Hur man fixar Samsung Galaxy S9 + kamerafoton är grå med utropstecken

#Samsung #Galaxy # S9 + är en flaggskeppstelefon som släpptes i år och är bäst känd som den större versionen av S9. Den här telefonen har en 6, 2 tums Super AMOLED-skärm och använder Snapdragon 845-processor i kombination med 6 GB RAM, vilket gör att den kan köra flera appar smidigt. Den har även dubbla 12MP-bakkameror, varav en har en variabel bländarinställning så att den kan ta bilder av utmärkt kvalitet. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S9 + kamerafoton som är gråa med utropstecken.

Om du äger en Samsung Galaxy S9 + eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar Samsung Galaxy S9 + kamerafoton är grå med utropstecken

Problem: Hej killar, hårt behov av hjälp. De senaste 2 dagars bilderna som jag tog med min S9 + kom upp i grå rutor och en utropsteckenikon i mitten, med inget annat alternativ än att ta bort dem. Jag har försökt rensa cache och data för Galleri, men till ingen nytta. Jag tog ut SD-kortet och satte in det i min bärbara dator och fann att bilderna fortfarande inte skulle visas och att den ursprungliga statusen arkiverades. Trots att avmarkeringen av arkivrutan visas fortfarande inte bilderna. Jag har tagit bort alla .nomedia-filer jag hittade genom Mina filer på själva telefonen och med hjälp av den bärbara datorn. 1. Hur återställer jag bilderna? Det är ganska viktiga bilder för arbetet. 2. Hur förhindrar jag att detta händer vidare? Snälla hjälp. Tack.

Lösning: Eftersom kamerabilden sparas på microSD-kortet är det troligt att det här kortet har skadade sektorer. För att kontrollera om detta är fallet bör du utföra stegen nedan.

Ta bort microSD-kortet från telefonen och ställ sedan in kamerans standardsparplats för den interna lagringen

När SD-kortet har tagits bort kan du försöka ta foton med telefonen och öppna sedan dessa foton i telefongalleriet. Det är mycket troligt att dessa foton inte har något utropstecken. Det bästa du kan göra just nu är att byta ut kortet mot ett nytt. Se till att använda ett microSD-kort från ett ansedd märke.

Om de har utropstecken bör du säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning.

Återställ bilder från microSD-kortet

För att återställa bilderna som sparats på microSD-kortet måste du använda ett program för dataåterhämtning, t.ex. Recuva. Du måste låta datorn läsa microSD-kortet och sedan använda programvaran för att återställa kortets data. Observera att detta inte är en 100% säker brandlösning för att återställa bilderna på kortet.

Hur du fixar Samsung Galaxy S9 + kamerafoton är suddiga

Problem: Jag har läst din artikel om suddiga bilder. Glasskyddet för den bakre telefonen brast. Jag bytte ut glaset, men bilderna är mer molniga än suddiga och definitivt mindre vassa än den främre kameran. Mekanismen fungerar och den ändrar fokus och medan den är överkomlig är den inte så tydlig som den brukade vara. Min fråga är om jag ska ta bort glaset och på något sätt rengöra kamerans hårdvara. Jag är inte säker på om detta är möjligt och vad jag ska använda för att rengöra det eller om jag behöver byta ut kameran. Tack för hjälpen.

Lösning: Jag rekommenderar att du först kontrollerar det yttre glaset om det finns några tecken på fläckar, eftersom det kan göra att fotona blir oskarpa. Torka av det yttre glaset med en mikrofiberduk. När detta är gjort om fotona fortfarande är oskarpa, utför du de ytterligare felsökningsstegen som anges nedan.

Rensa cache och data i kameraprogrammet

Det finns fall då kameraprogrammet kommer att samla tillfälliga data som kan skadas. Denna korrupta information kan orsaka problem med kamerans funktion. Det är bäst att rensa dessa tillfälliga data för att kontrollera om det är detta som orsakar problemet.

  • Från en startsida trycker du på och sveper uppåt eller nedåt för att visa alla appar.
  • Gå till en hemskärm till Inställningar - appar.
  • Se till att alla appar är markerade
  • Hitta och välj sedan Kamera-appen.
  • Knacka på Lagring.
  • Tryck på CLEAR CACHE.
  • Från en startsida trycker du på och sveper uppåt eller nedåt för att visa alla appar.
  • Från en startsida går du till Inställningar - Enhetsunderhåll - Lagring.
  • Knacka CLEAN NU

När detta är gjort ska du kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det kan du försöka rengöra kamerans lins. Om detta inte fungerar föreslår jag att du tar telefonen till ett servicecenter och får den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.