Hur man fixar Samsung Galaxy S9 + högtalarljud stoppat fungerar

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # S9 + att lösa problemen som de upplever med sin telefon. Detta är en av de bästa flaggskeppsenheterna som släpptes förra året som har flera imponerande funktioner. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem uppstår som vi kommer att ta itu med i dag. I denna senaste del av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S9 + högtalarljud som slutat fungera.

Om du äger en Samsung Galaxy S9 + eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar Samsung Galaxy S9 + högtalarljud stoppat fungerar

Problem: Hej, jag fick en ganska konstig problem med min Galaxy S9 +. Sedan igår slutade högtalarljudet att fungera. Meddelandeljud fungerar bra, men att titta på en video, spela musik, fungerar inte, men högtalarljud fungerar felfritt när du är i ett telefonsamtal som är aktivt i högtalaren, alla ljud fungerar från högtalaren utan problem, bara under det aktiva telefonsamtalet i högtalartelefonen. Earpiece fungerar inte alls, att ringa ett telefonsamtal och placera det i mitt örat kommer inte att stänga av skärmen alls, det är väldigt konstigt. När jag lägger på ett samtal stannar alla ljud från den nedre högtalaren omedelbart, jag vet verkligen inte varför. Försökte helt fabriksinställning två gånger, inklusive torkar cachedata, ingen tur, jag tror att det måste vara ett programvaruproblem (eftersom hårdvara bara fungerar i ett samtal), men inte säker på vad som hände. laddade ner en app för att mäta sensorer, lyssensorn registrerar rätt ordentligt LUX, så är du inte säker på varför skärmen inte släpper när jag ringer och lyfter den till örat. Vatten spillde till telefonen, men det är vattentåligt. Fortfarande skulle vattenskador döda hårdvaran, men inte säker på hur bottenhögtalaren fungerar för aviseringar och för andra saker bara när du är på ett högtalarsamtal.

Lösning: Innan du utför några felsökningssteg på den här enheten är det bäst att se till att den körs på den senaste programvaruversionen. Om en uppdatering är tillgänglig föreslår jag att du laddar ner och installerar den först.

Nedan listas de rekommenderade felsökningsstegen som du behöver göra för just detta problem.

Utför en mjuk återställning

Det första du behöver göra i detta fall är en mjuk återställning. Detta åtgärdar vanligtvis problem orsakade av mindre programvaruproblem eftersom det kommer att uppdatera telefonprogramvaran.

 • Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknappen i upp till 45 sekunder.
 • Vänta när enheten startar om.

Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Kontrollera om problemet uppstår i Safe Mode

En annan faktor som kan orsaka problemet är en app som du laddade ner till enheten. För att kontrollera om detta är fallet måste du starta telefonen i säkert läge eftersom endast de förinstallerade apparna får köras i det här läget.

 • Stäng av telefonen.
 • Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 • När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 • Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 • Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 • När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned.

Om problemet inte uppstår i det här läget är det troligt att problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Torka av cache-partitionen på telefonen

Cachad data i telefonsystemet används för att påskynda åtkomsten till dina telefonappar. Ibland kan denna information skadas vilket resulterar i problem som uppstår på enheten. För att kontrollera om en skadad cachad data orsakar problemet måste du torka cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.

 • Stäng av mobilen.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 • När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 • Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 • När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Utför en fabriksåterställning

Ett sista felsökningssteg som du bör överväga är en fabriksåterställning. Detta kommer att återställa din telefon tillbaka till sitt ursprungliga fabrikstillstånd. Observera att detta kommer att radera dina telefondata så se till att skapa en säkerhetskopia innan du fortsätter.

 • Stäng av mobilen.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 • När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 • Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 • När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet fortfarande inträffar efter en återställning orsakas det troligtvis av en felaktig hårdvarukomponent redan. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.