Hur man fixar Samsung Galaxy S8 som inte kan ansluta till Wi-Fi [Felsökningshandbok]

Att kunna ansluta till Internet via Wi-Fi är mycket viktigt för smartphones. Så när vi fick meddelanden från våra läsare som äger Samsung Galaxy S8 som klagade över att deras nya telefon inte kan ansluta till Wi-Fi-nätverk, gjorde vi det till en av våra prioriteringar. Så i det här inlägget kommer jag att ta itu med tre frågor som har något att göra med Wi-Fi-anslutning och naturligtvis är ämnet för vår felsökning nya Galaxy S8.

Det första problemet handlar om en enhet som enligt uppgift inte kommer att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk. Det kan vara ett problem med enheten eller det kan vara ett problem med nätverket. Den andra är bland de problem som sällan händer där Wi-Fi-omkopplaren är grå eller inaktiverad. Beroende på om du var ansluten till ett nätverk när detta problem inträffade kan du vara kvar utan anslutning om detta inträffar. Slutligen finns det ett problem där Internet tappar när telefonen går i viloläge. Det kan verka som ett problem men för det mesta är det inte det. Fortsätt läsa nedan för att veta mer om dessa problem och lära dig hur du felsöker din enhet om de uppstår.

Men innan något annat, om du för närvarande upplever olika problem med din telefon, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Samsung Galaxy S8 för vi har redan börjat ge support till våra läsare som äger den här enheten. Vi förstår att din telefon fortfarande är helt ny och den borde fungera perfekt utan problem men inte ens Samsung kan garantera att det inte kommer att finnas några problem. Det vi gör här är att ge våra läsare det bästa vi kan, så om vi inte har publicerat inlägg om din oro, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Steg-för-steg-guide för felsökning av Galaxy S8 som inte kommer att ansluta till Wi-Fi-nätverk

Problem : Av någon anledning kan min nya Galaxy S8 inte längre ansluta till en Wi-Fi-hotspot. Jag har redan försökt starta om det hundra gånger men det kommer fortfarande inte att ansluta till mitt hem wi-fi eller ens till de offentliga hotspots som jag brukade ansluta tidigare. Jag behöver sårt din hjälp för att åtgärda problemet med min telefon eftersom jag inte kan använda det om jag inte använder data. Tack på förhand.

Felsökning : Vi måste felsöka din telefon bara för att veta om detta problem är begränsat till fel med Wi-Fi-tjänsten eller firmware och inte med hårdvaran som hanterar Wi-Fi. Det är nödvändigt att vi felsöker det så snart som möjligt så att vi skulle veta om vi kan fixa detta problem utan någon teknisk hjälp, för om inte, måste du få din enhet bytas ut. Som sagt, här är vad du bör göra:

Steg 1: Kör din telefon i säkert läge för att veta om tredjepartsappar orsakade problemet

Vi måste utesluta möjligheten att detta problem orsakas av en av apparna som du installerade. Eftersom vi inte vet vilken en är, måste vi bara starta telefonen i dess diagnostiska tillstånd där endast inbyggda appar kommer att hålla igång medan alla tredjepartselement tillfälligt inaktiveras. Starta bara om telefonen i säkert läge och försök sedan ansluta till en Wi-Fi-hotspot för att se om den lyckas. Så här startar du upp din Galaxy S8 i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Försök nu att ansluta till ett Wi-Fi-hotspot och om det lyckas bekräftas det att det finns en app som stör din telefons normala funktion. Du måste hitta den appen och sedan avinstallera. Börja din sökning från appar som du installerade innan problemet. Följ sedan stegen för att avinstallera dem:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Om din telefon inte lyckades ansluta till ett Wi-Fi-nätverk även i säkert läge, gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Starta om i återställningsläget och torka cache-partitionen

Vi kommer nu att försöka utesluta möjligheten att detta problem orsakas av vissa korrupta cacheminne. Dessa tillfälliga filer har en tendens att bli skadade utan någon uppenbar anledning och de kommer också att bli föråldrade när en ny firmware installeras. Det finns ingen garanti för att problemet kommer att åtgärdas genom att göra detta men vi måste utesluta det. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Det tar lite längre tid för telefonen att starta om efter den här proceduren, men när den är aktiv kan du försöka ansluta till en Wi-Fi-hotspot och om problemet kvarstår går du vidare till nästa steg.

Steg 3: Säkerhetskopiera dina filer och data och återställ din telefon

Om de två första procedurerna inte fungerade, kommer detta att vara din sista utväg. Du måste göra detta för att veta om problemet kan åtgärdas genom att föra tillbaka telefonen till fabriksinställningarna. Om inte, är det dags att ta tillbaka den till butiken och få den ersatt. Om problemet dock är rätt måste du vara mer uppmärksam på dina inställningar och appar som du installerar.

Innan återställningen, se till att du gör en säkerhetskopia av dina filer och data eftersom de alla kommer att raderas, inaktivera sedan Factory Reset Protection genom att följa dessa steg:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Starta sedan om telefonen i återställningsläge och gör sedan återställningen av maste:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet fortfarande inträffar efter detta bör du ta tillbaka telefonen till butiken och få den ersatt eftersom det verkligen är fel med det.

Så här felsöker du din Galaxy S8 med en Wi-Fi-switch som är grå

Problem : Hej. Wi-Fi-omkopplaren på min nya Galaxy S8 kan inte slås på. Jag menar att det verkar vara inaktiverat eller grått av någon anledning att jag inte har någon aning om varför det är så här. Telefonen är knappt en vecka med mig så det är väldigt frustrerande och oroande från min sida med tanke på priset. Kan ni hjälpa mig, snälla? Tack.

Felsökning : Den här typen av problem har redan hänt sedan Galaxy S3 så vi har faktiskt sett det många gånger tidigare. Det kan bero på ett fel, en firmwareproblem eller ett problem som orsakats av appar från tredje part. Här är vad du bör göra åt det:

Steg 1: Prova att slå på Wi-Fi i säkert läge

Återigen är det möjligt att problemet beror på ett appproblem så vi måste behöva starta upp din telefon i säkert läge. Och förresten, den här metoden fungerade alltid förut så vi vill att du ska prova det:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Om Wi-Fi-omkopplaren är aktiverad i detta läge, slå på den och lämna den där och starta sedan om telefonen i normalt läge. Detta bör lösa problemet, men om det kvarstår, har du inget annat alternativ än att återställa din telefon.

Steg 2: Utför fabriksåterställningen eftersom det kan vara ett problem med firmware

Du måste verkligen återställa telefonen om Wi-Fi-omkopplaren fortfarande är inaktiverad i säkert läge eller om den förblir inaktiverad även efter att du har startat om telefonen normalt. Säkerhetskopiera naturligtvis först dina filer och data och följ sedan dessa steg för att återställa din telefon via menyn Inställningar:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 7. Tryck på Återställ.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Om den misslyckas, ta sedan telefonen tillbaka till butiken och få den bytas ut.

Wi-Fi-anslutning till Galaxy S8 sjunker när skärmen stängs av

Problem : Jag hoppas att ni vet om detta problem. Min telefon är en Galaxy S8 och sedan jag fick den för nästan 3 veckor sedan har dess Wi-Fi alltid fungerat. I slutet av går emellertid mina e-postmeddelanden inte när telefonen inte används. Men när skärmen slås på kommer alla meddelanden jag saknade rusa i att jag ibland kan ta emot mer än 20 meddelanden så snart skärmen slås på. Är min telefon defekt eller finns det något jag kan göra åt det? Jag väljer att inte använda mobildata eftersom jag har riktigt bra Wi-Fi-anslutning hemma och på kontoret. Jag vill bara att min telefon ska fungera som den gjorde tidigare. Tack.

Lösning

Det finns inga problem med din telefon. Det kan bara finnas en inställning som har ändrats. Du måste bara gå till telefonens Wi-Fi-inställningar, välja Avancerat och sedan trycka på Håll Wi-Fi på under sömn och sedan välja Alltid. Detta förhindrar att Wi-Fi stängs av när telefonen går i viloläge.

Men om Wi-Fi redan är inställt som det ska och detta problem fortsätter att hända, måste du bara torka av cache-partitionen för att få alla systemcacher att bytas ut:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas det här hjälper.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.