Hur man fixar Samsung Galaxy S7 Edge som sitter fast i bootloop eller återhämtningsstart [Felsökningshandbok]

När din #Samsung Galaxy S7 Edge (# S7Edge) sitter fast i bootloop eller går in i återställningsläget varje gång du startar om den, kan det vara ett tecken på ett mindre app- och firmwareproblem eller ett hårdvaruproblem. Men du bör också veta att det också kan vara ett tecken på ett allvarligare problem och att du kan behöva en teknisk hjälp för att få reda på det.

Bootloop händer mycket särskilt vid uppdateringar av firmware och när den gör det har användaren vanligtvis ingen aning om vad som händer eftersom det inträffar när du minst förväntar dig det. Innan du faktiskt använder hjälp av en tekniker är det absolut nödvändigt att du gör några felsökningsförfaranden för att se om du kan fixa det på egen hand eftersom faktum är att problemet kan åtgärdas utan hjälp från någon förutsatt att problemet är litet.

Syftet med detta felsökningsställe är att veta om problemet är litet och om det kan åtgärdas av dig. Jag kommer att leda dig genom felsökning av din enhet och medan vi vill lösa problemet vill vi alltid använda de säkraste metoderna.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, se till att du besöker vår felsökningssida för S7 Edge eftersom vi redan har svarat på hundratals frågor från användare. Oddsen är att det redan finns lösningar på dina problem och allt du behöver göra är att hitta dem. Du kan också kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor och se till att du ger oss viktiga detaljer om problemet. Ju mer information du ger desto lättare skulle det vara för oss att ge dig mer exakta lösningar.

Felsökning Galaxy S7 Edge som sitter fast i bootloop

Vi vill inte orsaka fler problem för din enhet så vi föreslår inte procedurer som kan orsaka problem när de körs fel av genomsnittliga användare. Om du äger en enhet som är lika kraftfull som S7 Edge, är jag säker på att du redan har en aning om hur mycket du vet och hur du är kapabel att lösa problem. Du kanske inte följer procedurerna som jag citerade här men för genomsnittliga användare, vänligen följ dem korrekt.

Steg 1: Anslut telefonen till datorn eller laddaren

Detta slår två fåglar med en sten; du skulle veta omedelbart hur enheten reagerar i det ögonblick den upptäcker att ström flyter genom sina kretsar och huruvida den startar upp normalt när det inte finns en mer stabil kraftkälla.

Normalt kommer S7 Edge att visa laddningsikonen på skärmen och tänds LED-indikatorn längst upp på skärmen när den laddas. Det är om hårdvaran inte har något problem. Så om det här är vad som händer med din telefon när du ansluter den till din dator eller laddare kan allt kanske bara gå bra med det. Låt den ladda i 10 minuter och försök sedan slå på den och se om stövlarna lyckas upp.

Detta är ett viktigt steg eftersom det finns tillfällen när du behöver slå upp batteriet på din enhet så att det kan fortsätta att ge ut ström, även om det är mer effektivt i fall då telefonen vägrar att slå på. Men i det här fallet försöker vi helt enkelt ta reda på om det potentiella firmwareproblemet kan åtgärdas med denna enkla procedur.

Firmware-problem kan faktiskt också leda till startloops, under uppdateringar finns det alltid en möjlighet att enheten startar upp längre än vanligt eller inte startar normalt på alla. Att stöta på batteriet kan lösa problemet, även om du ansluter telefonen till datorn kan överbrygga enheten till ännu en enhet som vill "få åtkomst" till det, så att den blir fryst. Saker som dessa händer hela tiden och jag har stött på några av dem personligen och vad vi försöker göra här är uttömmande alla möjliga situationer.

Det berättar om att telefonen är fin är när den laddas normalt när den är ansluten till en laddare eller dator och att laddningsikonerna eller skyltarna visas. Om datorn upptäcker och känner igen den normalt, är det också ett annat tecken på att din enhet klarar sig bra.

Steg 2: Prova att starta om enheten i säkert läge

Bortsett från det faktum att vi alla vet om säkert läge, är det faktiskt enhetens diagnostiska tillstånd. Vilket innebär att bara förinstallerade appar och standardtjänster körs under uppstart, så om problemet (som fastnar i bootloop eller återhämtningstillstånd) orsakas av en tredjepartsapp kan telefonen förmodligen starta upp i säkert läge. Så här startar du din enhet i säkert läge ...

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Så snart du kan se 'Samsung Galaxy S7 EDGE' på skärmen, släpp strömbrytaren och håll omedelbart knappen Volym ned.
 3. Fortsätt hålla knappen Volym ned tills enheten slutar starta om.
 4. Du kan släppa den när du kan se "Säker-läge" i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

Om din telefon startar upp i säkert läge är det tydligt att vissa tredje parter orsakar problemet. Nästa uppgift skulle vara att hitta den skyldige och antingen inaktivera eller avinstallera dem. Det är bra med dem eftersom de är dispenserbara; du kan bli av med dem utan att vara rädd för några negativa effekter på din telefon utom naturligtvis för vissa data förlorar.

Jag förstår att vissa kanske tycker att starta i säkert läge är meningslöst eftersom det inte är en fix i första hand. Du startar om telefonen i det här läget för att isolera problemet så att det är säkert att säga att du fortfarande är i upptäcktsläge och inte ens tror att det är lätt att hitta den skyldige eftersom det inte är det. Du måste gå igenom varje app och sedan göra några försök och fel innan du kan upptäcka vilken som orsakar ... det är om du har tur. Om du tycker att det är mycket svårt att avgöra vilken app som orsakar problemet är en enkel lösning att göra återställningen. Men du måste gå igenom alla krångel med att säkerhetskopiera dina data.

Steg 3: Radera systemcachen eller torka cache-partitionen

Du gör detta om du inte redan har gjort återställningen. Att ta bort systemcachen gör att enheten skapar nya och de nya uppsättningarna med filer kanske bara fungerar ordentligt med systemet. Saken är att systemcachar lätt kan skadas under uppdateringar och att ofta att telefonen slås på och av kan också leda till samma problem. Så, efter att ha gjort de två första stegen och problemet kvarstår, är detta nästa sak du bör göra:

 1. Stäng av mobilen.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 Edge visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Vänta tills din telefon är klar att torka av cache-partitionen. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Steg 4: Det är dags att du återställde masteren

Huvudåterställningen är nödvändig om torkningen av cache-partitionen inte gav några resultat. Som jag sa i det andra steget kan en återställning vara nödvändig om du inte hittar appen som orsakar problemet. Men om problemet fortfarande uppstår i säkert läge, är det ett annat tecken på att du verkligen behöver göra det eftersom det tydligen är ett problem med fast programvara. Så här gör du:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7 Edge.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren. OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.
 3. När Samsung Galaxy S7 Edge visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder. OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Anledningen till att denna procedur alltid kommer sist är på grund av besväret du kan stöta på att säkerhetskopiera dina data och filer. Samsung har naturligtvis en svit du kan använda för att göra saker lite lättare - Smart Switch.

Jag hoppas att saker och ting fungerar bra efter detta.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.