Hur man fixar Steam-röstchatt fungerar inte snabbt och enkelt

Steam är en populär plattform där du kan få en digital kopia av ditt favorit PC-spel. Istället för att gå till en butik för att köpa en fysisk kopia av spelet kan du bara ladda ner det till din dator, vilket är ganska bekvämt för de flesta. Även om detta är en solid plattform finns det fall då vissa problem kan uppstå. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Steam-röstchatten som inte fungerar.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du åtgärdar Steam Voice Chat fungerar inte

Innan du utför några av de rekommenderade felsökningsstegen som anges nedan är det bäst att starta om datorn först. Den här åtgärden uppdaterar operativsystemet och tar bort alla skadade tillfälliga data som kan orsaka problemet.

Det finns flera orsaker till att detta problem kan uppstå. Det kan sträcka sig från Steam-kontot som används på en annan dator eller det kan vara fel i Windows ljudinställningar. Nedan listas de rekommenderade felsökningsstegen som du måste göra för att lösa problemet.

Kontrollera mikrofonen

Se till att du använder rätt mikrofon. Detta inträffar vanligtvis när du växlar mellan datorns inbyggda mikrofon till headsetets mikrofon. Kontrollera att du använder rätt mikrofon genom att kontrollera den från Steam-menyn.

  • Öppna Steam, klicka sedan på Steam-menyn i menyraden och välj Inställningar
  • Gå till Inställningsmenyn, gå till Röst och kolla den för närvarande använda mikrofonen under inspelning (ljudingång). Om mikrofonen är annorlunda än den du använder, klicka på Byt enhet.
  • Välj mikrofonen som du använder aktivt och tryck sedan på Set Standard-knappen.

Kontrollera om Steam-röstchatten inte fungerar fortfarande.

Kontrollera om Steam är inloggad på andra datorer

Det här problemet kan också uppstå om du har Steam loggat in andra datorer. För att se till att bara en dator använder ditt konto bör du ändra ditt lösenord och sedan logga in på ditt konto med det nya lösenordet. Andra datorer som är inloggade på ditt konto kommer att loggas ut.

Kontrollera om Steam-röstchatten inte fungerar fortfarande.

Försök stänga av ljudförbättringar

  • Högerklicka på volymikonen (längst ner till höger) och välj Inspelningsenheter.
  • Välj din aktiva mikrofon och klicka på Egenskaper-knappen
  • Gå till fliken Avancerat och se till att rutan associerad med Aktivera ljudförbättringar är avstängd.
  • Starta om datorn.

Kontrollera om Steam-röstchatten inte fungerar fortfarande.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.