Hur man fixar Samsung Galaxy S7 Edge med frusen och svarsfri skärm [Felsökningsguide]

Hej killar. I det här inlägget kommer jag att vägleda dig om hur du felsöker en #Samsung Galaxy S7 Edge (# S7Edge) som har en frusen eller svarsfri skärm eftersom många av våra läsare kontaktade oss om detta problem. Faktum är att vi redan har behandlat den här frågan några gånger tidigare men sedan återigen tror vi att varje nummer är unikt eftersom de kan ha olika triggers.

Jag skulle också vilja använda denna möjlighet för att utbilda våra läsare om detta problem och hur man hanterar det i fall det kommer att hända i framtiden. Bara för att du har en annan oro betyder inte att proceduren vi presenterar här inte kommer att vara användbar för dig. Ta dig tid att läsa det här inlägget eftersom jag vet att du kommer att hitta det användbart nu eller i framtiden.

När det gäller våra läsare som har andra problem, se till att du kommer in på vår S7 Edge-felsökningssida för vi har redan behandlat hundratals problem med den här enheten. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar för ditt problem och allt du behöver göra är att hitta dem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor men ge oss informationen så att vi kan ge mer exakta lösningar.

Felsökning Galaxy S7 Edge frysta och svarsfria skärm

En frusen eller svarsfri skärm kan orsakas av en app, ett problem med firmware eller värre, ett hårdvaruproblem. Naturligtvis vet vi inte vid den här punkten vad som fick telefonen att frysa, men när den gör det kan du verkligen inte göra någonting åt det eftersom det inte kommer att stängas av / på och laddas. Det finns också tillfällen då allt är fryst men när meddelanden kommer in ringer enheten eller spelar upp meddelandeljudet.

Låt oss nu försöka felsöka din enhet ...

Steg 1: Kontrollera om telefonen lidit vätska eller fysiska skador

Om telefonen frös efter att ha varit nedsänkt i vatten, är det antagligen vätskeskada. I det här fallet är det viktigt att INTE göra de saker som kan förvärra problemet. försök inte slå på den eller starta om den och koppla aldrig i den för att ladda.

Istället tar du bort både SIM- och microSD-kort och lämnar facket utan montering och lägg sedan telefonen i en skål med ris i upprätt läge. Detta kommer att absorbera vattenrester så lämna dem begravda i kornen i minst ett par dagar. Placera därefter allt in igen och försök att slå på det. Om den fortfarande vägrar att slå på, besöker du en butik och låter den kontrolleras. Observera att vattenskadade telefoner inte täcks av garantin.

Om skärmen frystes efter en minskning finns det dock en chans att påverkan påverkade vissa av komponenterna inuti och oftare kommer skärmen att spricka, vilket kan vara anledningen till att enheten inte längre registrerar beröringskommandon.

Antagande att det inte finns någon spricka på skärmen men den är svart och enheten svarar inte när du försöker starta om, försök sedan ladda den. Med detta vet du omedelbart om telefonen reagerar när den upptäcker ström som flödar genom kretsarna. Om den inte svarar lika bra, är andra procedurer för felsökning vid denna punkt meningslösa. Därför måste du låta en tekniker kontrollera det åt dig. Fysisk skada täcks inte heller med garantin.

Steg 2: Uteslut möjligheten att det bara är en mindre systemkrasch

För fall där skärmen är tom men det finns ett ljus som blinkar ovanför skärmen som antyder att det finns olästa meddelanden eller meddelanden, är oftast orsaken till att firmware kraschade. Så om du är säker på att problemet inte orsakas av vätska eller fysiska skador, bör du prova detta:

 1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och tryck sedan på strömbrytaren.
 2. Håll båda knapparna intryckta i 15 sekunder eller tills skärmen tänds.

Om det är en systemkrasch och att telefonen har tillräckligt med batteri för att slå på sina komponenter, borde den inte ha några problem att starta om. Annars kan nästa steg bara hjälpa dig.

Steg 3: Försök att ladda telefonen

Detta utesluter möjligheten att orsaken till att telefonen inte svarar är att det inte finns något batteri för att slå på den. Men bortsett från detta kan du också se om det finns problem med enhetens hårdvara, särskilt om den inte svarar när den är ansluten.

Låt i så fall telefonen ladda i 10 minuter och om laddningsskyltarna inte dyker upp efter det, försök sedan genomföra tvångsstartproceduren igen medan enheten är ansluten. tryck och håll in både Volym ned och strömknapparna i 15 sekunder. Om den inte svarar på det, är det säkert att anta att telefonen lider av hårdvaruproblem eller ett mycket allvarligt firmwareproblem.

Steg 4: Försök att starta upp telefonen i säkert läge

Det är inte en fix, men bara en annan procedur du kan använda för att hitta ut ur telefonen kan fortfarande starta upp.

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Så snart du kan se 'Samsung Galaxy S7 EDGE' på skärmen, släpp strömbrytaren och håll omedelbart knappen Volym ned.
 3. Fortsätt hålla knappen Volym ned tills enheten slutar starta om.
 4. Du kan släppa den när du kan se "Säker-läge" i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

Steg 5: Prova att starta om enheten i återställningsläge

Om din Galaxy S7 Edge inte lyckats starta upp i säkert läge, är det dags att du försöker starta om den i återställningsläge. I det här läget kommer inte Android-gränssnittet att laddas så om det är en firmwareproblem kan det starta upp i återställningsläget. Men precis som att starta i säkert läge, vill du bara ta reda på om telefonen kan slå på sina komponenter. Så försök att följa stegen nedan och se om telefonen slås på ...

 1. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 2. När Samsung Galaxy S7 Edge visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 3. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.

Om det startar upp i återställningsläget, fortsätt med att torka av cache-partitionen och starta om telefonen eftersom det kan åtgärda det.

 1. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 2. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 3. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 4. Vänta tills din telefon är klar att torka av cache-partitionen. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 5. Telefonen startar om längre än vanligt.

Du kan också prova att återställa fabriken genom återställningsläget om torkning av cache-partitionen inte fungerar. Men alla dina filer och data kommer att gå förlorade inklusive dina kontakter och vad som inte.

Å andra sidan, om telefonen vägrar att starta upp i återställningsläget, har du inget annat val än att skicka in den för reparation.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.