Hur man fixar Samsung Galaxy Tab S4 som körs så långsamt eller har dålig prestanda

Med sina imponerande hårdvaraspecifikationer kan du alltid förvänta dig att Samsung Galaxy Tab S4 ska vara snabb och svarsfri i alla aspekter. Det måste prestera bättre än bärbara datorer i mellanklass som släpptes för ett par år sedan. Men om det börjar gå långsamt eller visar dålig prestanda kan det bero på appar eller vissa firmware-problem.

Programvaruproblem tillskrivs sällan hårdvaruproblem förutsatt att enheten inte har drabbats av fysiska eller vätskeskador. Så om detta inte är fallet med din Tab S4, så finns det verkligen något du kan göra för att den ska springa snabbare igen. I det här inlägget kommer jag att gå igenom dig genom att göra några felsökningsförfaranden som kan återfå surfplattans prestanda så fortsätt att läsa eftersom det kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Men innan vi faktiskt går vidare till vår felsökning, om du har andra problem med din telefon, kan du besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Om du behöver mer hjälp med ditt problem, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Vad du bör göra för att Galaxy Tab S4 ska köra snabbt igen?

Vi behöver bara ta reda på om det finns appar, tredje part eller förinstallerade, som orsakar problemet. Om det är så blir problemet mycket lättare att lösa. Om det också bara är ett problem med firmware, finns det fortfarande ett par procedurer du kan göra för att fixa den.

Tvinga om att starta om din Tab S4 - innan du gör några komplicerade felsökningsförfaranden, försök att mjuk återställa din surfplatta för att uppdatera dess minne och ladda alla appar och tjänster. Vissa glitches kan ha orsakat inkonsekvenser i systemets normala drift och tvingad omstart kan fixa dem. För att göra detta, tryck och håll ned ström- och volymknappen i upp till 45 sekunder. Din enhet startar om och observerar dess prestanda när den blir aktiv igen. Om problemet kvarstod, gå vidare till nästa procedur.

Starta om telefonen i säkert läge - vi kommer nu att försöka ta reda på om orsaken till problemet är vissa applikationer från tredje part. Det finns appar som kan göra din enhet, oavsett hur snabb den är, långsam som tunga appar och CPU-intensiva spel. Genom att köra din enhet i säkert läge tillåter du bara förinstallerade program att köras och om problemet verkligen orsakas av en tredje part, bör din surfplatta inte ha några problem i det här läget. I sådant fall är det nästa du bör göra att hitta den skyldige och avinstallera den. Så här startar du om Tab S4 i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren .
 3. När Samsung visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode på enheten.

Återställ alla inställningar - du skulle bara behöva göra detta om din surfplatta fortfarande fungerar så dåligt även i säkert läge eftersom om så är fallet kan problemet vara med firmware. Det första du måste göra är att se om det har något att göra med surfplattans inställningar eller konfiguration. Därför måste du göra den här proceduren för att föra tillbaka den till standardinställningarna.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Allmän hantering > Återställ > Återställ inställningar .
 3. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR .
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR .
 6. Enheten startas om för att återställa inställningarna.

Om prestandan inte förbättrats efter att ha gjort proceduren ovan, måste du göra nästa par procedurer för att fixa eventuella firmware-problem.

Radera systemcachen - om systemcachen är skadad eller blir föråldrad, är den första som drabbas av enhetens prestanda och detta kan vara fallet här, särskilt om problemet började utan uppenbar anledning. Du måste torka av cache-partitionen för att ta bort och ersätta systemcachen med en ny. Så här görs ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem- knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy Tab S4-logotypskärmen visas släpper du alla tre knapparna och trycker sedan snabbt på strömbrytaren
 4. 'Installera systemuppdatering' kommer att visas i cirka 30 - 60 sekunder, sedan kommer ett 'No command' Android att visas innan alternativen för Android systemåterställning visas.
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Utför huvudåterställning - en återställning kan alltid fixa prestandaproblem under förutsättning att de är firmware-relaterade problem och inte orsakas av hårdvaruproblem. Jag är övertygad om att en återställning kommer att göra att din Tab S4 körs snabbare igen. Se dock till att alla dina viktiga filer och data säkerhetskopieras eftersom de tas bort från surfplattans interna lagring. Du kan spara dem i molnet eller flytta dem till ditt SD-kort eller dator. Följ sedan dessa steg för att återställa din surfplatta:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Hem- knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy-logoskärmen visas släpper du alla tangenter, trycker på och släpper snabbt strömbrytaren
 4. 'Installera systemuppdatering' kommer att visas i cirka 30 - 60 sekunder, sedan kommer ett 'No command' Android att visas innan alternativen för Android systemåterställning visas.
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

RELEVANTA POSTER:

 • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy Tab S4 har en skärmflimrande problem
 • Hur fixar jag Samsung Galaxy Tab S4 som inte kommer att slås på?
 • Vad gör du om din Samsung Galaxy Tab S4 fortsätter att frysa och släppa efter?
 • Vad ska jag göra om din Samsung Galaxy Tab S4 visar felet "Fukt upptäckt"?

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.