Hur man fixar Samsung Galaxy S9 med “Tyvärr har kalendern stoppat” -fel (enkel fix)

Felmeddelandet "Tyvärr har kalendern stannat" är ett meddelande om att standardkalenderappen i din Samsung Galaxy S9 har kraschat av någon anledning. Det kan bara vara ett mindre app-problem eller ett allvarligt firmwareproblem eftersom kalendern är en av de viktigaste applikationerna som levereras med alla Android-enheter.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Galaxy S9 med kalender som fortsätter att krascha. Vi kommer att försöka undersöka alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan avgöra varför det här problemet inträffar och formulera en lösning som kan fixa den för gott. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande bugges av en liknande fråga, fortsätt att läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

För dig som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss när som helst via vårt Android-frågeformulär.

Hur man fixar Galaxy S9 med “Kalender har stoppat” -fel

Vi har stött på detta problem flera gånger tidigare och oftare löser vi dessa problem. Det är egentligen inte ett allvarligt problem men du kan tappa några av dina kalenderposter, särskilt om du inte har synkroniserat din telefon med ditt Google-konto innan detta problem. Hur som helst, här är vad du måste göra åt det:

Första lösningen: Starta om din telefon

En omstart bör vara det första du bör göra för att försöka åtgärda problemet eftersom det kan vara ett resultat av ett mindre fel i appen eller firmware. Så, tryck på strömknappen och starta om din enhet och öppna sedan e-post för att veta om felet fortfarande dyker upp eller om det fortfarande kraschar. Om det fortfarande gör så föreslår jag att du försöker göra tvungen omstart:

 • Tryck och håll ner volym- och strömknapparna samtidigt i 10 sekunder eller tills telefonen startar om.

Den här proceduren simulerar frånkoppling av batteriet och uppdaterar telefonens minne genom att stänga alla appar, tjänster och kärnfunktioner. Det är fortfarande mycket effektivt när det gäller att ta itu med frågor som kan ha orsakats av några fel. Men om appen fortfarande kraschar efter detta, gå vidare till nästa steg.

RELEVANTA POSTER:

 • Vad gör man om Galaxy S9 har "Tyvärr har system UI stoppat" bug [felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Galaxy S9 fortsätter att starta om och visar fuktapptäckt varning [felsökningsguide]
 • Galaxy S9-klockproblem: tiden på statusfältet fryser, ändrar tiden framåt på egen hand, alarmet på klocka-appen går inte av
 • Vad gör du om din Samsung Galaxy S9 inte känner igen din dator? [Felsökningsguide]

Andra lösningen: Återställ kalender

En återställning betyder att rensa cache och data för appen du har problem med. Om detta bara är ett app-problem, bör problemet åtgärdas genom att göra det här förfarandet. Detta kommer att radera appens cache och data samt några av de poster du kanske inte har synkroniserat.

 1. Från en startsida trycker du på och sveper uppåt eller nedåt för att visa alla appar.
 2. Navigera från en hemskärm: Inställningar > Appar .
 3. Klicka på App Manager.
 4. Hitta och tryck sedan på Kalender .
 5. Knacka på Lagring .
 6. Tryck på CLEAR CACHE.
 7. Peka på cache-data .
 8. Knacka på CLEAR.

Detta är den mest effektiva lösningen på nästan alla app-relaterade problem men det finns ingen garanti för att det fungerar med alla fall. Så, om problemet fortsätter efter detta, kommer nästa metod definitivt att lösa problemet.

Tredje lösningen: Kör telefonen i säkert läge

Detta kommer att säga att problemet är eller att felet utlöses av en tredjepartsapp eller inte. Om problemet inte uppstår i säkert läge är nästa sak du bör göra att ta reda på vilken app som orsakar den och avinstallera den.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned .

Antagande att problemet är fixat i den här miljön, nästa sak du bör göra är att ta reda på vilken av dina appar som är den skyldige och när du misstänker en app, avinstallera den. Så här gör du:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Appar .
 3. Klicka på önskad applikation i standardlistan.
 4. Om du vill visa förinstallerade appar trycker du på Meny > Visa systemappar .
 5. Peka på UNINSTALL > OK .

Att avgöra vilken app som orsakar problemet är ofta en utmaning för många användare. Så du måste avinstallera appar som du nyligen installerade först eller de som du installerade innan problemet. Om problemet fortsätter efter detta eller om felet fortsätter att visas i säkert läge kan du prova nästa procedur.

Fjärde lösningen: Torka av cache-partition

Detta utesluter möjligheten att detta problem beror på skadade systemcacher. Om du gör detta raderas alla cachar som skapats av systemet och ersätter dem med nya. Det är lika effektivt som återställningen men ingen av dina filer och data kommer att raderas, så det är värt det. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 4. Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen .
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu .
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om felet fortsätter efter det är det dags att återställa enheten.

Femte lösningen: Master Reset

Innan återställningen, se till att du säkerhetskopierar alla dina filer och data eftersom de kommer att raderas under processen och att du kanske inte kan hämta dem efter det. Efter säkerhetskopieringen, se till att du inaktiverar Factory Reset Protection genom att ta bort ditt Google-konto från din telefon så att du inte blir låst ut. När allt är inställt, följ dessa steg för att återställa din telefon:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att problemet med din enhet är rätt efter detta. Om du har andra problem som du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur fixar du din nya Samsung Galaxy S9 som inte kommer att slås på (enkla steg)
 • Galaxy S9 laddar inte snabbt, Adaptive Snabbladdning slutade fungera [felsökningsguide]
 • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy S9 laddar mycket långsamt [Felsökningshandbok och laddningstips]
 • Hur du sparar batteri på din Samsung Galaxy S9 (Tips om batterisparning)
 • Hur man fixar en Samsung Galaxy S9 som plötsligt blev död och inte kommer att slås på (enkla steg)
 • Hur man fixar en Galaxy S9 som stängs av på egen hand och inte kommer att slå på igen [felsökningsguide]