Hur man fixar Samsung Galaxy S8 som inte har någon avisering när du får ett meddelande [Felsökningsguide]

Som standard bör din Samsung Galaxy S8 spela meddelandeljudet eller ringsignalen när nya meddelanden eller samtal kommer in. Så, om du inte har ändrat inställningarna, kan meddelandeproblemet bero på en fast programfel eller problem.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med ett problem där Galaxy S8 enligt uppgift inte spelar någon meddelande ton när meddelanden kommer in. Låt oss försöka ta hänsyn till att kanske vissa inställningar har ändrats och sedan låt oss gå till andra möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan avgöra vad problemet egentligen är.

Det är viktigt att vi vet vad det verkliga problemet är och vad som orsakade det eftersom det är genom att veta de saker som vi skulle kunna formulera en lösning som kan fixa det såväl som att förhindra att det händer igen i framtiden. Så om du är en av ägarna till den här telefonen och för närvarande har fel av liknande problem, fortsätt att läsa nedan eftersom det här inlägget kanske kan hjälpa dig.

Men innan något annat, om du för närvarande upplever olika problem med din telefon, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Samsung Galaxy S8 för vi har redan börjat ge support till våra läsare som äger den här enheten. Vi förstår att din telefon fortfarande är helt ny och den borde fungera perfekt utan problem men inte ens Samsung kan garantera att det inte kommer att finnas några problem. Det vi gör här är att ge våra läsare det bästa vi kan, så om vi inte har publicerat inlägg om din oro, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Hur du felsöker din Galaxy S8 som inte spelar upp meddelandeljud

Problem: Jag kan inte få varningar när jag får ett meddelande jag har kontrollerat alla saker för att se till att de är på och att de är. Jag kan inte ta ut mitt batteri. Jag har en Samsung Galaxy S8. Snälla hjälp!

Felsökning: I den här typen av problem finns det ett antal möjligheter du behöver överväga varför detta händer. När du sa att du försökte allt för att lösa problemet men problemet kvarstår, finns det en möjlighet att enhetens högtalare är defekt. I så fall är allt du behöver göra att ta med enheten till den lokala butiken i ditt område och låta tekniken fixa den.

Å andra sidan, om du använder en SMS-tredjepartsapp på din telefon, kan det också vara anledningen till att detta problem uppstår. Men innan vi kan hoppa till slutsatsen rekommenderar vi att du först utför de grundläggande felsökningsförfarandena på din telefon för att avgöra om det är programvaru- eller maskinvaruproblem som utlöste det.

Steg 1: Ta reda på om appens meddelande är inaktiverat

Till skillnad från tidigare kan vi nu individuellt inaktivera aviseringar om varje app, så om du laddade ner eller installerade en tredjepartsmeddelandenapp, kan du försöka ta reda på om det är en av apparna vars avisering är inaktiverad:

 1. Gå till Inställningar.
 2. Välj Meddelanden.
 3. Växla alla appar på / av högst upp.
 4. Alternativt kan du välja vilka appar 'aviseringar som ska slås på / av.

Efter att ha gjort detta, skicka ett textmeddelande till ditt eget nummer för att veta om telefonen spelar upp meddelandeljudet, om det fortfarande är nej, gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Starta om din telefon

Ibland, på grund av antalet appar som körs i bakgrunden, kunde firmware inte längre fungera korrekt. Så, syftet med den här metoden är att uppdatera minnet på din telefon och stänga de oanvända applikationerna i systemet. Så här gör du:

 1. Håll ned volymknapparna och strömbrytarna i 7 till 10 sekunder.
 2. Enheten startas sedan om.

När du har startat om enheten bör du dock försöka skicka ett textmeddelande (SMS) till ditt eget nummer för att se om problemet redan är rätt. Om inte kan du fortsätta till nästa steg.

Steg 3: Starta din enhet i säkert läge

Om du laddade ner några applikationer på din telefon innan problemet uppstår finns det en möjlighet att en av dem är skyldige och utlöste problemet. Genom säkert läge kommer alla tredjepartsappar som du installerade i systemet att avaktiveras tillfälligt. Så när du är i det här läget och din telefon redan har ett meddelandemeddelande, är uppenbarligen en skyldig ansvarig för att problemet händer. Det bästa du bör göra är att hitta den appen och avinstallera den för att förhindra att problemet uppstår igen. Så här kan du starta i säkert läge:

 1. Stäng av din Galaxy S8.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När "Samsung Galaxy S8" -logotypen visas släpper du strömbrytaren och håller ner volymknappen omedelbart.
 4. Fortsätt hålla knappen tills telefonen slutar starta om.
 5. När du ser texten "Säker-läge" längst ned till vänster på skärmen släpper du knappen Volym ned.

I det här läget, skicka ett textmeddelande till ditt eget nummer och om problemet kvarstår, gå vidare till nästa steg, annars kan du hitta appen som orsakar problemet och avinstallera det.

Steg 4: Torka av cache-partition eftersom vissa cachar kan vara skadade

Om problemet kvarstår i säkert läge är det bästa du bör göra att ta bort systemcachen på din telefon. Det finns två typer av cacheminne som din telefon har appar och systemcacher, men den här gången måste vi bara ta bort systemfilerna som är lagrade i enhetens partition. Så om dessa tillfälliga filer hade varit föråldrade och firmware inte längre kunde känna igen den, skulle det vara anledningen till att enheten fungerar onormalt. Men oroa dig inte för metoden eftersom dina viktiga filer inte kommer att raderas.

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S8.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S8 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Steg 5: Återställ din telefon för det kan vara ett allvarligt firmwareproblem

Kom ihåg att du kan göra återställningen om alla procedurer du utförde på din telefon misslyckades med att lösa problemet. Genom återställning kommer din enhet att återgå till standardinställningarna, vilket innebär att alla filer och data som sparats i den interna lagringen raderas inklusive: tredjepartsappar, foton, videor, kontakter och etc. Så, innan du följer stegen försök först för att skapa en säkerhetskopia för allt. Så här återställer du din telefon:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S8.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S8 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Efter återställningen, följ noga om problemet fortfarande uppstår på din telefon. I så fall är det en stor möjlighet att ett hårdvaruproblem orsakar det. I detta fall är det bästa du bör göra att ta den till närmaste butik i ditt område för att kontrolleras av tekniken. Men kom ihåg att du kommer att betala och köpa alla komponenter som din telefon behöver för att lösa problemet.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.