Hur man fixar Sony Xperia XA1 som stängdes av och inte kommer att slås på igen (enkla steg)

Strömfrågor är också vanliga för ägare av Sony Xperia XA1. Vi har faktiskt redan fått flera klagomål om vissa enheter som enligt uppgift stängdes av sig själva och inte längre skulle slå på. Varje ägare skulle tro att problemet är relaterat till hårdvaran men det finns en faktor som du måste tänka på här - firmware.

Telefonen slås på och fungerar normalt på grund av många saker som fungerar perfekt. Bland dessa saker är hårdvaran och firmware. Dessa två bör fungera i perfekt synkronisering så att du kan ha en telefon som kan göra vad du vill att den ska göra så länge den kan göra det.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med problemet och dela med dig den lösning som vi har använt för att fixa problem som detta. Vi tvingar dig inte att göra vad som helst vi föreslår att du faktiskt gör, vi föreslår alltid att du omedelbart går till servicecentret eftersom det är där du kan få det bästa supporten. Men vi har läsare som är villiga att göra en sak eller två för att försöka fixa sina problem och det är där vi kommer in. Så om du är villig att prova några metoder kan du fortsätta läsa det här inlägget eftersom det kan hjälpa dig på ett sätt eller någon annan.

För smartphone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning, försök att se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du fixar din Sony Xperia XA1 som inte kommer att slås på

Trots det faktum att Sony Xperia XA1 har ett icke-löstagbart batteri, gjorde Sony det en punkt att hårddiska en kombination av nycklar för att simulera proceduren för att dra batteriet och det är vad jag kommer att dela med dig.

Oftast har firmware något att göra med det här problemet och det är det som gör det lättare att fixa. Med allt detta sagt, här är vad jag föreslår att du gör med det här problemet ...

Första lösningen: Tvinga din Xperia XA1 att starta om och / eller stänga av

En frusen Sony Xperia XA1 kan tvingas omstartas eller stängas av men jag föreslår att du försöker båda för att se om du kan få din enhet att svara på dem. Följ dessa steg…

 1. Tryck och håll ner strömbrytaren och volymknappen samtidigt i 10 sekunder.
 2. Din enhet vibrerar en gång. Beroende på om du vill tvinga enheten att starta om eller stänga, fortsätt på följande sätt.
  • Om du vill tvinga om starta om enheten: Släpp tangenterna vid denna punkt. Enheten startar om.
  • Om du vill tvinga stänga av enheten: Fortsätt trycka på knapparna. Efter ytterligare några sekunder vibrerar enheten tre gånger och stängs av.

Om din telefon inte svarar på något av procedurerna ovan, prova detta trick ...

 1. Håll in volymknappen först och släpp den inte.
 2. Håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen och håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.
 3. Välj om du vill tvinga omstarten eller stänga av den.

Den andra lösningen: Prova att ladda telefonen och försök tvinga om den igen

Det är möjligt att batteriet har tömts fullständigt. Därför kan din telefon inte längre slås på. När batteriet tappas och telefonen inte har tillräckligt med tid för att stänga alla tjänster och stänga av all hårdvara kan det leda till en systemkrasch och det kan vara anledningen till att telefonen inte svarar. För att ta itu med detta, prova detta trick ...

 1. Anslut laddaren till ett vägguttag.
 2. Anslut din Xperia XA1 till sin laddare med den ursprungliga kabeln.
 3. Låt telefonen vara ansluten till laddaren i tio minuter eller så.
 4. Tryck nu och håll ner strömbrytaren och volymknappen samtidigt i 10 sekunder.

Detta ger din telefon tillräckligt med tid att ladda batteriet, på något sätt. Men koppla inte loss den från laddaren när du försöker göra tvångsstartproceduren igen för att se till att den har en stabil strömkälla.

Om du kan återfå din telefon till liv och du märker att den fortfarande släpar eller fryser då och då, är det möjligt att problemet kommer att hända igen. Så jag föreslår att du återställer det innan det händer.

 1. Säkerhetskopiera alla viktiga data som sparas i enhetens interna minne till ett minneskort eller annat icke-internt minne. Om du har några krypterade filer lagrade på ett SD-kort, bör du också ta bort krypteringen så att du fortfarande kan komma åt dem efter återställningen.
 2. Klicka på Apps-ikonen på din startsida.
 3. Hitta och knacka på Inställningar> Säkerhetskopiering och återställ> Återställning av fabriksdata.
 4. Klicka på Återställ telefon.
 5. Om det behövs ritar du skärmens upplåsningsmönster eller anger ditt lösenord eller PIN-kod för skärmen för att fortsätta.
 6. Bekräfta genom att trycka på Radera allt.

Men om du inte kan återföra telefonen till liv bör du föra den till Sony servicecenter så att en tekniker kan kontrollera den åt dig. Det är möjligt att problemet är med hårdvaran och som behöver omedelbar teknisk uppmärksamhet från en auktoriserad tekniker.

Jag hoppas att vår lösning skulle fungera för dig. Om det finns andra saker du vill dela med oss ​​om detta problem, lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Samsung Galaxy Note 8 blev helt död, stängde av sig själv och laddar inte längre [Felsökningsguide]
 • Vad gör du om din Samsung Galaxy Note 8 laddas långsamt men tömmer batteriet ganska snabbt [Felsökningsguide]
 • Vad gör man med Samsung Galaxy Note 8 som blev så trög, trög och långsam [Felsökningsguide]