Hur man fixar Samsung Galaxy S7 som inte upptäcks eller känns igen av din dator [Felsökningsguide]

Medan #Samsung Galaxy S7 (# GalaxyS7) har en #microSD-kortplats för lagringsutbyggnad, använder vissa användare fortfarande sina datorer eller bärbara datorer för att säkerhetskopiera några av sina filer, särskilt deras bilder, musik och videor. Men vad gör du om din telefon inte kan upptäckas eller kännas igen av din dator?

Så är fallet med några av våra läsare som rapporterade att de inte längre kunde överföra sina filer till eller från sina datorer eftersom när de ansluter telefonerna visas den vanliga meddelandet om något som är anslutet inte längre. Låt oss försöka titta närmare på detta problem, men innan detta är här ett av de faktiska meddelandena vi fick från våra läsare som bäst beskriver problemet.

Hej killar. Jag behöver din hjälp eftersom jag inte är en teknisk person. Min Galaxy S7 brukade fungera bra men sedan uppdateringen märkte jag att den började sakta och det fanns till och med fall av frysning och hängning när jag använde några appar. Ett par gånger omstartades enheten på egen hand så jag är lite orolig. Jag vill återställa telefonen och jag säkerhetskopierar faktiskt mina filer nu men saken är att mitt 64 GB SD-kort slutade så jag kan inte flytta många av mina videor till det. Jag vill kopiera dem till min bärbara dator men det verkar som om datorn inte kan upptäcka eller känna igen telefonen när den är ansluten. Jag har redan försökt ansluta till en annan USB-port men fortfarande samma resultat. Vad kan jag göra åt det? Hjälp snälla. Tack.

För våra läsare som har andra problem, se till att du besöker vår felsökningssida för Galaxy S7 för vi har redan adresserat många problem med den här enheten. Det kan redan finnas lösningar på dina problem så ta dig tid att bläddra igenom sidan. Du kan också kontakta oss via vår Android-frågeformulär om du behöver ytterligare hjälp.

Nu ska vi gå till vår felsökning ...

Först och främst när det gäller att ansluta smartphones som Galaxy S7 till datorn, krävs nödvändiga drivrutiner så att datorn kan känna igen enheten. Normalt, om en enhet är ansluten till en bärbar dator eller ett skrivbord, kommer den omedelbart att upptäcka den, men om det behövs drivrutiner inte är installerade kan datorn misslyckas med att känna igen och kommunicera med den.

Drivrutiner är små program som kommer att gränssnitta din enhet och din dator och är ofta tillgängliga på enhetens tillverkares webbplats. Så när det gäller Galaxy S7, om din dator inte kan känna igen den, bör du genast gå till Samsungs webbplats och ladda ner drivrutinerna. För att snabbt göra det här är länken till supportsidan för Galaxy S7 / Edge. För Mac-ägare måste du installera Android File Transfer så att din telefon kan kommunicera med din Mac.

Alternativt kan du bara ladda ner Smart Switch och installera den på din dator så att dataöverföringen blir enklare. Det kommer också packat med nödvändiga drivrutiner för din enhet, så när du installerat kan du vara säker på att telefonen kommer att känna igen ordentligt av din dator och att överföra data och filer blir aldrig lättare.

I grund och botten, när du har installerat de nödvändiga drivrutinerna eller programmen, är du redo och du borde kunna överföra dina filer nu. Men om problemet inte handlar om att din enhet inte känner igen datorn, fungerar inte dessa saker.

Så, vad skulle du göra om du redan har installerat drivrutinerna men din telefon fortfarande inte upptäcks av din dator?

Först och främst, "att inte upptäckas" är inte detsamma som "inte erkänns." Det är därför vi alltid ber våra läsare att när vi beskriver problemet så använder du den mest exakta termen så mycket som möjligt för att undvika förvirring och så att vi kan tillhandahålla mer exakta lösningar. Här är ett av de förvirrande meddelandena som vi fick som är relaterade till det problem vi hanterar här ...

Jag kan inte längre överföra mina bilder till min dator eftersom den inte känner igen min enhet. Jag vet inte vad jag gjorde eller inte gjorde men innan detta kan min dator genast känna igen min enhet och jag kan omedelbart överföra mina filer och bilder. Men nu kan den bara inte se det. När jag ansluter min telefon kan datorn inte se den. Kan du hjälpa mig?

Som ni kan se, använde vår läsare termen "igenkänna" men senare används "datorn inte kan se", vilket innebär att datorn inte kan "upptäcka" den när den är ansluten. Så i princip måste vi hitta lösning för Galaxy S7 som inte upptäcks av datorn och det är en sak jag vill att du ska prova som kanske bara löser problemet för dig omedelbart - ändra USB-anslutningsalternativet. Så här gör du det ...

 1. Se till att telefonen är ansluten till din dator via den ursprungliga USB-kabeln och att den är påslagen.
 2. Dra ned fingret från skärmens övre kant för att dra ned meddelandeskuggan.
 3. Du bör kunna se USB-alternativen så tryck på det för att se andra alternativ.
 4. Tryck på Media Device (MTP) för att kunna överföra mediefiler.
 5. Eller så kan du peka på Camera (PTP) om du bara vill överföra foton via Camera-appen.

När du är klar med att ändra alternativet kommer datorn att genast upptäcka enheten och, om drivrutiner är installerade, känner igen den.

Vad händer om du inte kunde hitta USB-alternativet i meddelandeskärmen?

 • Se till att du använder den ursprungliga USB-kabeln eller en ersättning som har samma specifikationer.
 • Försök ansluta telefonen till andra USB-portar på din dator för att utesluta möjligheten att du anslutit den till en defekt port.
 • Ta bort USB-kabeln, stäng av telefonen, lämna den utan ström i 30 sekunder, slå på den igen, koppla in kabeln och anslut den till din dator.
 • Du kan också starta om datorn, speciellt om du bara installerade drivrutinerna.
 • Om telefonen fortfarande inte upptäcks kan du försöka hålla den i en viss vinkel eller position eftersom det är möjligt att anslutningen i USB-porten på din telefon är lös och kabeln inte kan få korrekt kontakt.

Om alla dessa saker inte fungerade kan du försöka använda ett microSD-kort för att säkerhetskopiera dina data och utföra en huvudåterställning för att utesluta möjligheten till ett firmwareproblem.

 1. Ta bort ditt Google-konto.
 2. Koppla bort skärmlåset.
 3. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 4. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren. OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.
 5. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 6. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder. OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.
 7. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 8. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 9. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 10. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 11. Telefonen startar om längre än vanligt.

Om återställningen också misslyckades, är problemet bortom din förmåga att fixa. Du bör skicka telefonen in för kontroll och / eller reparation, speciellt om telefonen led vätska eller fysiska skador.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.