Hur man fixar Spotify som ofta kraschar och inte fungerar på din Apple iPhone 8 (enkla steg)

Förutom Apples helt egen iTunes Music finns det också andra digitala musiktjänster som ger direkt tillgång till miljoner låtar online antingen gratis eller mot extra avgifter. Spotify är en av de mest populära apparna som är designade för ett sådant ändamål. Om du råkar vara en musikälskare, skulle du förmodligen ha den på din hemskärm. Och bara om du plötsligt kommer att stöta på problem och inte kan använda appen eftersom den fortsätter att krascha har jag upprättat några användbara lösningar och potentiella lösningar du kan använda för att felsöka fel från appen eller iOS själv. Dessa metoder är specifikt tillämpliga för iPhone 8, men kan också användas som referens när du hanterar samma problem med Spotify-appen på iPhone 8 Plus och iPhone X, vid behov. Läs vidare för att lära dig mer.

Men innan något annat, om du har andra problem med din iPhone 8, se till att du kommer in på vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den nya iPhone. Om du behöver ytterligare hjälp eller om du inte hittar det du letar efter på den sidan, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är en gratis konsultationstjänst så du behöver inte oroa dig för någonting. Ge oss mer information om problemet så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig fixa det.

Första lösningen: Tvinga stäng och starta om Spotify.

Felaktiga appar korrigeras ofta genom en omstart. Samma sak gäller Spotify. Om det är första gången för Spotify att bli instabil, är det antagligen bara en slumpmässig fel, som lätt kan åtgärdas genom att starta om appen. Så här är vad du bör försöka göra först:

 1. Dra upp från botten till mitten av skärmen och håll in tills App Switcher öppnas.
 2. Dra åt vänster eller höger för att hitta Spotify-appen.
 3. Tryck och håll fast appen ordentligt och tryck sedan på ikonen Minus (-). Om du gör det får appen att sluta eller stänga.
 4. Alternativt kan du svepa upp för att stänga appen så snart Minus-ikonen visas.

Efter cirka 30 sekunder kan du starta Spotify och se om det redan fungerar smidigt och stabilt.

Andra lösningen: Starta om din iPhone (mjuk återställning).

Om det inte hjälper att starta om appen kan du fortsätta med en omstart av enheten eller mjuk återställning. Detta kan hjälpa till att rensa mindre programvaruproblem som kan ha orsakat att Spotify plötsligt blev orikt. Till att börja med, följ dessa steg för att utföra en mjuk återställning på din iPhone 8:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter cirka 30 sekunder håller du ner strömbrytaren igen tills du ser Apple-logotypen.

Om din telefon fryses när Spotify kraschar kan du utföra den alternativa omstarten med hårdvaruknapparna eller tvinga omstarten på din iPhone 8. Så här gör du det:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp- knappen.
 2. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned .
 3. Tryck och håll ned Side / strömknappen tills du ser Apple-logotypen.

Båda dessa omstarter påverkar inte dina data så inget kommer att raderas under processen. När din telefon har startat upp, öppna Spotify och se om den redan fungerar stabilt.

Tredje lösningen: Rensa nya appar.

Bakgrundsappar är användbara när det gäller multitasking, särskilt när du laddar om liknande appar. Men någon av dessa appar kan krascha vid någon tidpunkt när den körs länge. Och om detta händer finns det en tendens att andra appar inklusive Spotify påverkas. För att se till att det inte är det som orsakar dig detta problem rensar du alla dina senaste appar med dessa steg:

 1. Dra upp från botten till mitten av skärmen och håll in tills App Switcher öppnas.
 2. Dra åt vänster eller höger för att navigera till olika appar.
 3. Tryck och håll fast i en app och tryck sedan på ikonen Minus (-). Om du gör det får appen att sluta eller stänga.
 4. Alternativt kan du svepa upp för att stänga en app så snart Minus-ikonen visas.

Gör samma sak med resten av apparna tills App Switcher har rensats. För att tillämpa de senaste ändringarna du har gjort och samtidigt uppdatera telefonsystemet, utför en mjuk återställning.

Fjärde lösningen: Installera appuppdateringar (om tillgängliga).

Uppdateringar rullas ut för att hålla appar bättre och stabila. Precis som din enhet får appar också regelbundna uppdateringar för att hantera alla fel eller problem som orsakar apparproblem och därför behöver hanteras. Om du inte har konfigurerat din enhet för att automatiskt uppdatera, måste du göra det manuellt. Här är hur:

 1. Klicka på App Store- ikonen från hemskärmen.
 2. Leta upp och knacka på ikonen Uppdateringar längst ner till höger på App Store-skärmen.
 3. Klicka sedan på Uppdatera- knappen bredvid Spotify .
 4. Om du ser flera appuppdateringar kan du trycka på Uppdatera alla för att installera alla uppdateringar samtidigt.

Förutom att uppdatera appar kan installation av programvaruuppdateringar också hjälpa till att stabilisera dina appar. Därför är det också värt att överväga att leta efter uppdateringar att ladda ner och installera på din iPhone 8. Den senaste iOS-versionen som är tillgänglig för din iPhone är iOS 11.3.1. Det rullades officiellt 24 april så det är mer troligt att det laddas ner på din telefon. Den nya uppdateringen ger felfixar och säkerhetsförbättringar som kan behövas för att rensa dina appar och telefonsystem från fel.

 • Gå till Inställningar-> Allmänt-> Programvaruuppdateringar för att leta efter uppdateringar. Om du ser ett uppdateringsmeddelande, säkerhetskopiera dina data och följ sedan instruktionerna på skärmen för att fortsätta med nedladdningen och installationen av uppdateringen.

Starta om telefonen efteråt och öppna sedan Spotify. Om problemet är fixat, är du bra. Annars gå vidare till nästa alternativ.

Femte lösningen: Ta bort och installera om Spotify på din iPhone.

Att rensa app-cache och data i iOS skiljer sig från Android-enheter men utgången är densamma. I iOS innebär processen radering och ominstallering av appen. Så här gör du det:

 1. Tryck och håll på Spotify- ikonen eller vilken ikon som helst från hemskärmen i några sekunder.
 2. När ikonerna börjar jiggla, knackar du på X i hörnet av Spotify- appikonen. Om du gör det raderas eller avinstalleras Spotify från din enhet.
 3. Tryck på Radera för att bekräfta åtgärden.
 4. För att hindra ikonerna från att vrida, tryck på en tom plats från hemskärmen.
 5. Starta sedan om telefonen.
 6. Vänta tills din iPhone har startat helt upp, öppna sedan App Store och sök efter den senaste versionen av Spotify för att ladda ner och installera din iPhone 8.

Sök mer hjälp

Kontakta Spotify-supporten eller besök Spotify-hjälpsidan för att be ytterligare hjälp från Spotify-experter för att lösa problemet och få appen igen och fungera smidigt på din iPhone 8. Det kan finnas några alternativ eller inställningar som kräver modifieringar för att göra appen stabil, särskilt med den nuvarande plattformen din iPhone kör på.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss om detta form. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Hur fixar jag en iPhone 8 som överhettas efter installation av ny programuppdatering? [Felsökningsguide]
 • Vad gör du när din Apple iPhone 8 inte känner igen en Windows-dator eller iTunes? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar iPhone 8 Facebook-app som fortsätter att släppa, frysa eller krascha efter uppdatering av iOS (enkla steg)
 • Varför ansluter min iPhone 8 inte till Wi-Fi, har inte tillgång till Wi-Fi-internet och hur man fixar det (enkla steg)
 • Hur fixar jag iPhone 8 som inte visar någon service, sökning eller inget signalfel? [Felsökningsguide]