Hur man fixar Samsung Galaxy S8 Plus som inte kommer att slås på (enkla steg)

Efter åratal med gratis support till våra läsare har vi redan stött på tusentals problem och vi har redan känt flera effektiva lösningar på nästan alla problem som skickas av våra läsare inklusive en fix för en Samsung Galaxy S8 Plus som inte kommer att aktiveras . Det här problemet, även om det kan tyckas som mycket komplicerat, kan faktiskt bara vara ett resultat av ett ganska litet problem i firmware. Majoriteten av ägarna som stötte på detta problem sa att de kunde fixa det utan någon teknisk hjälp.

I det här inlägget kommer jag att dela med dig en lösning som fungerade för många av våra läsare som har telefoner som dog utan uppenbar anledning. Och vårt ämne kommer att vara Galaxy S8 + eftersom vi fick flera klagomål från våra läsare om det. Om du är en av ägarna till den här telefonen och för tillfället har något liknande problem kan du fortsätta läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Innan vi fortsätter med vår felsökning, om du letar efter en lösning på ett annat problem, kan du besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta den lösning som passar bäst för dig. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, kontakta oss via vårt Android-frågeformulär.

Lösning för Galaxy S8 Plus som inte kommer att slås på

Jag är övertygad om att följande lösning kommer att lösa problemet men tänker på att det bara fungerar för problem som inträffade utan uppenbar anledning. Om du är ägare och du vet från början att problemet började efter att din telefon drabbades av ett tappar eller har sjunkit i vatten under lång tid, kanske vår lösning inte fungerar eftersom problemet redan har något att göra med hårdvaran. Men om den här frågan började bli blå och du inte vet exakt vad som hände med det, bör du prova det här ...

 • Tryck och håll in knappen Volym ned och strömbrytaren samtidigt i 10 sekunder.

Antagande att det finns tillräckligt med batteri och hårdvaran är helt bra, bör din enhet starta upp normalt. Den här proceduren är vad vi kallar Forced Restart som uppdaterar enhetens minne och tvingar den att starta upp, som namnet antyder. Om detta dock inte fungerar, bör du prova det här ...

 1. Tryck och håll ner knappen Volym ned och släpp inte den.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ned volymen.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller tills skärmen tänds.

Det är i princip detsamma som proceduren ovan, men vi ser bara till att du gör det rätt. Om du först trycker på och håller ner strömbrytaren och därefter har Volym ned en annan effekt som när du gör det omvänd; du måste ta det senare först innan du utlöser telefonen till att slå på. Men om detta inte fungerar heller är det detta du ska göra nästa ...

 1. Anslut laddaren till ett vägguttag.
 2. Anslut din telefon till den med den ursprungliga kabeln.
 3. Oavsett om telefonen visar laddningsskyltarna eller inte, låt den ladda i minst 10 minuter.
 4. Gör nu Forced Restart-proceduren igen, men den här gången medan telefonen laddas.

En av de här procedurerna bör fungera och återföra din telefon till liv förutsatt att det finns tillräckligt med batteri och det inte finns några skador på hårdvarukomponenter. Om din telefon av någon anledning inte svarar efter att ha gjort allt detta, måste du försöka felsöka den. Fortsätt läsa så att du får vägledning om hur du felsöker din S8 + som inte slås på.

RELATERADE INLÄGG:

 • Vad gör du med Samsung Galaxy S8 som inte stängs av eller har en svarsfri strömknapp [Felsökningsguide]
 • Hur du felsöker din Samsung Galaxy S8 som inte slås på längre [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du din Samsung Galaxy S8 som tappar ur batteriet istället för att ladda när det är anslutet [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra när din nya Samsung Galaxy S8 fastnar på Verizon-skärmen under uppstart [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra när din Samsung Galaxy S8 visar Black Screen of Death [Felsökningsguide]

Felsökning Galaxy S8 Plus som inte kommer att slås på

Det finns några saker du kan göra med det här problemet men jag hoppas att du tar tid att felsöka din telefon. Om du inte är bekväm med att utföra procedurerna nedan, bör du ta telefonen till servicecentret omedelbart så att tekniken kan ta kontrollera den åt dig. För dig som är villig att göra felsökning, här är vad du bör göra:

Se till att det inte finns någon fysisk / vätskeskada

Det är absolut nödvändigt att du först kontrollerar telefonen för både fysisk och vätskeskada eftersom om problemet beror på en av dessa saker, är det meningslöst att felsöka din enhet för att veta att problemet är med hårdvaran.

För fysisk skada, leta bara efter repor, bucklor och sprickor på utsidan. En kraft som kan göra telefonen värdelös bör lämna ett märke. Om telefonen fortfarande är felfri, gå vidare till nästa steg.

För vätskeskada, kontrollera först USB- eller laddningsporten. Titta in i den för att se om det finns ett spår av vätska. Du kan använda en bomullspinne för att rengöra runt området eller sätta in en liten bit silkespapper i den för att absorbera fukten.

Ta sedan bort SIM-kortfacket och titta i SIM-kortplatsen och leta efter vätskeskadningsindikatorn. det är ett litet klistermärke som skulle säga om telefonen har vätskeskada eller inte. Om LDI fortfarande är vit, finns det ingen vätskeskada men allt skulle vara helt annorlunda om LDI blev röd eller lila.

Vid fall av fysisk och / eller vätskeskada bör du ta telefonen till servicecentret för tekniker för att utvärdera hur allvarligt problemet är.

Prova att köra telefonen i säkert läge

När du har försäkrat dig om att det inte finns någon fysisk eller vätskeskada i din telefon är nästa sak du bör göra att försöka starta upp den i säkert läge. Genom att göra detta inaktiverar du tillfälligt alla tredjepartsappar som kan ha en hand i det här problemet. Följ dessa steg och se vad som händer:

 1. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 2. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 3. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 4. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 5. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 6. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Förutsatt att telefonen startar upp i det här läget är problemet redan fixat eftersom vi redan har startat enheten. Försök starta om det i normalt läge utan att göra något i säkert läge först. Om det fortfarande skulle leda till en svart skärm, starta tillbaka i säkert läge och jaga apparna som orsakar problemet och avinstallera dem en efter en.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Men om telefonen fortfarande vägrade att starta upp i säkert läge, försök sedan nästa metod.

Försök att starta upp telefonen i återställningsläget

Återställningsläget för Android-system är felsäkert för nästan alla Android-enheter. Även om din telefon har några allvarliga firmwareproblem så länge maskinvarans integritet är intakt, bör den starta upp i den här miljön. Om du kan få din telefon att köra i det här läget framgångsrikt, finns det några saker du kan göra som har stor inverkan på firmware. Så försök att gå igenom metoderna nedan och se vad som fungerar:

Så här kör du S8 + i återställningsläge och torkar cache-partition

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kör telefonen i återställningsläget och gör återställning av Master

Detta är din sista utväg men så länge firmware inte har ändrats på något sätt, borde du kunna åtgärda problemet genom att göra återställningen. Men saken är att du skulle förlora alla dina filer och personuppgifter, särskilt de som du sparat i telefonens interna lagring. Så det är upp till dig om du fortsätter med den här metoden men här gör du så:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att du skulle kunna lösa problemet med din telefon med hjälp av dessa metoder. Om problemet kvarstår efter att ha gjort alla dessa, måste du ta det till tekniken för att få det kontrollerat.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Vad du ska göra om din nya Samsung Galaxy S8 Plus upplever den svarta dödsskärmen [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy S8 + Reboots på egen hand fast på Boot Screen-problem och andra relaterade problem
 • Vad gör du om din nya Samsung Galaxy S8 Plus börjar frysa [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som sitter fast på logotypen under uppstart [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 Plus som fortsätter att starta om [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy S8 Plus fastnar på startskärmen [Felsökningsguide]