig att den är ett resultat av en fysisk och / eller vätskeskada.

Men om pekskärmen slutade svara utan någon uppenbar anledning alls, kan det bara vara ett litet programvaruproblem som du kanske kan fixa på egen hand utan hjälp av en tekniker eller någon. Så om du har en Android-enhet som har en svarsfri pekskärm kan du fortsätta läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Vad du ska göra om din Android-smartphone har en svarsfri pekskärm

Det bästa du kan göra med det här problemet är att utesluta möjligheten att det bara är ett problem som orsakas av vissa mjukvarorelaterade problem, varför du måste utföra följande felsökningsförfaranden. Om skärmen fortfarande inte svarar efter felsökningen kan det vara ett problem med själva skärmen.

Här är saker du kan göra med det här problemet ...

Utför proceduren för tvingad återställning - innan du gör något komplicerat, se till att utföra tvungen omstart först eftersom problemet kan bero på ett fel i systemet eller några appar. Den påtvingade omstarten är ett simulerat batteri borttagning och din telefon kommer alltid att svara när det är klart. Oftare görs det genom att hålla ned volymen och strömbrytaren i 10 sekunder eller mer. I andra telefoner kanske du bara behöver trycka och hålla på strömbrytaren i en minut.

Kör telefonen i säkert läge - genom att köra i säkert läge inaktiverar du tillfälligt alla tredjepartsprogram. Vi vet inte om någon av dem orsakar problemet och detta är ett sätt att ta reda på. Om pekskärmen fungerar medan telefonen är i säkert läge, bekräftas det att en eller några av de appar du installerade orsakar problemet. Om så är fallet måste du bara avinstallera appen som orsakar problemet. Om du vill starta om telefonen i säkert läge måste du bara stänga av telefonen och sedan hålla volymen nedtryckt och strömbrytaren tillsammans i några sekunder.

Starta om telefonen i återställningsläge och gör fabriksinställningen - en återställning utesluter möjligheten att problemet bara är med firmware men du kan inte utföra återställningen via menyn Inställningar eftersom pekskärmen uppenbarligen inte svarar. Så måste du starta om din telefon i återställningsläge med hjälp av hårdvaruknapparna. För det mesta måste du trycka och hålla volym upp-knappen och strömbrytaren tillsammans i några sekunder för att kunna köra enheten i detta läge.

Om pekskärmen fortfarande inte svarar även efter återställningen, finns det en stor chans att problemet är med hårdvaran specifikt skärmen. Du måste ta den tillbaka till butiken eller butiken så att en tekniker kan kolla upp det åt dig.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.