Hur man fixar Samsung-meddelanden kraschar fortfarande på Galaxy S10 | Samsung-meddelanden fungerar inte

Vissa Galaxy S10-användare har stött på textproblem främst på grund av standardmeddelanden-appen. Om din Samsung Messages-app kraschar av okända skäl finns det ett antal felsökningssteg som du kan göra för att identifiera orsaken till problemet. Lär dig vad du ska göra genom att följa våra förslag nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur du fixar Samsung-meddelanden kraschar fortfarande på Galaxy S10

Om Samsung Messages-appen fortsätter att krascha kan det finnas ett antal saker att kontrollera. Ta reda på vad du behöver göra för att hantera det här problemet nedan.

Samsung Meddelanden kraschar fix nr 1: Starta om appen

Om din Samsung Messages-app fortsätter att krascha plötsligt kan det orsakas av ett mindre fel. En sådan typ av buggar utvecklas vanligtvis om ett system har körts under lång tid, eller om appen ständigt har varit uppe. För att se om problemet enkelt kan åtgärdas kan du försöka starta om det.

Så här görs:

 1. På skärmen trycker du på funktionsknappen Senaste appar (den med tre vertikala linjer till vänster om Hem-knappen).
 2. När skärmen Nya appar visas, svep åt vänster eller höger för att leta efter Instagram-appen. Det borde vara här om du lyckades köra den tidigare. Dra sedan upp på appen för att stänga den. Detta bör tvinga stänga det. Om den inte är där, klicka helt enkelt på appen Stäng alla för att också starta om alla appar.

Ett annat sätt att tvinga stänga en app är detta:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Instagram-appen.
 6. Tryck på Force Stop.

Samsung Meddelanden kraschar fix nr 2: Kontrollera om det finns fel

Om Samsung-meddelanden kraschar och visar en felkod eller ett meddelande, måste du notera det. Felkoder är integrerade i ett system för att underlätta felsökning. Om det finns ett särskilt felmeddelande som dyker upp före eller efter en krasch kan du försöka göra en snabb Google-sökning om det. Se till att du skriver in rätt kod för att få specifika lösningar. Om du har tur och felet är vanligt kan du hitta en enkel lösning online.

Samsung Meddelanden kraschar fix nr 3: Återställ nätverksinställningar

De flesta textfrågor orsakas av dålig nätverkskonfiguration. Detta kan hända efter en uppdatering eller när du byter SIM-kort. För att se till att du har rätt nätverkskonfiguration, försök att göra stegen nedan:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Tryck på Återställ inställningar för att bekräfta.

Samsung Meddelanden fortsätter att krascha fix # 4: Rensa app-cache

Om Samsung-meddelanden fortfarande kraschar vid denna tidpunkt, är ditt nästa drag att rensa appens cache. Lär dig hur du gör denna felsökning nedan:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Instagram-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa cache-knapp.
 8. Starta om enheten och kolla om problemet.

Samsung Meddelanden kraschar fix nr 5: Radera appdata

Om felet inte försvinner efter att ha rensat cacheminnet, är nästa sak att göra återställa appen till fabriksinställningarna. Om du gör det kommer du att radera dina texter så se till att säkerhetskopiera dem i förväg. Du kan använda Smart Switch för att skapa säkerhetskopiering av SMS och data. När du har sparat dem kan du gå vidare och rensa appens data:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på Instagram-appen.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa dataknapp.
 8. Starta om enheten och kolla om problemet.

Samsung Meddelanden fortsätter att krascha fix # 6: Utför mjuk återställning

Ett annat sätt att felsöka problemet är genom att göra en tvingad omstart. Detta är vanligtvis effektivt för att fixa mindre buggar. Om din Galaxy S10 Samsung Messages-app fortsätter att krascha och du inte har någon aning om vad som orsakar det, kommer uppdatering av systemet helt enkelt att starta om din telefon kommer troligtvis att hjälpa. Vad du vill göra kallas mjuk återställning. Detta är i princip en omstart med syftet att rensa systemet genom att simulera effekterna av ett batteridrag. För att göra det, tryck helt enkelt på strömbrytaren och volym ned-knapparna i cirka 10 sekunder . Släpp knapparna när telefonen har startat om. Detta är vanligtvis effektivt för att rensa buggar som utvecklats när ett system lämnas igång under en tid. Vi föreslår att du startar om Galaxy S10 med den här metoden minst en gång i veckan för att minska risken för buggar.

För vissa Galaxy S10 kan det finnas något annorlunda sätt att komma fram till samma metod. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymen)

Samsung Meddelanden fortsätter att krascha fix nr 7: Uppdatera cacheminnet

Att rensa cache-partitionen är ett annat bra sätt att fixa Android-buggar. Ibland kan uppdateringar eller appinstallation förstöra systemcachen, som förvaras i cache-partitionen. För att säkerställa att systemcachen är bra, försök rensa cache-partitionen och se hur det går.

Så här torkar du cache-partitionen på din Galaxy S10:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".

Samsung Meddelanden fortsätter att krascha fix # 8: Observera appen i Safe Mode

En annan vanlig orsak till Android-problem är dålig tredjepartsapp. Om Samsung Meddelanden fortsätter att krascha efter att du installerat en ny app, kan den appen vara dålig. Försök ta bort det och se om problemet åtgärdas. Dåligt kodade appar kan ibland förhindra att texter fungerar på Android. Om du inte kommer ihåg appen du installerade, eller om du inte har någon aning om vilken av dina appar som är skyldig, försök starta om till säkert läge. I denna lilla får alla tredjepartsappar inte köras. Så om textning bara fungerar i säkert läge betyder det att problemet kommer från en av apparna. Så här startar du om enheten till Safe Mode:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren tills Power off-fönstret visas och släpp sedan.
 2. Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 3. För att bekräfta, tryck på Säker-läge.
 4. Processen kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart visas ”Safe mode” längst ner till vänster på startskärmen.

Glöm inte: säkert läge blockerar appar från tredje part, men det kommer inte att säga dig vilken av dem som är den verkliga orsaken. Om du tror att det finns en falsk tredjepartsapp i systemet måste du identifiera den. Här är vad du behöver göra exakt:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Galaxy S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Samsung Meddelanden kraschar fix nr 9: Fabriksinställning

Det sista felsökningssteget som du kan göra är att återställa fabriken. Om problemet är en produkt av ett programvarufel kommer det sannolikt att hjälpa. Fabriksåterställning kommer att återställa programvaruinställningarna till sina standardvärden, som vanligtvis är felfria. Nedan är de två sätten att fabriksinställa din Galaxy S10:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy S10. allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.