Hur man fixar Snapchat som inte fungerar eller fortsätter att krascha på en iPhone SE efter installation av iOS-uppdatering [Felsökningsguide]

Programuppdateringar, särskilt iOS kan ge bra och dåliga utgångar. Medan programuppdateringar generellt är utformade för att tjäna goda syften, finns det faktorer som kan göra att det orsakar förödelse för de mottagande enheterna. Applikationsfel är vanligtvis de första påtagliga symptomen.

I detta inlägg är en relevant fråga på Snapchat-appen som plötsligt slutar fungera eller fortsätter att krascha på en iPhone SE efter att ha installerat den senaste versionen av iOS. Läs vidare för att ta reda på hur detta eventuellt händer och vilka lösningar du ska försöka vid felsökning.

Men innan vi faktiskt går vidare till vår felsökning, om du har andra problem med din telefon, kan du besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Om du behöver mer hjälp med ditt problem, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Rensa Snapchat- och bakgrundsappar.

Appar kan bli oseriösa efter implementering av nya ändringar från programvaruuppdateringar. Detta inträffar vanligtvis på grund av viss tillfällig datakorruption i applikationen. Som upplösning rekommenderas att rensa appen såväl som bakgrundsapplikationer. Genom att rensa betyder det att tvinga appen att stänga och sedan starta om. Så här görs:

 1. Tryck på Hem-knappen två gånger snabbt för att starta appomkopplaren. Den här skärmen innehåller förhandsgranskningar av de appar du nyligen har använt men inte är stängda.
 2. Dra upp förhandsgranskningen av Snapchat- appen för att rensa den.
 3. Gör samma sak för att rensa resten av bakgrundsappar.

Bakgrundsappar kan bli skadade efter en programändring. Som ett resultat påverkas andra appar eller systemfunktioner negativt. Och bakgrundsappar måste också rensas också.

Andra lösningen: Mjuk återställning / omstart av din iPhone SE.

En mjuk återställning eller omstart av enheten fungerar ofta och resulterar i ett positivt resultat så länge som det förflutna problemet orsakas av mindre programvaruproblem. Liksom en dator rensar alla appar och dumpar cachade filer från det interna minnet, inklusive de som förstördes av den nya uppdateringen. Här är vad du bör göra då:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren i några sekunder tills knappen Slide till ström av visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på strömbrytaren igen tills Apple-logotypen visas.

Om iPhone-skärmen inte reagerar eftersom den fastnar när Snapchat kraschar kan du istället göra en kraftstart.

 • För att göra det, tryck och håll ned strömbrytaren och hemknappen samtidigt i cirka 10 till 20 sekunder och släpp sedan båda knapparna när Apple-logotypen visas.

Låt din enhet slutföra uppstarten och försök sedan starta Snapchat för att se om problemet är borta. Om appen förblir oförändrad efter omstart, gå vidare och prova nästa möjliga lösning.

Tredje lösningen: Installera väntande appuppdateringar.

Nya appuppdateringar rullas vanligtvis ut när en ny firmware eller iOS-version släpps. Detta är för att hålla apparna kompatibla med den nya plattformen. Om du inte har ställt in din enhet för att installera uppdateringar automatiskt, måste du kontrollera och manuellt installera väntande appuppdateringar inklusive Snapchat-uppdatering. Så här kontrollerar och uppdaterar du Snapchat:

 1. Klicka på App Store- ikonen från hemskärmen. Om du gör det kommer du till App Store- skärmen.
 2. Navigera längst ner till höger på skärmen och tryck sedan på ikonen Uppdateringar . En ny skärm som innehåller en lista över appar med väntande uppdateringar dyker upp.
 3. Hitta Snapchat från listan och tryck sedan på Uppdatera- knappen bredvid.
 4. Om du ser flera applikationer med väntande uppdateringar, klickar du på knappen Uppdatera alla istället. Om du gör det uppdateras alla appar samtidigt.

Starta om din iPhone igen när apparna är färdiga att uppdatera för att uppdatera apparna och rensa mindre fel.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone SE.

Snapchat är en online-applikation, vilket innebär att den behöver en stark och stabil internetanslutning för att fungera som förväntat. Det är möjligt att din enhet har slutat ha någon form av nätverksanslutningsproblem efter installationen av uppdateringen. Och detta kan vara det främsta skälet till att Snapchat inte kunde komma på jobbet. I det här fallet måste du ta itu med nätverksproblem först. Som upplösning kan du utföra en återställning av nätverksinställningar för att återställa standardnätverksvärdena och sedan kan du ställa in och ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk som om det är första gången. Följ bara dessa steg:

 1. Gå till Inställningar från hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen.
 5. Ange enhetens lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Din iPhone startas om automatiskt när nätverksinställningarna återställs om de är klar. Alla dina nätverkskonfigurationer, Wi-Fi-nätverk och Bluetooth-anslutningar raderas sedan. Om du vill använda Internet och onlinetjänster igen ställer du in ditt Wi-Fi-nätverk och ansluter sedan igen.

Femte lösningen: Avinstallera Snapchat och installera den sedan igen från App Store.

Som din sista utväg kan du behöva ta bort Snapchat från din enhet. Det finns en chans att appen har blivit helt förstörd eller skadad från uppdateringen eller andra faktorer och på grund av detta fungerar den inte längre. Det enda sättet för dig att få appen igång igen är att ta bort den och sedan installera den igen från App Store. Här är hur:

 1. Tryck och håll på en appikon från hemskärmen.
 2. När du ser ikonerna börja vrida klickar du på X i hörnet av Snapchat- appen.
 3. Om du uppmanas med ett meddelande, tryck på Radera för att bekräfta.

Starta om enheten och ladda ner och installera Snapchat- appen på din iPhone SE med följande steg:

 1. Öppna App Store.
 2. Tryck på Sök- ikonen (förstoringsglas) på App Store- skärmen.
 3. Navigera till fliken Sök och skriv sedan Snapchat i sökfältet.
 4. Hitta och välj Snapchat-appen från sökresultaten.
 5. För att ladda ner appen, tryck på Hämta och installera . Du kan behöva ange ditt Apple ID-lösenord för att godkänna och bekräfta nedladdning och installation av appen.

Utför en ny runda med mjuk återställning eller starta om för att uppdatera systemet och se till att den nyinstallerade applikationen körs och fungerar som avsett.

Sök mer hjälp

Kontakta Snapchat Support eller kontakta Snapchat Help Center för att rapportera problemet om det kvarstår efter att ha använt alla tillämpliga lösningar på ditt slut. Det kan finnas några avancerade appinställningar som måste ändras eller konfigureras för att appen ska fungera med den aktuella iOS-versionen.

Eller så kan du också eskalera problemet till Apple Support eller din operatör med tanke på att det startade efter installationen av den nya iOS-uppdateringen. Om du gör det kommer de att göra ytterligare bedömningar och vid behov utveckla en fix-patch för att rensa felet.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också kan vara till hjälp:

 • Fixa Apple iPhone SE-batteriproblem vid snabb tömning och andra strömrelaterade problem [Rekommenderade lösningar]
 • Vad du ska göra när du stöter på aktiveringsfel på din iPhone SE efter fabriksinställning / återställning [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone SE som fastnade på svart skärm efter installation av iOS 11.4-uppdateringen [Felsökningsguide]
 • Apple iPhone SE fastnat på "Väntar" -status: Kan inte ladda ner / installera appar, iOS-firmwareuppdateringar [Felsökningsguide]
 • Fixa Apple iPhone SE Wi-Fi-anslutningsfrågor: Det går inte att ansluta till Wi-Fi, anslutningsdroppar [Felsökningshandbok]