Hur man fixar Samsung Galaxy S8 som sitter fast på T-Mobile-skärmen [Felsökningsguide]

Det här inlägget är för Samsung Galaxy S8-ägare som är under paraplyen från T-Mobile, var du än befinner dig i världen. Vi har fått klagomål på att vissa enheter inte längre kan fortsätta att starta upp eftersom de sitter fast på T-Mobile-skärmen. Det är i grund och botten en av uppstartsskärmarna du skulle se och det finns tillfällen då firmware fixar fastnar telefonen på en av uppstartsskärmarna.

Nu när det gäller att tänka på problem kan vi nästan säga att det är ett hårdvaruproblem men när det gäller att starta upp problem som detta kan det bara vara ett mindre problem med firmware. Men saken är att vi inte riktigt vet om vi inte försöker felsöka din telefon. Så i det här inlägget kommer jag att gå igenom dig när du felsöker din Galaxy S8 som sitter fast på T-Mobile-startskärmen. Vi kommer att försöka utesluta en möjlighet efter den andra tills vi kan avgöra vad problemet egentligen är och formulera en lösning som skulle lösa det. Fortsätt läsa våra felsökningssteg nedan.

Men innan något annat, om du för närvarande upplever olika problem med din telefon, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Samsung Galaxy S8 för vi har redan börjat ge support till våra läsare som äger den här enheten. Vi förstår att din telefon fortfarande är helt ny och den borde fungera perfekt utan problem men inte ens Samsung kan garantera att det inte kommer att finnas några problem. Det vi gör här är att ge våra läsare det bästa vi kan, så om vi inte har publicerat inlägg om din oro, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning Galaxy S8 som sitter fast på T-Mobile-skärmen

Till att börja med antar jag att du inte ändå försökte ändra firmware på din telefon. Om du försökte rota den eller installerade en anpassad ROM och sedan detta problem började, är det bästa sättet att fixa det att installera om återförselskapsvaran, men Observera att vi bara kan göra så mycket om du röra upp din telefon genom att försöka att installera en tredjeparts firmware. Nu, om detta problem började utan uppenbar anledning, här är vad du bör göra:

Steg 1: Utför proceduren för tvångsstart först

Bortsett från att fixa systemkrascher kan den tvingade omstarten faktiskt göra mycket mer. Det kan åtgärda nästan alla firmware-relaterade problem inklusive den här. Saken med den tvingade omstarten är att det är säkert att göra och är mycket effektivt.

Håll bara ned Volym ned-knappen och utan att släppa loss den, tryck och håll ned strömbrytaren. Håll båda tangenterna i 10 sekunder och telefonen försöker starta om.

Du vet omedelbart om problemet är fixat eller inte eftersom din telefon antingen startar upp på startskärmen eller fortfarande fastnar på T-Mobile-skärmen. Om det är det senare, gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Försök att starta upp din telefon i säkert läge

Ett av anledningarna till att en telefon inte lyckas starta upp är när det finns appar från tredje part som fortsätter att krascha. Vi vet inte om detta är fallet men för att utesluta denna möjlighet måste du starta din telefon i säkert läge. Om du gör det kommer alla tredjepartsappar att inaktiveras tillfälligt och om det lyckas bekräftar detta vår misstank. Du kan sedan fortsätta med att hitta appen som orsakar problemet och sedan avinstallera den. Följ stegen nedan för att starta din Galaxy S8 i säkert läge och avinstallera appar.

Så här startar du din T-Mobile Galaxy S8 i säkert läge

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Hur du avinstallerar appar från din Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Men om din S8 inte kan starta upp i säkert läge men istället fastnar på den skärmen, bör du prova nästa steg.

Steg 3: Försök starta din telefon i återställningsläget

När en telefon fastnar under uppstartprocessen kan det bero på ett litet firmwareproblem eller ett mer komplext problem, men i vilket fall som helst kan det fortfarande kunna starta i Android-systemets återställningsmeny. Så det är nästa sak jag vill att du ska göra för att om det lyckas kan du göra ett par saker som har stor inverkan på firmware och en av dem kan lösa problemet; du kan prova att torka av cache-partitionen eller göra återställning av Master. Så följ dessa steg för att göra dessa saker.

Så här startar du Galaxy S8 i återställningsläge och torkar cache-partition

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Så här startar du din telefon i återställningsläget och gör huvudåterställningen

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att en av dessa procedurer åtgärdar problemet men om du har gjort alla dessa och problemet fortfarande kvarstår måste du ta telefonen till tekniken eftersom firmware kan behöva installeras om.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.