Hur man fixar Samsung Galaxy S9 Screen Ghost Image

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # S9 att lösa problemen som de upplever med sin telefon. Detta är en av de flaggskeppsmodeller som det sydkoreanska företaget släppte i år och betraktas som en av de bästa Android-smartphones som finns på marknaden idag. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I denna senaste del av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S9-skärmens spökbild.

Om du äger en Samsung Galaxy S9 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar Samsung Galaxy S9 Screen Ghost Image

Problem: Varför har min telefon en gråaktig spökbild på alla skärmar? När jag slår på telefonen eller så att den inte har använt sig lite medan skärmen ser ut som om den har en grå färgöverlagring på större delen av skärmen finns det en liten remsa längst upp som är normal. Jag kan fortfarande gå till appar men varje sida öppnas med det grå överlägget. Efter ett tag försvinner det grå överlägget och allt ser normalt ut. Det här dykte upp för två dagar sedan. Inga uppdateringar gjordes innan detta, det började bara en morgon när jag tog upp telefonen efter att jag inte hade använt den över en natt. Telefonen är en Samsung Galaxy s9.

Lösning: Innan du gör någon felsökning på den här telefonen bör du först se till att enheten körs med den senaste programvaruversionen. Om en uppdatering är tillgänglig så föreslår jag att du installerar den i din telefon.

Kontrollera om en app som du laddade ner orsakar problemet

Det första du måste göra just nu är att kontrollera om problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ibland kan dessa appar orsaka en konflikt med hur telefonen fungerar vilket resulterar i problem som detta. För att kontrollera om den nedladdade appen orsakar problemet bör du starta telefonen i säkert läge.

 • Tryck och håll ned strömbrytaren tills avstängningsprocessen visas och släpp sedan.
 • Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 • För att bekräfta, tryck på Säker-läge. Processen kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.

Om problemet inte uppstår i det här läget orsakas det troligtvis av en nedladdad app. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Prova att torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget

Din telefon samlar vanligtvis tillfälliga systemdata som när den skadas kan orsaka vissa problem i telefonen. Försök kontrollera om det här är vad som orsakar problemet genom att torka av cache-partitionen på telefonen.

 • Stäng av mobilen.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 • Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 • Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 • Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • Tryck på Volym ned-knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 • När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning

Ett sista felsökningssteg som du behöver göra är att återställa fabriken. Eftersom detta kommer att återställa din telefon tillbaka till sitt ursprungliga fabrikstillstånd, är det ett måste att du säkerhetskopierar dina telefondata innan du utför den här proceduren.

 • Stäng av mobilen.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 • När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 • Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 • När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Låt telefonen kontrolleras på ett servicecenter

Om stegen ovan inte lyckas lösa problemet kan det redan orsakas av ett skärmavbränningsproblem. Detta kan bara åtgärdas genom att byta ut telefonens displaymontering. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.