Hur man fixar Samsung Galaxy S8 som började gå långsamt efter Android 8.0 Oreo-uppdatering (enkla steg)

Vissa användare av Samsung Galaxy S8 har kontaktat oss och frågat varför deras telefoner började fungera dåligt efter den stora Android 8.0 Oreo-uppdateringen. Enligt vissa började frysningar och fördröjningar visa sig efter att ha uppdaterat sina enheter. Det finns också de som sa att uppdateringen kan ha trasslat sina telefoner eftersom de nu tar för lång tid att öppna appar. Dålig prestanda är ganska irriterande, speciellt om du är van vid att ha en telefon som normalt kör mycket snabbt men problemet är faktiskt en av de vanligaste problemen som alla smartphoneägare kan stöta på.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din telefon för att avgöra vad problemet egentligen är och vad du bör göra för att fixa den. Jag föreslår saker du kan göra för att försöka få din enhet att köra snabbare igen. Om problemet började efter och uppdatering finns det alltid en chans att det bara är tillfälligt och du kanske kan fixa det på egen hand utan någon tekniker. Så om du är en av ägarna till Galaxy S8 som började köra så långsamt efter en uppdatering, fortsätt att läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Innan något annat men om du har andra problem med din enhet, besök sedan vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat flera vanliga problem med den här telefonen. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på dina problem så ta bara tid att hitta frågor som liknar dina. Om du inte hittar en eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss så mycket information som möjligt så att det också skulle bli lättare för oss att felsöka problemet. Oroa dig inte eftersom vi erbjuder denna tjänst gratis, så allt du behöver göra är att ge oss tillräcklig information om problemet.

Hur man fixar Galaxy S8 som går så långsamt efter Oreo-uppdateringen

Baserat på min personliga erfarenhet är den här typen av problem bara med firmware, även om det också finns en möjlighet att vissa av dina appar har något att göra med det. Det är anledningen till att du behöver felsöka din telefon och med allt detta sägs här är vad jag föreslår att du gör.

Starta om din Galaxy S8 först - innan du gör något komplicerat, se till att starta om din telefon eftersom det här problemet bara kan vara ett resultat av ett mindre fel i systemet eller hårdvaran. Glitches kan enkelt fixas med en omstart och oftare fungerar din telefon perfekt efter det. Men om enheten fortfarande körs mycket långsamt efter en omstart måste du gå vidare till nästa steg.

Kör telefonen i säkert läge - genom att göra detta avaktiverar du tillfälligt alla tredjepartsappar som kan vara orsaken till problemet. Så fortsätt att använda din telefon som du vanligt och observera den noggrant så att du skulle veta om enheten fungerar snabbare i det här läget eftersom det är ett tecken som pekar på dina nedladdade appar som de som orsakar problemet, även om det kan bara finnas en eller två appar som har något att göra med det. Hitta den appen och avinstallera den för att din telefon ska fungera perfekt igen.

Torka av cache-partition - förutsatt att din telefon fortfarande är långsam i säkert läge, nästa sak du måste göra är att ta bort alla systemcachrar så att de kommer att ersättas med nya. Det finns en möjlighet att några av dem skadades eller blev föråldrade efter uppdateringen. Om firmware fortsätter att använda dessa filer kan prestandaproblem uppstå som den här. Om du vill ta bort systemcachen måste du starta om telefonen i återställningsläget och torka cache-partitionen därifrån. Du kan hänvisa till nästa steg nedan för att veta hur du gör det.

Gör masteråterställningen - slutligen måste du göra återställningen av master om de tidigare metoderna inte lyckades lösa problemet. En återställning kommer att föra tillbaka telefonen till fabriksinställningar och konfiguration. Om problemet med firmware är en återställning som krävs för att fixa den. Kom dock ihåg att alla dina filer och data kommer att raderas. Så du måste göra en säkerhetskopia innan du gör den här proceduren eftersom du kanske inte kan hämta dem när de har raderats.

RELEVANTA POSTER:

 • Vad du ska göra när din nya Samsung Galaxy S8 fastnar på Verizon-skärmen under uppstart [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du din Samsung Galaxy S8 som inte längre startar efter firmware-uppdateringen (enkla steg)
 • Samsung Galaxy S8 startar inte blått LED-ljus Håller blinkande problem och andra relaterade problem
 • Samsung Galaxy S8 nyckel-appnyckel Slumpvis aktivering av problem och andra relaterade problem
 • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy S8 fortsätter att starta om på egen hand efter rotprocessen [Felsökningsguide]

Följande är procedurer som används i den här felsökningshandboken ...

Hur man startar Galaxy S8 i säkert läge

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Hur man torkar cache-partition

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Hur du återställer din Galaxy S8

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att den här felsökningshandboken har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Om du har andra problem som du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur fixar du din Samsung Galaxy S8 som tappar ur batteriet istället för att ladda när det är anslutet [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en svarslös Galaxy S8, fel uppstår vid uppladdning, andra problem
 • Vad gör du med Samsung Galaxy S8 som inte stängs av eller har en svarsfri strömknapp [Felsökningsguide]
 • Galaxy S8 laddar inte ner MMS, fastnat i Samsung-logotypskärmen efter misslyckad rooting, andra problem
 • Vad gör man om Galaxy S8 inte kan skicka eller ta emot MMS [felsökningsguide]
 • Galaxy S8 meddelanden app som visar "För närvarande inte kan skicka ditt meddelande" popup vid skickning