Hur man fixar Samsung Galaxy S7 Edge som värms upp eller överhettas [Felsökningshandbok]

Det är normalt att smartphones utvecklar värme över tid, men det är absolut oroande om din enhet, i detta fall en #Samsung #Galaxy S7 Edge (# S7Edge), värms upp för mycket till att den överhettas.

# Överhettning är ett av de värsta fallen som kommer att hända med din telefon på grund av felaktig användning och missbruk. Om du till exempel spelar ett CPU-intensivt spel (och ställer in en mycket hög upplösning) medan du laddar kommer telefonen troligen att överhettas, särskilt om du använder det så i en timme eller så. Lyckligtvis har smartphones en misslyckad säker procedur för att förhindra att hårdvaran skadas allvarligt - de stängs automatiskt av för att svalna.

Dessutom, om telefonen doppades i vatten och den senare hittade sin väg inuti, kan enheten också överhettas på grund av kortslutning. Detta fall är värre än det första eftersom beroende på hur allvarligt problemet är kan telefonen fortfarande överhettas även när den är avstängd. Om kortslutningen befinner sig någonstans i närheten av batteriterminalerna, finns det en chans att batteriet kan explodera eller expandera, vilket kommer att orsaka hårda hårdvaruproblem för att inte tala om en chans att spricka eller bryta skärmen.

Innan vi hoppar in informationen i den här guiden, om du har andra problem med din enhet, se till att du kommer in på vår S7 Edge-felsökningssida eftersom den innehåller hundratals problem som vi redan har åtgärdat. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning Galaxy S7 Edge som värms upp eller överhettas

Det är viktigt att du felsöker eller tar dig tid att inspektera telefonen när du märker att den utvecklar för mycket värme eller vid den punkt där du känner dig obekväm att röra vid den. Överhettning kan ofta åtföljas av slumpmässiga avstängningar och problem med skärmflimrande men vänta inte på att dessa symptom inträffar. Som sagt, här är de saker du kan göra om din Galaxy S7 Edge värms upp ...

Steg 1: Kontrollera att LDI (Liquid Damage Indicator) inte löses ut

Det är mycket viktigt att innan du går till andra felsökningsförfaranden, måste du kontrollera om orsaken till uppvärmningen eller överhettningen är vätskeskada eftersom, om inte, fortsätt INTE att felsöka enheten.

Jag såg personligen att batterier exploderade på grund av överladdning, kortslutning och exponering för värme och eld. Vid denna tidpunkt vet vi verkligen inte vad som är den verkliga orsaken till värmeutvecklingen i din enhet, men som en del av en säkerhetsförsiktighet, kontrollera omedelbart vätskeskadningsindikatorn om den har utlösts eller inte.

Ta bort SIM- och microSD-kortplatsen från din telefon och titta in i porten och kontrollera LDI. Om det är vitt, kanske det inte är vätskeskada, men om klistermärket verkar vara lila, rosa eller röd, finns det en större chans att det verkligen är vätskeskador som får enheten att värmas upp. I det här fallet ska du ALDRIG försöka slå på telefonen (om den är avstängd) eller ladda den även om batterinivån är låg. Om du gör det kan det orsaka fler problem.

Antag att din telefon lider av vattenskador, sätt inte tillbaka SIM- och SD-korten. Placera i stället telefonen i en skål med ris i upprätt läge så att kornen tar upp fukt som finns i din telefon. Efter ett par dagar kan du försöka slå på den och ladda den i några minuter. Om det fortfarande värms upp eller om det inte kommer tillbaka är det dags att låta teknikern kontrollera det åt dig.

MÅSTE LÄSA: Saker du behöver göra om din Samsung Galaxy S7 Edge föll i vatten och inte kommer att slås på efter det

Steg 2: Starta upp din S7 Edge i säkert läge och observera

Du bör bara prova detta om du är 100% säker på att din telefon inte har blivit våt eller nedsänkt i vatten. Vi försöker nu ta reda på om dina appar har något att göra med problemet. Som du vet finns det appar eller spel som använder för mycket resurser (CPU och RAM plus display, etc.) och det är sådana som kan få telefonen att värmas upp.

Om du startar din telefon i säkert läge kommer alla tredjepartsappar tillfälligt att inaktiveras. Detta kommer omedelbart att ge dig en inblick om det är tredjepartsappar som orsakar problemet eller förinstallerade appar beroende på resultatet. Men Observera att start i säkert läge inte fixar någonting. Du gör detta för att se prestandan på din enhet. Så här startar du upp din Galaxy S7 Edge i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Så snart du kan se 'Samsung Galaxy S7 EDGE' på skärmen, släpp strömbrytaren och håll omedelbart knappen Volym ned.
 3. Fortsätt hålla knappen Volym ned tills enheten slutar starta om.
 4. Du kan släppa den när du kan se "Säker-läge" i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

När det är i detta läge och telefonen fortfarande värms upp kan problemet orsakas av förinstallerade appar eller själva firmware. Annars behöver du bara hitta appar från tredje part som kan orsaka problemet och försöka inaktivera eller avinstallera dem. Du kan också försöka installera dem igen för att se om det gör skillnad. Om så är fallet behöver du inte oroa dig så mycket för din telefon eftersom det är bra.

Steg 3: Utför Master Återställ för att utesluta firmware-problem

Du behöver bara göra detta om din telefon fortfarande värms upp i säkert läge, det är naturligtvis om enheten fortfarande är igång med tillräckligt med batteri. Syftet med detta förfarande är enkelt; för att utesluta möjligheten att en eller några av de förinstallerade apparna eller själva firmware orsakar problemet. Som du vet kommer en återställning att föra tillbaka telefonen till fabriksinställningar eller tillstånd där allt fungerar bra.

Du måste dock säkerhetskopiera alla filer och data som du inte vill förlora eftersom de kommer att tas bort under processen och inte kan hämtas om det händer. Det är också anledningen till att det här förfarandet måste komma in senast.

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7 Edge.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren. OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.
 3. När Samsung Galaxy S7 Edge visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder. OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Denna 3-stegs felsökningshandbok är för enheter som värms upp men som fortfarande kan starta upp eller slå på framgång.

Andra problem med överhettning

 • För enheter som bara värms upp vid laddning, försök bara ladda dem när de är avstängda. Om de fortfarande värmer upp till det att det är obekvämt att hålla dem, skicka dem omedelbart för reparation.
 • För dem som värms upp när du använder eller spelar spel, är en återställning nödvändig för att lösa problemet, särskilt om enheten inte värmdes upp under de första veckorna av att använda appen.
 • Enheter som tappades på en hård yta och började värmas upp efter det, det är uppenbarligen fysiska skador och du behöver en tekniker för det.
 • Om din telefon började värmas upp utan uppenbar anledning, säkerhetskopiera dina data och återställ den. Om problemet kvarstår, kontakta en tekniker direkt.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.