Hur man fixar Samsung Galaxy S6 som inte laddas [Felsökningsguide]

Vi fick flera e-postmeddelanden från våra läsare som sökte hjälp eftersom deras nya Samsung Galaxy S6 inte kommer att ladda. Vissa sa att skärmen bara blev mörk och när den är ansluten kommer den inte att svara och kommer inte att visa de vanliga laddningsskyltarna.

Den vanligaste missuppfattningen om att inte ladda problem är att människor brukade tro att det är allt hårdvaru- och / eller tillbehörsproblem som det är ett problem med laddaren, batteriet eller själva telefonen. Faktum är att en fast programfel kan också orsaka det. Det var många ägare som rapporterade att ha upplevt detta problem bara för att ta reda på att deras enhet frös inte skulle svara.

Telefontillbehör

ImgAmazon.com-länkEnhet

Är din Wifi-anslutning hackig?

Bästa Bluetooth-headset

Ladda din telefon trådlöst

Men då borde naturligtvis korrekt felsökning göras för att avgöra orsaken. När du väl vet vad den skyldige är, är det dags att hitta sätt att lösa problemet.

I det här inlägget kommer jag att vägleda dig om hur du felsöker din Samsung Galaxy S6 som inte laddas. Det här är samma procedur som tekniker följer om en kund går in i butiken och tar med en telefon som har den här typen av problem. Stegen är enkla och faktiskt grundläggande men de är effektiva för att bestämma vad den skyldige är. Det finns dock ingen garanti för att du kan fixa problemet efter att ha läst det här inlägget, särskilt om problemet är hårdvarorelaterat. Men åtminstone skulle du ha en idé så att du korrekt kan förklara problemet för en tekniker.

För de som har olika problem kan du besöka vår felsökningssida för Samsung Galaxy S6 eftersom vi har listat alla problem vi har tagit sedan den här telefonen släpptes. Pröva de lösningar vi tillhandahöll först och om de inte fungerade för dig, berätta om ditt problem. Fyll bara i detta formulär ordentligt så hjälper vi dig att hitta en lösning. Kom ihåg att ju mer information du ger, desto mer exakta är våra lösningar. Så välj rätt alternativ i listrutorna och ge så mycket information som möjligt.

Steg 1: Se till att Galaxy S6 inte bara fryser

Till skillnad från de äldre Galaxy-enheterna kom den nya Galaxy S6 inte med ett avtagbart batteri. Så om det frös av någon anledning, kunde du inte göra "batteridrag" -tricket för att ta itu med problemet men Samsung lade till en ny funktion för att låta användare hårt starta om sina telefoner om de inte svarar. Faktum är att om du har varit tillräckligt observant eller uppmärksammat när du startade telefonen för första gången, bör du nu veta vad som måste göras. Men till förmån för dem som inte kunde läsa instruktionen, här är det: “ Om din enhet inte svarar, tryck och håll ned strömbrytaren och volymknappen samtidigt i mer än sju sekunder för att starta om den.

Det är rätt! Det är vad du behöver göra för att utesluta möjligheten att orsaken till att din telefon inte laddar beror på att den är fryst. Om det inte startade om första gången, gör det 2 till 3 gånger bara för att se till. Men om skärmen förblev svart och inte laddas efter flera försök att starta om, är det dags att du utför den grundläggande felsökningen.

Steg 2: Felsöka laddaren

Det enklaste sättet att veta om laddaren är problemet är att använda en annan. Om du kan låna från en vän som har samma enhet som din, skulle det vara bättre. Jag avskräcker dig att köpa en ny laddare just nu eftersom det inte finns någon garanti för att det är problemet.

Om du har en icke-Samsung-laddare som ger ut strömmen 1, 5A till 2A kan du försöka använda den bara för att ta reda på om telefonen skulle svara på den. Om det inte gjorde det, fortsätt till nästa steg.

Steg 3: Felsök USB-kabeln

Kabeln är mycket viktig eftersom den överbryggar laddaren och telefonen. utan det är det omöjligt för laddaren att driva elektrisk ström i telefonen. Så efter att ha uteslutit möjligheten till en laddningsfråga bör du utesluta denna möjlighet nästa.

Ett sätt att veta om USB-kabeln fungerar eller inte är att använda en annan och ansluta den till laddaren (och den andra änden i telefonens verktygsport) och se om enheten skulle svara. Du kan också ansluta den till en dator.

Själva syftet med denna procedur är att få telefonen att svara när den är ansluten, men om det inte spelade någon roll vad du gör, är det dags att gå vidare till nästa steg.

Steg 4: Se om USB- eller verktygsporten är lös

Lös anslutning skapar problem större delen av tiden. Detsamma gäller om kabeln inte knäpps rätt in i USB-porten på din telefon. Om det är någon form av lös, kan det att telefonen laddar laddas om du vinklar med den för att ta kontakt. Men om problemet är internt (som när USB-porten inte är korrekt ansluten till kortet), är det inte mycket du kan göra åt det. Du kunde inte ens öppna telefonen för att inspektera den eftersom du automatiskt upphäver garantin om du tar bort en skruv.

Steg 5: Skicka telefonen för reparation

Om allt annat misslyckas, behöver du en tekniker som hjälper dig att lösa problemet. Du kan ta med telefonen till butiken där du köpte den eller ringa Samsung. Det är nödvändigt att se till att du kan kräva garanti om enheten behöver repareras. Det är också ett sätt att rädda dig från alla krångel när du felsöker ett problem du inte känner till.

Medan jag tror på kraften i felsökning, tror jag att en ny telefon borde fungera perfekt. Om det inte gör det, skicka in det för reparation eller få det bytt ut så snart som möjligt. När allt kommer omkring betalade du för en enhet du kan använda och inte för en telefon som kommer att skada dig varje minut varje dag.

Har du problem med din telefon som inte laddas?

Vi kan hjälpa dig felsöka. Vi har redan publicerat felsökningsguider för följande enheter:

  • Samsung Galaxy S2
  • Samsung Galaxy S3
  • Samsung Galaxy s4
  • Samsung Galaxy S5
  • Samsung Galaxy S6
  • Samsung Galaxy S6 Edge
  • Samsung Galaxy Note 2
  • Samsung Galaxy Note 3
  • Samsung Galaxy Note 4

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så skicka dem gärna på [e-postskyddad] Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt med vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Telefon laddar inte Felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 Plus laddar inte
Samsung Galaxy S7 laddar inte
Samsung Galaxy S7 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge + laddas inte
Samsung Galaxy S5 laddar inte
Samsung Galaxy S4 laddar inte
Samsung Note 5 laddas inte
Samsung Note 4 laddas inte
Samsung Note 3 laddas inte
Samsung Galaxy J7 laddar inte
Samsung Galaxy J3 laddar inte
Google Pixel laddar inte
Google Pixel XL laddar inte
HTC 10 laddas inte
LG V20 laddas inte
LG G5 laddar inte
Motorola Moto G4 laddas inte
Nexus 6P laddas inte
Nexus 5 laddas inte
Huawei P9 laddar inte
Xiaomi Mi5 laddas inte