Hur man fixar Samsung Galaxy S9 fastnat i bootloop efter mjukvaruuppdatering

#Samsung #Galaxy # S9 är en av de senaste flaggskeppstelefonerna som finns på marknaden som inte bara har en bra design utan också har en lika utmärkt uppsättning funktioner. Enheten har en metallram med Gorilla-glas både på fram- och baksidan. Den använder en 5, 8 tums Super AMOLED-skärm medan den kraftfulla Snapdragon 845-processorn under huven ligger med 4 GB RAM. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S9 fastnat i bootloop efter programuppdateringsproblem.

Om du äger en Samsung Galaxy S9 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar Samsung Galaxy S9 fastnat i bootloop efter mjukvaruuppdatering

Problem: Jag ville bara uppdatera min Samsung Galaxy S9 med den senaste uppdateringen som distribueras av Samsung och nu sitter den fast i en start loop. Jag ville göra en Master Reset men höll bixby och volym upp-knappen och sedan strömknappen som ledde mig till en skärm där det sades att en programuppdatering utfördes. Vid 28% kraschar "uppdateringen" (varenda gång) och min telefon är återigen fast i en startögla. Finns det något annat jag kan göra?

Lösning: Programuppdateringar skjuts vanligtvis till din enhet för att förbättra dess prestanda, införa nya funktioner eller förbättra dess säkerhet. Vanligtvis är det ganska enkelt att uppdatera telefonprogramvaran eftersom det görs automatiskt med bara ditt godkännande som behövs. Ibland kan vissa användare uppstå, till exempel den där enheten fastnar i en startloop efter uppdateringen. För att åtgärda problemet bör du följa felsökningsstegen som listas nedan.

Se till att telefonbatteriet är fulladdat

Det första du behöver göra i det här fallet är att se till att batteriet på telefonen har tillräcklig laddning. Anslut enheten till väggladdaren och låt den sedan laddas helt. När detta är gjort kopplar du bort telefonen från laddaren.

Utför en mjuk återställning

En mjuk återställning utförs vanligtvis när en telefon är frusen eller inte svarar, men det kan också göras i frågor som detta.

 • Tryck och håll ned Power + Volume-knapparna tills enheten slås av (cirka 10 sekunder).
 • Skärmen Underhållsstartläge visas.
 • Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja.

Kontrollera om telefonen kan starta i säkert läge

När telefonen startas i säkert läge får bara de förinstallerade apparna köras. Om du kan komma åt detta läge utan att telefonen går till en startloop är det mycket troligt att problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

 • Tryck och håll ned strömbrytaren tills avstängningsprocessen visas och släpp sedan.
 • Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 • För att bekräfta, tryck på Säker-läge. Det kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.

Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget

Att torka av cache-partitionen på telefonen raderar inte dina personuppgifter. Det kommer dock att ta bort alla tillfälliga data från systemet som kan vara skadade och orsakar detta problem.

 • Stäng av S9.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 • Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 • Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 • Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • Tryck på Volym ned-knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 • När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Utför en fabriksåterställning i återställningsläge

Ett sista felsökningssteg att överväga är en fabriksåterställning. Detta kommer att återställa telefonen till sitt ursprungliga fabrikstillstånd. Observera att detta också kommer att radera dina personuppgifter som är lagrade i enheten.

 • Se till att telefonen är avstängd.
 • Tryck och håll in Volym upp + Bixby-knapparna.
 • Medan du fortsätter att hålla volymen uppe och bixby trycker du och håller ner strömknappen tills enheten vibrerar och Samsung Galaxy S9-logotypen visas och släpper sedan alla knappar.
 • Du kommer att se skärmen Android Recovery.
 • Välj skärmen för återställning av Android / fabriksinställning på skärmen Android Recovery. Använd volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och strömknappen för att välja.
 • Välj Ja.
 • Välj Reboot system nu.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.