Hur man fixar Spotify som inte fungerar, inte kan spela spår på Apple iPhone XS Max [Felsökningsguide]

När det gäller musikströmningstjänster ytar Spotify bland de mest populära plattformarna för både Android- och iOS-enheter idag. Du kan använda appen gratis (annonsen stöds) eller uppgradera till ett premium Spotify-konto för att lyssna på dina favoritspår utan begränsningar och / eller annonsavbrott. Tjänsten kom till 2020 och sedan dess har den vuxit till att bli globalt tillgänglig. Men precis som alla andra online-streamingappar är Spotify också mottagliga för slumpmässiga fel som orsakas av nätverksproblem.

Lyckligtvis kan Spotify-fel korrigeras. För att ge dig några insatser har jag upprättat några av de mest effektiva lösningarna på vanliga Spotify-problem som iPhone-ägare stöter på. Vänligen hänvisa till detta genomgång när du stöter på problem med att spela Spotify-musik på din iPhone XS Max.

För ägare som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i vårt iPhone-frågeformulär.

Hur felsöker du iPhone XS Max med Spotify-appen som inte fungerar?

Kontrollera telefonens internetanslutning innan du felsöker. Onlineappar och tjänster som Spotify förlitar sig på att internet fungerar som avsett. Appen kan fortfarande användas för att spela offline-musik, men dess offlinefunktioner är begränsade. Som sagt, det finns vissa funktioner som du inte kan använda eftersom de inte fungerar utan internetuppkoppling. Du kan öppna en webbläsarapp på din telefon och sedan navigera till olika webbplatser. Om du har tillgång till alla webbplatser är Internet bra. Då kan du börja felsöka appen och programvaruproblem som kan ha hindrat Spotify från att fungera korrekt på din iPhone XS Max.

Första lösningen: Tvinga stäng appen och starta sedan om din iPhone.

Appen kanske glittrar och det fungerar inte för tillfället. Det enklaste sättet att fixa en glitching-app är att tvinga stänga eller avsluta applikationen. I iOS-enheter förblir appar som tidigare använts som bakgrundsappar. Dessa appar är i vänteläge och kommer alla att starta när de startas. Att hålla appar i detta läge kan gynna användare för multitasking-ändamål, men att hålla appar stängda länge kan också orsaka problem särskilt när de kraschade. Så här är vad du bör göra då:

 1. Dra upp från botten av startskärmen och pausa sedan något mitt på skärmen.
 2. Dra sedan åt höger eller vänster för att navigera genom förhandsvisning av appen.
 3. Dra upp på Spotify- kortet / förhandsgranska för att avsluta appen.
 4. Ta också bort alla andra appar som körs för att förhindra att de stör eller orsakar konflikt med Spotify.

När du har stängt Spotify och andra appar som körs bör du starta om eller återställa din iPhone XS Max. Detta rekommenderas för att rensa skräp-cacheminnet från telefonminnet inklusive de som hindrar Spotify från att fungera. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas och dra sedan avstängningsreglaget åt höger.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side-knappen igen tills telefonen startar om.

Vänta tills telefonen startar upp och starta sedan Spotify och se om den redan fungerar.

Andra lösningen: Uppdatera Spotify till den senaste tillgängliga versionen .

Appuppdateringar bäddar också in några dedikerade fixade korrigeringar för att hantera befintliga programfel orsakade av programvarufel och skadlig kod. Om du inte har ställt in dina tredjepartsappar för automatisk uppdatering måste du installera väntande appuppdateringar manuellt. Se bara dessa steg för att installera väntande appuppdateringar, särskilt för Spotify:

 1. På Startskärm trycker du på App Store. Detta gör att App Store-applikationen startar.
 2. Från App Store-skärmen bläddrar du ner till botten och knackar sedan på fliken Uppdateringar . En lista över alla appar med väntande uppdateringar visas sedan.
 3. Klicka på Uppdatera- knappen bredvid Spotify- appen för att installera väntande uppdateringar för Spotify.
 4. Om flera appuppdateringar är tillgängliga kan du bara trycka på knappen Uppdatera alla längst upp till höger på skärmen. Om du gör det kommer alla appuppdateringar att installeras samtidigt.

Logga ut och tillbaka till ditt Spotify-konto kan också hjälpa till att lösa problemet om det hänförs till ogiltiga inloggningar eller löpt ut sessioner.

Att installera den senaste iOS-uppdateringen som är tillgänglig för din iPhone XS Max kan också hjälpa till att rensa mindre programvarufel som kan ha orsakat konflikter för Spotify.

 • För att leta efter OTA-uppdateringar på din iPhone XS Max, gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdateringsmeny .

Du kommer att se ett meddelande om en ny programvaruversion är tillgänglig. Läs uppdateringsinformationen och följ sedan instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera en ny iOS-uppdatering för din iPhone.

Se till att starta om telefonen efter uppdateringen så att alla nya systemändringar tillämpas korrekt och på samma sätt för att förhindra att appar fungerar.

LÄS OCH:

 • Hur fixar jag Apple iPhone XS Max med pekskärm som inte fungerar?
 • Hur fixar jag Apple iPhone XS Max black screen of death-frågan?

Tredje lösningen: Avinstallera och installera sedan igen Spotify på din iPhone XS Max.

Om appen har skadats skulle den sluta fungera eller till och med inte kunna laddas ordentligt igen tills den har installerats på nytt. I så fall måste den skadade appen tas bort och installeras om. Som sagt, försök ta bort eller avinstallera Spotify från din iPhone XS Max och installera det sedan på följande sätt:

 1. Tryck lätt på och håll in Spotify- appikonen på startskärmen tills den viglar. Se till att inte trycka för hårt för att undvika att öppna menyn Snabbåtgärder .
 2. Klicka sedan på X i det övre vänstra hörnet av den app du vill ta bort.
 3. Klicka på Radera när du uppmanas att bekräfta åtgärden.

Du kan också avinstallera appen från dina iPhone-inställningar. Allt du behöver göra är att öppna iPhone Storage-menyn för att se alla dina nedladdade appar. Så här kommer du dit:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Rulla ner till vänster meny och välj sedan Allmänt .
 3. Klicka på iPhone-lagring.
 4. Välj Spotify i listan över appar.
 5. Tryck på alternativet för att radera app.
 6. Om du uppmanas klickar du på Radera app för att bekräfta.

Starta om din iPhone efter att du har tagit bort appen. Starta sedan App Store för att söka efter och ladda ner den senaste versionen av Spotify på din iPhone XS Max. Du måste ladda ner all musik du har gjort tillgänglig för offline-lyssnande efter att du har installerat programmet igen.

Fjärde lösningen: Inaktivera appbegränsningar för din iPhone XS Max.

Ovanstående metoder räcker vanligtvis för att hantera applikationsfel. Symtomen kan kvarstå om de utlöses av något från själva telefonsystemet. Och det är vad du behöver arbeta med och utesluta nästa. Bland de faktorer som kan hindra apparfunktioner när de är aktiverade är iPhone-begränsningarna. För att utesluta detta, försök att inaktivera innehåll och integritetsbegränsning för att tillåta appar, särskilt Spotify att fungera. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Tryck på skärmtid.
 3. Välj innehåll och integritetsbegränsning.
 4. Navigera till avsnittet Tillåtna appar .
 5. Växla omkopplaren för att stänga av begränsningen för Spotify-appen.

Starta om telefonen efter att du har ändrat inställningen och starta sedan Spotify-appen för att se om problemet är borta.

Femte lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone XS Max.

Du kan välja att felsöka ytterligare och utföra återställning av programvara om ingen av de tidigare metoderna kan lösa problemet. De nästa faktorerna att utesluta är ogiltiga inställningar eller felaktiga anpassningar på telefonen. Så här gör du det:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Välj sedan alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

När återställningen är klar bör din telefon starta om av sig själv. Vänta tills den startar helt och anslut sedan din iPhone till Internet. När du är ansluten kan du prova att ladda Spotify och se om den redan kan spela spår och fungera korrekt igen.

Om problemet fortsätter kan det hända att du har att göra med ett mer komplicerat systemfel eller tekniska problem med Spotify-servern.

Andra alternativ

För mer avancerade lösningar och felsökningsförfaranden i appen, besök Spotify hjälpsida. Om möjligt kan du använda eller ansluta till andra Wi-Fi-nätverk. Om den andra anslutningen fungerar är problemet med ditt andra nätverk och det är vad du behöver fixa i förväg. För att avgöra om problemet är isolerat till Spotify-appen eller iPhone XS Max, försök att använda en webbspelare eller använda en annan enhet för att spela Spotify-musik på. Om Spotify inte fungerar på alla dina enheter kan du besöka Spotify Status-sidan eller kontakta Spotify Cares för att kontrollera om det finns några pågående serverproblem. Om Spotify kan spela spår och fungerar smidigt på andra enheter, är problemet troligtvis med iPhone XS Max. I så fall kan du välja att felsöka ytterligare eller bara använda andra appar för streaming av musik som fungerar med din iPhone XS Max istället.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar en Apple iPhone XS Max som plötsligt inte kommer att slås på [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XS Max som inte har internetåtkomst, även om den är ansluten till Wi-Fi-nätverk [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone XS Max som plötsligt fortsätter att krascha eller stänga av oväntat [Felsökningsguide]