Hur man fixar Samsung Galaxy S9 håller på att stänga av på egen hand

#Samsung #Galaxy # S9 är en premium flaggskeppssmartphone som släpptes förra året vilket är ganska populärt bland konsumenterna. Detta är en IP68-certifierad enhet vars kropp är tillverkad av en aluminiumram med Corning Gorilla Glass fram och bak. Den använder en 5, 8 tums Super AMOLED-skärm, har en 12MP bakkamera med en variabel bländare, och under huven finns en Snapdragon 845-processor kombinerad med 4 GB RAM. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S9 som fortsätter att stänga av sin egen fråga.

Om du äger en Samsung Galaxy S9 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar Samsung Galaxy S9 håller på att stänga av på egen hand

Problem: Hej! I tre veckor nu har jag inte kunnat använda min S9. Helt slumpmässigt, den 1 januari stängdes det trots att ha 70% batteri. Jag trodde att det inte var så ansluten till laddaren. Laddningslogotyp dök upp som vanligt och gick till och med upp till 100%. Jag tog bort den från laddningen och gick för att slå på den ... inget svar. Försökte ett par gånger till och med ansluten till ström ... fortfarande ingenting. Sökte på din webbplats för att lösa problemet genom att läsa igenom steg, aktiverat säkert läge. Det fungerade, eller så tänkte jag. Efter att ha startat i säkert läge stannade det cirka 50 sekunder, stängdes av igen (medan det var i laddaren) Försök igen, men den här gången inget svar. Åkte tillbaka till din webbplats, försökte återställningsläge. Ursprungligen fungerade inte men när jag anslutit den till laddaren fungerade det. tryckt på omstart-systemet, aktiverat i 15 sekunder och sedan avstängt. så tillbaka i återställningsläge, torkad cache, gjorde ingen skillnad. så jag bestämde mig för att återställa hela saken. Den aktiverades automatiskt efter återställning och fungerade faktiskt ... i cirka 30 minuter. Det stängdes av igen. Gick tillbaka på återställningsläget och tryckte bokstavligen på alla alternativ. Det bästa jag får är 2 minuter. Jag har provat allt varje dag i 3 veckor. I grund och botten är det enda svaret jag får återställningsläge (och det måste vara ansvarigt, vilket verkar fungera bra), och när jag trycker på omstart nu fungerar det i max 2 minuter. (tog den till närmaste samsung-verkstad, sa att det inte är batteri eller skärm så att de inte kan göra det med garantin och jag är inte villig att spendera mycket på det eftersom jag hoppas få s10. Vad gör jag?

Lösning: Även om det här problemet redan tycks orsakas av en felaktig hårdvarukomponent är det fortfarande bäst att eliminera programvarorelaterade problem som kan orsaka problemet. Nedan listas de rekommenderade felsökningsstegen för just detta problem.

Se till att telefonbatteriet är fulladdat

Det första du måste göra i det här fallet är att ladda telefonen genom att följa stegen nedan.

 • Rengör laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft och se till att smuts eller skräp som sitter fast i den tas bort.
 • Ladda telefonen helt med dess väggladdare. Om telefonen inte laddas kan du försöka använda en annan USB-kabel och väggladdare.

Utför en mjuk återställning

En mjuk återställning som vanligtvis görs när en telefon blir svarsfri men rekommenderas också i det här fallet eftersom det kommer att uppdatera programvaran.

 • Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknappen i upp till 45 sekunder.
 • Vänta när enheten startar om.

När telefonen har startat om kontrollerar du om telefonen fortfarande stängs av på egen hand.

Kontrollera om problemet uppstår i Safe Mode

En app som du laddade ner i din telefon kan orsaka problemet. För att kontrollera om detta är fallet måste du starta telefonen i säkert läge eftersom endast de förinstallerade apparna får köras i det här läget.

 • Stäng av telefonen.
 • Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 • När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 • Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 • Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 • När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned.

Om problemet inte uppstår i det här läget är det troligt att problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Torka av cache-partitionen på telefonen

Cachad data i telefonsystemet används för att påskynda åtkomsten till dina telefonappar. Ibland kan denna information skadas vilket resulterar i problem som uppstår på enheten. För att kontrollera om en skadad cachad data orsakar problemet måste du torka cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.

 • Stäng av mobilen.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 • När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 • Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 • När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Utför en fabriksåterställning

Ett sista felsökningssteg som du bör överväga är en fabriksåterställning. Detta kommer att återställa din telefon tillbaka till sitt ursprungliga fabrikstillstånd. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen eftersom den kommer att raderas under processen.

 • Stäng av mobilen.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 • När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 • Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 • När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Installera inga appar i din telefon efter återställningen. Försök först kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Om problemet kvarstår även efter att ha utfört felsökningsstegen som anges ovan kan detta troligen orsakas av en felaktig hårdvarukomponent. Det bästa du kan göra just nu är att få telefonen reparerad vid ett servicecenter.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.