Hur man fixar Samsung Galaxy S6 Edge som är fryst och som inte svarar [Felsökningshandbok och potentiell lösning]

 • Läs och förstå varför avancerade smartphones som #Samsung Galaxy S6 Edge (# S6Edge) fryser och / eller blir svarande utan uppenbar anledning eller orsak och lära dig hur du felsöker det när liknande problem uppstår.
 • Lär dig hur du felsöker din telefon som just dog över en natt och vägrade ladda nästa morgon.

Medan avancerade smartphones som Samsung Galaxy S6 Edge vanligtvis inte upplever prestationsrelaterade problem, finns det tillfällen då de fryser och blir svarsfria. När de inträffar finns det felsökningsförfaranden som du måste göra för att återuppliva telefonen. Oftare än inte är dessa problem bara mindre firmware och / eller hårdvaruproblem och de kan åtgärdas utan ingripande från en tekniker. Allt du behöver är tålamod och sunt förnuft för att kunna utföra felsökningsmetoder.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Galaxy S6 Edge som frös och blev svarslös. Jag kommer att föreslå de metoder du behöver använda i ett bud för att fixa ditt problem så att du kan fortsätta använda din telefon utan att bli besvärad av fördröjningar, frysningar och andra prestationsrelaterade problem. Men då måste du naturligtvis vara ärlig mot dig själv eftersom om orsaken till problemet antingen är fysisk eller vätskeskada, behöver du hjälp av en tekniker om omfattningen av problemet på din telefon. Det är därför det första steget nedan tenderar att veta om båda faktorerna har något att göra med den här frågan.

Innan vi går längre, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer in på vår felsökningssida för vi har redan tagit upp hundratals problem som skickats av våra läsare. Oddsen är att vi redan har gett svar på dina frågor så ta dig tid att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna eller felsökningsguiderna som vi föreslog. Om de inte fungerar på din telefon kan du kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Se till att du väljer rätt enhet och fyll i alla fält på rätt sätt så att vi kan erbjuda mer exakta lösningar.

Hur du felsöker din Galaxy S6 Edge som frös och inte kommer att svara

Problem : Av någon anledning frös min Galaxy S6 Edge medan jag sov och när jag försökte slå på den kommer den inte att svara längre. Det har varit i 6 timmar nu och jag har inte använt det sedan det frös. Jag behöver dåligt min telefon för mitt jobb eftersom min chef ofta kontakter via den här telefonen och jag har inte tillräckligt med tid att gå till en butik och fixa den. Så jag behöver din hjälp så att jag kan använda min telefon igen. Jag vet inte vad som hände eller vad som orsakade problemet. När jag bara vaknade med skärmen helt svart, frusen och kommer inte att svara längre. Tack.

Felsökning : Frys kan ofta göra att telefonen inte svarar och det finns till och med tillfällen då enheten inte kunde känna igen strömknappen som hålls intryckt eller intryckt. Detta är en av orsakerna till att ägarna ofta får panik eftersom de tycker att något verkligen är riktigt fel med sina enheter. Det kan vara sant, men vi vet verkligen inte med säkerhet om vi inte försökte felsökning. Med allt detta sagt, här är vad jag föreslår att du gör:

Steg 1: Kontrollera att telefonen inte drabbades av skador på vatten och vätskor

Vätskor och fysiska skador kan orsaka allvarliga problem på din telefon. Det är därför du måste försöka fysiskt kontrollera din enhet för fysiska skador innan du fortsätter med felsökningen. Leta bara efter repor och repor. Naturligtvis skulle du veta om telefonen tappades eftersom du är ägare. Om det inte finns några tecken på fysisk skada, kontrollera dock vätskeskadningsindikatorn (LDI). Ta bara bort SIM-kortfacket och leta inuti porten efter en liten klistermärke. Om indikatorn är vit är vätskeskador osannolikt. Om klistermärket blev röd, rosa eller lila måste du dock ta med dig telefonen till butiken omedelbart för att fixa den.

Steg 2: Anslut laddaren till vägguttaget och anslut din telefon

Kort sagt, ladda din telefon. Du sa att skärmen redan var svart när du vaknade och att enheten inte svarar när du försökte sätta på den. Det finns en uppenbar möjlighet här: batteriet kan ha tömts. Reglera detta först så att du kan fortsätta med andra felsökningssteg nedan.

Om telefonen laddas, låt den vara i minst 10 minuter bara för att se till att det finns tillräckligt med batteri för att driva hårdvarukomponenterna. Därefter kan du försöka sätta på den igen för att se om den fortfarande kan göra det, eller inte, då ska nästa felsökningssteg kunna hjälpa dig.

Å andra sidan, om din enhet inte laddas, kan vi verkligen inte utesluta möjligheten att det bara är ett tömt batteri som orsakar problemet. Försök läsa följande inlägg för att hjälpa dig lösa laddningsproblemet med din enhet:

 • Hur man fixar en Samsung Galaxy S6 Edge som inte laddas
 • Hur du fixar Samsung Galaxy S6 Edge debiterar inte problem och andra relaterade problem
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S6 Edge Plus som inte laddas efter Marshmallow-uppdateringen

Du kan också använda hjälp av en tekniker för att få ut det här problemet.

Steg 3: Försök att starta upp din telefon i säkert läge

Du behöver bara prova detta om din telefon laddar men ändå inte kommer att slås på eller svara eftersom det finns en möjlighet att någon tredjepartsapp orsakade att firmware kraschade och lämnade telefonen inte svarande. Om du startar i säkert läge inaktiveras alla tredjepartsappar tillfälligt så om vår misstank är korrekt måste din S6 Edge kunna starta upp i sitt diagnostiska tillstånd. Så här gör du:

 1. Tryck och håll ned volymknapparna och strömbrytaren i 20 till 30 sekunder.
 2. När du ser Samsung-logotypen släpper du strömbrytaren omedelbart men fortsätter att trycka på Volym ned-knappen.
 3. Telefonen ska fortsätta starta upp och du blir ombedd att låsa upp telefonen som vanligt.
 4. Du vet om telefonen har startats i säkert läge om texten "Säker-läge" visas längst ner till vänster på skärmen.

Om telefonen misslyckades med att starta upp i säkert läge, finns det en sak som du kan prova vid denna punkt - gå vidare till nästa steg.

Steg 4: Försök att köra din enhet i återställningsläge och torka cache-partitionen eller återställ den

Om du startar din Galaxy S6 Edge i återställningsläget kommer alla hårdvarukomponenter att laddas, men Android GUI är utelämnad. Vilket innebär att om problemet har något att göra med firmware, bör enheten kunna starta upp i det här läget. Om det lyckas kan du fortsätta med att torka av cache-partitionen och sedan göra återställningen. Följ bara stegen nedan för att lära dig hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

När du gör återställningen väljer du alternativet 'torka data / fabriksåterställning' istället för 'torka cache-partition' och följ sedan instruktionerna på skärmen. Om allt annat misslyckas är det dags att du tar tillbaka telefonen till butiken och får den kontrollerad.

Galaxy S6 Edge dog och anklagas inte längre

Fråga: I går kväll laddades min telefon helt bra, jag gick till sängs och min telefon dog över natten, och nu i morgon kommer den inte att ladda alls. Jag har testat alla tillgängliga metoder och laddare. Den lilla blixtikonen visas en sekund innan den försvinner, och LED-lampan tänds inte. Min telefon är helt död så kan inte ens komma åt den för att uppdatera eller återställa. Nu innan jag går och spenderar pengar behöver jag inte på reparationer, finns det något annat jag kan prova. Jag vill verkligen inte tappa alla mina bilder av min dotter och familj. Jag vet inte vilken uppdateringsversion som för närvarande finns på min enhet. Tack för all hjälp. - Charlotte

Lösning: Hej Charlotte! Det finns många faktorer att tänka på att din enhet blev död över en natt, det kan ha upplevt ett mindre systemfel och / eller skadade systemfiler. Men vi kan inte avsätta möjligheterna till hårdvaruproblem, vissa gånger kommer det bara att inträffa och din enhet är tegel utan tydliga symtom. För att begränsa problemet följer du dessa steg för att avgöra om din enhet fortfarande svarar.

Steg 1: Tvinga om din Samsung Galaxy S6

Syftet med denna procedur är att utesluta möjligheten att problemet inte orsakas av dränering eller felaktigt batteri. Baserat på ditt uttalande har du provat några metoder och använt olika laddare, då kommer vi att börja utföra en kraftåterstart på din enhet. Detta motsvarar batteridrag för enheter som har avtagbart batteri. Här är hur:

 • Tryck och håll ned strömbrytaren + Volym ned-knappen i cirka 10-20 sekunder tills enheten har slutfört omstarten.

Steg 2: Starta din enhet i säkert läge

Säkerhetsläget är diagnostiskt läge som startar upp din enhet som bara kör den förinstallerade appen och inaktiverar alla tredjepartsappar. Det här är inte en lösning på problemet utan att se till att din enhet inte påverkas av "felaktiga" appar från tredje part.

Följ stegen nedan för hur du startar i säkert läge:

 1. Stäng av din Galaxy S6.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När 'Samsung Galaxy S6' visas släpper du omedelbart strömbrytaren och håller ner Volym-knappen nedtryckt.
 4. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills telefonen är klar omstart.
 5. Släpp knappen när du ser Safe Mode i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

Om din enhet startar upp i det här läget rekommenderar vi att du säkerhetskopierar dina filer direkt och sparar dem på SD-kort eller flash-enhet.

Steg 3: Starta enheten i återställningsläget.

Om du inte kan starta upp i säkert läge kommer vi att försöka köra din enhet i återställningsläge. Nu skulle detta vara den sista proceduren som vi kommer att rekommendera innan du tar din enhet till en specialist. Detta är för att också se till att din enhet inte är helt död och fortfarande svarar.

Så här gör du:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S6.
 2. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 3. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 4. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.

Steg 5: Ta med din Samsung Galaxy S6 till närmaste servicecenter

Du har utfört de nödvändiga felsökningsstegen för att isolera problemet men till ingen nytta. Det bästa du bör göra nu för att ta din enhet till ditt lokala Samsung servicecenter för att låta tekniken titta på din enhet och göra professionell vård.

Observera att garantivillkoren kan gälla men om problemet orsakas av fysiska eller vätskeskador kommer garantin säkert att upphöra, men om du har försäkring bör du vara bra. Försök också berätta för teknikern vad som egentligen hände eller vad du har observerat med din telefon före eller efter att problemet inträffade så att han kan ge dig mer exakta svar eller veta vad du ska göra nästa.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.