Hur man fixar Samsung Galaxy S9 med skärmflimrande problem (enkla steg)

Den skärmflimrande frågan är bland de vanligaste problemen som tusentals, om inte miljoner, Galaxy-enhetsägare har stött på så det är inte oundvikligt att om du är ägare till den nya Samsung Galaxy S9, kan du också stöta på den. Det är just syftet med detta inlägg. vi vill se till att du redan vet lösningen strax innan problemet uppstår.

Saken med skärmflimrande är att det kan bero på en app, en firmwareproblem eller att det kan vara ett mycket allvarligt hårdvaruproblem. Om det inträffar utan uppenbar orsak eller orsak kan du fortfarande ha en chans att fixa det på egen hand. Om det emellertid resulterade från en droppe på en hård yta eller om telefonen sjönk i vatten tillräckligt länge för att den skulle komma in i enheten, så är det uppenbart att det inte är mycket du kan göra åt det förutom att ta den tillbaka till butiken.

I den här felsökningshandboken vill vi utesluta alla möjligheter tills vi kan avgöra vad problemet handlar om. Så om du är en av ägarna till den här fantastiska telefonen föreslår jag att du fortsätter att läsa det här inlägget eftersom det kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S9 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Hur man fixar flimrande skärm på Galaxy S9

Vi har sett fall tidigare där appar orsakade skärmflimrande problem på vissa enheter. Det är också möjligt med Samsung Galaxy S9. Det första vi måste göra är att utesluta sådant möjligt och sedan kommer vi att utesluta andra möjligheter. Med allt detta sagt, här är vad jag föreslår att du gör åt det:

Tvinga om din Galaxy S9 igen

Börja alltid din felsökning med en omstart eftersom det är en mycket enkel procedur, men det är också mycket effektivt att hantera problem som inte är så allvarliga eller komplicerade. En flimrande skärm kan vara ett tecken på ett av dessa problem. Istället för att utföra den normala omstart-sekvensen föreslår jag dock att du gör Forced Reboot för att simulera batteriets bortkoppling och uppdatera telefonens minne.

 • Håll knappen Volym ned och strömbrytaren intryckt i 10 sekunder eller mer.

Din Galaxy S9 kommer att starta om som den vanligtvis gör och om den flimrande frågan slutar, var problemet egentligen inte så allvarligt. Det kan ha förekommit några fel i systemet eller någon app kan ha orsakat det. Men om det fortsätter, gå vidare till nästa procedur.

Starta om telefonen i säkert läge

Om du startar om din Galaxy S9 i felsäkert läge kommer det inte att lösa problemet men det kommer att berätta för dig utanför fladdermattan om det orsakas av en app. I detta läge är alla tredjepartsappar tillfälligt inaktiverade. Så, om en av dem orsakar problemet, bör flimringen inte uppstå medan telefonen är i det här läget.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned .

När telefonen har gått i säkert läge, fortsätt att observera den för att veta om flimringen inträffar då och då, eller om problemet verkar fixat, betyder det att det finns en app som orsakar den. Nästa sak du bör göra är att hitta den appen och sedan avinstallera den:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Appar .
 3. Klicka på önskad applikation i standardlistan.
 4. Om du vill visa förinstallerade appar trycker du på Meny > Visa systemappar .
 5. Peka på UNINSTALL > OK .

Men om flimringen fortsätter, bör du gå vidare till nästa procedur.

Ta bort alla systemcachrar så att de kommer att ersättas

Android-systemet skapar cachar för alla tjänster, funktioner och appar så det bör finnas en cache för tjänsten som hanterar funktionen på skärmen och pekskärmen. Du har dock inte tillgång till dessa appar men du kan radera dem samtidigt. När den har tagits bort kommer systemet att återskapa dem under den första startsekvensen efter att torka av cache-partitionen och allt görs automatiskt så att du inte behöver oroa dig för mycket om det. Så, för att ta bort dessa filer, följ dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 4. Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen .
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu .
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter detta kan du försöka se om flimringen fortsätter eftersom i så fall finns det ytterligare en sak du bör göra innan du faktiskt tar telefonen till butiken för en check.

Utför huvudåterställning

En återställning utesluter möjligheten att skärmflimrarproblemet med din telefon beror på en firmwareproblem, det är därför det är nödvändigt att göra detta. Bortsett från det kommer all din personliga information att raderas så att din integritet skyddas. Men kom ihåg att alla dina filer och data också kommer att raderas, särskilt de som är lagrade i telefonens interna lagring, så gör en säkerhetskopia av filer du inte vill tappa. Efter säkerhetskopian tar du bort ditt Google-konto från din telefon så att det inte låses ut efter återställningen. När allt är inställt och klart, följ dessa steg för att återställa din telefon:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet fortsätter efter det tar du din telefon tillbaka till butiken och kontrollerar den.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig på ett eller annat sätt. Om du har andra problem som du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur fabriksinställs eller återställs din Samsung Galaxy S9 (enkla steg)
 • Hur torkar jag cache-partition på Samsung Galaxy S9 och vad är dess fördelar?
 • Vad gör du om din Samsung Galaxy S9 inte känner igen din dator? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du din nya Samsung Galaxy S9 som inte kommer att slås på (enkla steg)
 • Så här startar du om din Samsung Galaxy S9 i felsäkert läge och avinstallerar problematiska appar (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 med Black Screen of Death-problemet (enkla steg)