Hur man fixar Samsung Galaxy S8 som fortsätter att starta om [Felsökningsguide]

När en avancerad telefon som Samsung Galaxy S8 börjar starta om på egen hand är det redan ett tecken på en allvarligare firmwareproblem, även om vi inte kan vara säker på det. Sedan vi började ge teknisk support till våra läsare, har vi stött på liknande problem redan många gånger och det fanns fall där ett hårdvaruproblem också resulterade i hans typ av problem. Det fanns också situationer där appar från tredje part är bland orsakerna till att en telefon startar om slumpmässigt.

I det här inlägget kommer vi att leda dig genom att felsöka din enhet som började slumpmässigt starta om igen utan uppenbar anledning. Vi kommer att försöka undersöka varje möjlighet och styra var och en av dem tills vi kan fastställa vad problemet egentligen är och om vi kan göra något åt ​​det eller inte. Om problemet någonsin har något att göra med hårdvaran, kan vi inte garantera en lösning eftersom sådana problem skulle innebära utbyte av enheter. Så om du äger den här telefonen och för närvarande bugges av en liknande fråga fortsätter du att läsa nedan så att du skulle veta vad du ska göra.

Men innan något annat, om du för närvarande upplever olika problem med din telefon, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Samsung Galaxy S8 för vi har redan börjat ge support till våra läsare som äger den här enheten. Vi förstår att din telefon fortfarande är helt ny och den borde fungera perfekt utan problem men inte ens Samsung kan garantera att det inte kommer att finnas några problem. Det vi gör här är att ge våra läsare det bästa vi kan, så om vi inte har publicerat inlägg om din oro, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Steg-för-steg-guide för felsökning av Galaxy S8 som fortsätter att starta om

Syftet med den här felsökningshandboken är att vi ska veta om problemet kan åtgärdas utan ingripande från teknikern för att rädda ägaren från en hel del felsökningar som går tillbaka till butiken, särskilt om problemet är litet. Men om vi får reda på att problemet inte kan åtgärdas i slutet, bör du ta det tillbaka till butiken så snart som möjligt för att få det ersatt.

Innan vi hoppar till våra felsökningssteg är här ett av de meddelanden vi fick från vår läsare som bäst beskriver problemet:

Hej killar! Min telefon är en S8, jag köpte den förra månaden och den har varit med mig i mer än 3 veckor redan. Jag tyckte verkligen om och alla dess nya funktioner men plötsligt stängde telefonen av sig själv. När jag försökte slå på den fungerade det bara för att starta om efter några timmar. Sedan dess fortsätter den att starta om varje timme eller så; det är faktiskt slumpmässigt och jag vet inte varför det gör det här. Jag börjar oroa mig för det med tanke på att jag köpte det för flera hundra dollar. Jag vill bara att min telefon ska fungera perfekt igen, kan du hjälpa?

Felsökning : Det låter som ett problem med firmware, men vi kan verkligen inte vara säkra förrän vi felsöker. Så här är vad du bör göra ...

Steg 1: Kör din telefon i säkert läge och observera

Vi är fortfarande i observationssteg och det är mycket viktigt eftersom det kommer att ge oss en uppfattning om vad problemet handlar om. Att känna till orsaken är nästan att fixa problemet. Så jag behöver att du startar om din telefon i säkert läge så att alla tredjepartsappar tillfälligt inaktiveras. På det här sättet kan vi isolera problemet för att veta om en av dessa appar orsakar problemet eller om det är ett problem med förinstallerade appar och firmware. Så här startar du din telefon i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

När du är i det här läget, observera din telefon noggrant för att veta om den fortfarande startar om på egen hand utan uppenbar anledning. Om så är fallet, hoppa till steg 3, men om omstart försvann, bör du gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Hitta apparna som orsakar problemet och avinstallera dem

Du behöver bara göra detta om telefonen inte startar om i säkert läge. Det beror på att det är tillräckligt tydligt att en eller några av tredjepartsapparna orsakar problemet. Dessa applikationer är faktiskt de som du laddade ner från Play Store eller manuellt installerade. Om du redan har en app i åtanke, försök först att rensa cache och data först för att återställa den och om det inte fungerar, måste du fortsätta med avinstallationen.

Hur man rensar app-cache och data på Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Hur du avinstallerar en app från din Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Steg 3: Starta upp telefonen i återställningsläget och torka cache-partitionen

Förutsatt att din telefon fortfarande startar om på egen hand medan du är i säkert läge, har tredjepartsappar ingenting att göra med problemet och vi kanske tittar på en eventuell firmwareproblem. Så nästa sak vi måste göra är att försöka ta bort alla systemcachrar så att de kommer att ersättas med nya.

Vi har ofta tillgång till systemcacher men även om vi gör det kan vi fortfarande inte avgöra vilken fil som är skadad och vilken inte. Naturligtvis kan vi inte ta bort enskild systemcache, därför måste vi bara ta bort alla på en gång så att de kommer att ersättas. För att göra det måste du bara starta om i återställningsläget och torka av cache-partitionen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter detta måste du bara observera din telefon igen för att veta om den fortfarande startar om på egen hand och i så fall har du inget annat val än att göra nästa steg.

Steg 4: Säkerhetskopiera dina filer och data och återställ din telefon

Det stämmer, det är dags att återställa din telefon eftersom alla andra procedurer misslyckades med att lösa problemet. Du måste dock göra en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data eftersom de kommer att raderas under återställningen. Beroende på hur mycket data du sparat i din telefon kan det ta 15 minuter till en timme innan du tar säkerhetskopiering. Men efter det, glöm inte att inaktivera Factory Reset Protection (FRP) så att du inte blir låst ur telefonen. Så här gör du det:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Om du är redo att återställa din telefon följer du dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Du kan också återställa din Galaxy S8 från menyn Inställningar ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 7. Tryck på Återställ.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Steg 5: Ta telefonen tillbaka till butiken

När återställningen och din nya telefon fortfarande har startats om på egen hand måste du ta tillbaka den till butiken så att du kan begära en ersättning om teknikern inte kan lösa problemet. Du kan få en helt ny ersättningsenhet men allt kommer att bli föremål för validering och du kan ställa flera frågor angående din enhet och hur du använde den.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.