Hur man fixar Samsung Galaxy S7 Edge som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]

Den nya Samsung Galaxy S7 Edge (#Samsung # GalaxyS7Edge) har precis varit ute i knappt en vecka nu, men det fanns redan ägare som klagade över att enheten inte startade eller svarar med en svart skärm. Vi förstår hur frustrerande det kan betrakta att det är en premium Android-smartphone och är mycket dyr. Det är anledningen till att vi publicerar inlägg som detta för att hjälpa våra läsare att hantera detta specifika problem.

Bland de symtom du kan stöta på när detta problem händer med dig är ...

 • Galaxy S7 Edge svarar inte när du trycker på strömbrytaren
 • Skärmen förblir svart oavsett vad du gör
 • LED-indikator visar att du har olästa meddelanden eller aviseringar men skärmen förblir svart
 • Du kanske hör telefonen spela dess ringsignaler men svarar fortfarande inte
 • Du kan ringa ditt nummer men Galaxy S7 Edge visar inte den vanliga skärmen "Calling ..."
 • Den har stängts av och slås inte på igen

Låt oss försöka ta en titt på alla möjliga orsaker till detta problem före felsökning ...

 • Systemet har kraschat och telefonen svarar inte
 • Vissa appar har kraschat och påverkat systemet
 • Batteriet har tappats
 • Strömbrytaren är fast eller skadad

Hej killar! Min 3 dagar gamla Samsung Galaxy S7 Edge fungerar inte. Det kommer inte att slås på när jag trycker på strömbrytaren, skärmen är svart, även om det ibland är ljus överst på skärmen. Jag uppgraderade från Galaxy S5 till Galaxy S7 Edge och tyckte att det här är en överlägsen enhet men det verkar som om jag hade fel. Snälla hjälp mig att lösa det här problemet eller ska jag byta ut det?

Strax innan vi hoppar in vår steg-för-steg-felsökning, om du har andra problem med den här nya telefonen, besök vår S7 Edge-felsökningssida eftersom vi kanske redan har åtgärdat ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Ange all nödvändig information om problemet så att vi enkelt kan hjälpa dig och ge dig en korrekt lösning.

Steg för steg Felsökning

Först och främst, om din enhet fortfarande är några dagar gammal, kan du ersätta om problemet inte kan åtgärdas av en tekniker. Men det betyder att du måste gå igenom besväret med att eventuellt ställa dig upp i den lokala butiken för att träffa en tekniker och vänta i flera minuter innan du kan prata med en annan representant för att ge dig den nya enheten. För att rädda dig från allt detta har jag beskrivit en felsökningsförfarande nedan för att hjälpa dig att göra din enhet att fungera igen ...

Steg 1: Det kan bara vara en systemkrasch och en tvångsstart är nödvändig

Det här är det första du bör göra. Det är enkelt och det är säkert. Det motsvarar batteriets dragprocedur för enheter som har avtagbart batteri.

Om det är en systemkrasch eller en mindre firmware eller maskinvarufel, bör den här proceduren åtgärda det:

 • Håll ned volymknapparna och strömbrytarna i 7 till 10 sekunder eller tills enheten startas om.

Enheten kommer att utföra den simulerade batterikopplingen om den är framgångsrik och om den fortfarande har tillräckligt med batteri för att slå på sina komponenter.

Steg 2: Det kan ha slut på batteriet, så ladda det på laddning

Om det första steget misslyckades är det dags att ansluta telefonen till laddning även om du vet att telefonen har tillräckligt med batteri kvar eftersom du inte bara försöker fylla på batteriet, du försöker också ta reda på hur telefonen reagerar om den upptäcker ström som strömmar genom sin krets.

Anslut laddaren och låt den vara i minst tio minuter; det bör finnas tillräckligt med batteri för att slå på det om det verkligen slut på batteriet.

Försök se om LED-indikatorn tänds när den är ansluten. Det spelar ingen roll vad färgen är så länge den lyser, enheten ska vara ok.

En annan sak du måste kontrollera är om skärmen visar den vanliga laddningsikonen. Laddningsikonen ska, på eller av, visas på skärmen när den är ansluten till nätadaptern och strömmen flyter.

Om ingen av dessa indikationer visar är det något fel med telefonen. Fortsätt till det sista steget.

Steg 3: Om telefonen laddas bra kan du försöka starta om den i säkert läge

Antagande att enheten visade alla laddningsskyltar när du anslutit den, är det dags att du försökte starta om den i säkert läge för att tillfälligt inaktivera alla tredjepartsappar och tjänster som kan ha orsakat detta problem. Men innan du gör det vill jag att du försöker göra proceduren i steg 1.

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Så snart du kan se 'Samsung Galaxy S7 EDGE' på skärmen, släpp strömbrytaren och håll omedelbart knappen Volym ned.
 3. Fortsätt hålla knappen Volym ned tills enheten slutar starta om.
 4. Du kan släppa den när du kan se "Säker-läge" i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

Steg 4: Om säkerhetsläget misslyckades kan du försöka starta om det i återställningsläget

Syftet med denna procedur är att veta om telefonen fortfarande kan driva alla sina komponenter. I återställningsläge laddas inte Android-gränssnittet under uppstart, men all hårdvara kommer att köras. Om Galaxy S7 Edge framgångsrikt kan starta upp i det läget, är det mer en firmwareproblem än en hårdvaruproblem.

Steg 1 : Tryck och håll sedan ned hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.

OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.

Steg 2 : När Samsung Galaxy S7 Edge visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.

Steg 3 : När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.

Om telefonen inte svarar efter att du har tryckt på och håll ned knappen Hem, Volym upp och strömbrytare, fortsätt sedan till det sista steget.

Steg 5: Få teknisk support eller byt ut enheten

Du har inget annat alternativ än att gå till butiken eller din leverantör och få enheten kontrollerad av teknikern. Om tekniken inte kan lösa problemet också, kommer du att få en helt ny ersättningsenhet så länge du är inom graden (vanligtvis 15 dagar sedan köpsdatumet).

Har du problem med din telefon som inte kommer att slås på?

Vi kan hjälpa dig felsöka. Vi har redan publicerat felsökningsguider för följande enheter:

 • Samsung Galaxy S2
 • Samsung Galaxy S3
 • Samsung Galaxy s4
 • Samsung Galaxy S5, Android Lollipop-utgåva
 • Samsung Galaxy S6
 • Samsung Galaxy S6 Edge
 • Samsung Galaxy S6 Edge +
 • Samsung Galaxy S7
 • Samsung Galaxy S7 Edge
 • Samsung Galaxy Note 2
 • Samsung Galaxy Note 3
 • Samsung Galaxy Note 4, Android Lollipop-utgåva
 • Samsung Galaxy Note 5

Om du har problem eller problem, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i detta frågeformulär. Du kan också besöka vår felsökningssida för S7 Edge när vi listar upp varje problem vi behandlar varje vecka.