Hur man fixar Samsung Galaxy S8 som håller bort kopplingen från WiFi-nätverket (enkla steg)

 • Lär dig hur du åtgärdar problemet på din Samsung Galaxy S8 där den inte kan upprätta korrekt anslutning till WiFi-hotspot.
 • Lär dig också hur du felsöker din enhet om vår lösning inte löser problemet.

Några av ägarna till Samsung Galaxy S8 mailade oss angående problemet med WiFi. Enligt vissa började problemet efter en uppdatering för inte så länge sedan där deras telefoner intermittent kopplar från WiFi-nätverket de är anslutna till. Kopplingen sker slumpmässigt och kan pågå från några sekunder till en minut. Det låter kanske inte så allvarligt som när du helt tappar internetanslutning men föreställ dig hur besvärligt det skulle vara om problemet uppstår strax innan du skickar ett viktigt e-postmeddelande till någon.

En avancerad telefon som Galaxy S8 borde inte ha problem med sin WiFi-anslutning och eftersom det här problemet fortsätter att hända måste vi ta itu med det. Vi vet bara en lösning för detta problem men det finns ingen garanti för att vi kan fixa allas WiFi-problem eftersom varje problem är unikt. Om problemet med din telefon började efter att du tappat den på en hård yta eller vatten, är det mer en fysisk och / eller vätskeskada och bara en tekniker som kan dissekera din telefon kan hjälpa dig med den.

Om du är en av ägarna till Galaxy S8 som för närvarande lider av intermittent WiFi-anslutningsproblem, kanske den här artikeln kan hjälpa dig att fixa det. Så fortsätt att läsa, eftersom jag kommer att dela med dig den lösning som jag är övertygad om att hjälper dig förutsatt att problemet började från det blå utan uppenbar orsak eller orsak. Eller till och med anslutningsfrågor som manifesterades efter en uppdatering kan åtgärdas med lösningen nedan.

Om du har andra problem med din telefon kan du gärna besöka vår felsökningssida för Galaxy S8 för vi har redan tagit upp många problem tidigare och oddsen är att det redan kan vara problem som liknar din. Om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Snabbfix för Galaxy S8 som fortsätter att tappa sin WiFi-anslutning

Så länge det inte finns någon betydande händelse som kunde ha lett till detta problem, som möjliga fysiska och / eller vätskeskador, kan du åtgärda problemet genom att följa en mycket enkel procedur som har en stor effekt på telefonens trådlösa anslutning. Tillvägagångssättet är lite generellt eftersom det täcker både Wi-Fi, mobildata, Bluetooth osv. Men det är mycket effektivt när det gäller att hantera den här typen av problem. Vad du måste göra är att i princip återställa alla nätverksinställningar i telefonen och det gör du på så sätt:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Inställningar> Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Detta återställer alla dataanslutningar till fabriksinställningarna utanför boxen och följande ändringar kommer att ske:

 • Lagrade Wi-Fi-nätverk raderas.
 • Parade Bluetooth-enheter raderas.
 • Inställningar för bakgrundssynkronisering kommer att aktiveras.
 • Databegränsande inställningar i applikationer som manuellt stängdes av / på av kunden återställs till standardinställningen.
 • Nätverksvalsläget kommer att ställas in på automatiskt.

Följande nätverksanslutningsstatus kommer också att återgå till deras standardvärden:

 • Flygläge: AV
 • Bluetooth: AV
 • Dataroaming: AV
 • Mobil hotspot: OFF
 • VPN: OFF
 • Mobildata: PÅ
 • Wi-Fi: AV

Efter att ha gjort detta måste du få din telefon att skanna, upptäcka och ansluta till Wi-Fi-hotspot som du använde för att ansluta och du kan göra det genom att slå på Wi-Fi-omkopplaren i telefonen. Men om problemet fortsätter efter det, finns det en annan procedur du kan prova, men det är mer på firmware än radiofunktioner på din enhet. Ändå är det effektivt att hantera nästan alla programrelaterade problem.

 1. Dra upp eller ner från skärmens mitt på skärmen för att komma åt apparens skärm.
 2. Navigera: Ikon för Inställningar Inställningar> Säkerhetskopiera och återställ.
 3. Klicka på Återställ inställningar från avsnittet Återställ.
 4. Granska informationen och tryck sedan på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
 5. Om det presenteras anger du den aktuella PIN-koden, lösenordet eller mönstret.
 6. För att bekräfta, granska informationen och tryck sedan på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.

Vad detta gör är att återställa din telefon till dess standardinställningar men till skillnad från återställning av Master kommer dina filer och data att förbli intakta, även dina appar och meddelanden kommer aldrig att beröras. Så det är effektivt och säkert för både dina filer och telefoner. Om problemet fortsätter att manifestera efter detta är det inte så litet som vi tror att det är. Du måste göra några felsökningsförfaranden för att få problemet att rensas ut. Fortsätt att läsa nedan när jag utarbetade en kort felsökningshandbok för ditt följa i ett bud för att lösa problemet.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar Samsung Galaxy S8 som inte kan ansluta till Wi-Fi [Felsökningshandbok]
 • Galaxy S8 internetanslutning är mycket långsam, hur man skapar en säkerhetskopia, andra problem
 • Samsung Galaxy S8 skickar inte video i e-postfrågor och andra relaterade problem
 • Verizon Galaxy S8-roaming fungerar inte utomlands, simkort känner inte igen fel, andra problem
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 som visar "Tyvärr har processen com.android.phone slutat" fel [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra med din Samsung Galaxy S8 som visar meddelanden som inte kunde skickas men de skickas faktiskt [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S8 som inte har någon avisering när du får ett meddelande [Felsökningsguide]

Felsökning Galaxy S8 som fortsätter att koppla från WiFi-nätverket

Felsökning av WiFi-relaterade problem inkluderar omstart av din router och / eller modem eller någon annan nätverksenhet du har. Om du inte är bekväm med det, bör du be din vän som är tillräckligt teknisk för att hantera sådana uppgifter. För dig som är villig att göra felsökning, läs vidare ...

Kör din Galaxy S8 i säkert läge för att veta om problemet fortfarande uppstår

Försök ta reda på om problemet uppstår i säkert läge, eftersom om inte, nästa sak du bör göra är att spåra apparna som förhindrar din telefon från att ansluta till WiFi-hotspot korrekt och avinstallera dem. Så här startar du telefonen i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Så här avinstallerar du en app från din enhet:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Starta om din nätverksutrustning

Du har redan uppdaterat alla trådlösa anslutningar i telefonen när du återställer nätverksinställningarna men eftersom problemet fortfarande händer är det dags att uppdatera anslutningen igen men den här gången gör du det från dina nätverksenheter. Koppla ur din router, modem, nätverksomkopplare, signalrepeater och allt som hjälper dig att få internetanslutning. Efter omstart, försök att se om problemet fortfarande uppstår och om det fortfarande gör det, gå vidare till nästa metod.

Torka av cache-partition

Varje funktion och funktion på din enhet har sin egen cache som skapas av firmware. Dessa filer blir föråldrade eller skadas över tid och när det händer kan saker som detta hända. Så radera alla systemcachrar så att de kommer att ersättas med nya. Oroa dig inte, ingen av dina filer och data kommer att raderas när du gör detta:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet fortsätter efter detta har du inget annat val än att göra återställning av Master.

Utför huvudåterställning

Innan återställningen, se till att du säkerhetskopierar alla viktiga filer och data eftersom de kommer att raderas. När du har gjort en säkerhetskopia av dina filer och data kan du inaktivera fabriksinställningsskyddet genom att ta bort ditt Google-konto från din telefon så att du inte blir låst efter återställningen. När allt är inställt och klart, följ dessa steg för att återställa din enhet:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet fortsätter efter det är det troligtvis problem med hårdvaran så att du måste ta den till servicecentret så att tekniken kan kontrollera det åt dig. Om du har andra problem som du vill dela med oss, är du välkommen att kontakta oss när som helst.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Vad du ska göra när din Samsung Galaxy S8 börjar visa "Tyvärr har kontakter slutat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 som visar "Tyvärr har processen com.android.phone slutat" fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 som fortsätter att visa "Tyvärr har Galleri stoppat" -fel [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy S8 började dyka upp "Tyvärr har Inställningar stannat" -fel efter en uppdatering [Felsökningsguide]
 • Galaxy S8 fryser och startar om slumpmässigt, fortsätter att stänga av sig själv när wifi är på, andra problem
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 som inte kan fortsätta starta upp men fortsätter att starta om istället [Felsökningsguide]