Hur man fixar Samsung Galaxy S5 black screen of death [Felsökningsguide]

Dödsskärmen (#BSOD) är inte ny för #Samsung Galaxy S5 (# GalaxyS5) eftersom några av de tidiga adopterarna klagade över sina enheter som plötsligt dog några veckor efter att de köpte den. Faktum är att vi stött på många relaterade problem redan 2014 när enheten släpptes.

BSOD är en av de mest fruktade problemen med S5 eftersom många var tvungna att gå igenom besväret med att gå till en butik, vänta där några timmar bara för att få höra att deras enheter måste bytas ut. Det är för de lyckliga. De som inte var så lyckliga hamnade i en murad handenhet och kunde inte ersättas.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med detta problem ännu en gång när vi började ta emot rapporter om att vissa ägare återigen hemsöks av problem och det verkar som den här gången, det är firmware-relaterat eftersom det finns de som sa att problemet inträffade efter en uppdatering .

Innan du går in på vår felsökning, för de som har andra problem med sin Galaxy S5, se till att du besöker vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem med den här telefonen sedan 2014. Oddsen är att vi redan har svarat på ditt problem innan och allt du måste hitta något liknande och använda de lösningar vi tillhandahöll. Om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss via vårt Android-frågeformulär.

Felsökning Galaxy S5 svart dödsskärm

Den "svarta dödsskärmen" är faktiskt bara en annan beskrivning av en svarsfri skärm. Det har varit många användare som upplevde att deras enheter stängdes av på egen hand och sedan vägrade att komma tillbaka när de lämnade skärmen svart eller tom.

Det finns variationer i detta problem: svart skärm med blå lampor som blinkar, svart skärm men telefonen spelar aviseringar, svart skärm med surrande ljud, etc. Poängen är att problemet är ganska vagt och även om det tydligt talar om telefonens nuvarande tillstånd, lite mer information skulle säkert hjälpa oss att felsöka hur vi tar reda på vad som verkligen är problemet med det.

Men tillräckligt med prat. Låt oss gå till vår felsökning så att du vet vad du ska göra om din Galaxy S5 lider av den svarta dödsskärmen.

Steg 1: Kontrollera att det inte bara är en systemkrasch eller en frusen telefon

Systemkrasch händer hela tiden att detta ofta lämnar telefonen frusen och svarar inte. Det här måste vara det första du behöver göra eftersom det kan rädda dig för mycket problem om det verkligen är fallet med din enhet.

Ta bort batteriet och låt det stå kvar i 30 sekunder och medan det är ute trycker du och håller ner strömbrytaren i 30 sekunder för att utföra en mjuk återställning. Denna procedur, om än enkel, kommer att uppdatera telefonens minne. Efter 30 sekunder sätter du tillbaka batteriet och bakstycket och försöker slå på det.

Om telefonen slås på löses problemet, annars måste du göra nästa steg.

Steg 2: Se till att det finns tillräckligt med batteri för att slå på enheten

Bortsett från systemkraschen är den andra vanliga orsaken till den svarta skärmen tömt batteri. Så nästa sak du bör göra är att ansluta laddaren och se om telefonen laddas. Den bör visa den vanliga laddningsikonen och tända lysdioden längst upp på skärmen. Om ingen av dessa laddningsskyltar visas måste du felsöka enheten med ett problem som inte laddas och vi har redan inlägg för det:

 • Hur man löser Samsung Galaxy S5-laddningsproblem [Felsökningsguider]
 • Galaxy Note 5 laddas inte ordentligt, andra batteriströmproblem
 • Samsung Galaxy S5 debiteras inte med originalladdare och andra strömrelaterade problem
 • Samsung Galaxy S5 Det går inte att ladda använda originalladdare och andra relaterade problem

Bortsett från det uppenbara skälet, kommer du att ansluta laddaren till dig omedelbart om det finns problem med telefonens hårdvara så om den vägrade att ladda, här är vad jag föreslår att du gör:

 • Anslut enheten till en dator för att se om den svarar på det.
 • Använd en annan laddare och / eller USB-kabel för att verifiera ytterligare om det är problem med laddaren eller telefonen.
 • Försök med ett nytt eller annat batteri som du vet att det inte är trasigt.
 • Kontrollera att enheten inte är vattenskadad.

Steg 3: Starta din enhet i säkert läge

Förutsatt att din Galaxy S5 laddas men fortfarande har en svart skärm som inte svarar, försök att starta om din enhet i säkert läge för att utesluta möjligheten att vissa appar orsakar detta problem. Genom att göra denna procedur kommer din enhet i diagnosläge där endast förinstallerade appar och tjänster körs.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När 'Samsung Galaxy S5' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Steg 4: Starta din enhet i återställningsläge

Om din Galaxy S5 inte kan starta i säkert läge, försök sedan starta upp den i återställningsläget. I det här läget drivs all telefonens hårdvara endast för att Android: s användargränssnitt inte laddas. den körs på sina barben.

För firmware-relaterade problem kan enheten fortfarande kunna starta i återställningsläget, men om problemet är med hårdvaran, är till och med en flimmer på skärmen omöjlig beroende på hur dåligt problemet är.

Om enheten svarar när du försöker starta om den i återställningsläge, försök att torka av cache-partitionen. Så här startar du upp din telefon i återställningsläget och hur du tar bort systemcachen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om du har torkat cachepartitionen och telefonen fortfarande inte startar normalt, följ sedan samma steg men den här gången väljer du 'torka data / fabriksåterställning' för att föra tillbaka telefonen till standardinställningarna.

Steg 5: Skicka telefonen in för reparation

Detta är din sista utväg om din enhet fortfarande inte kan starta upp eller fortfarande få den svarta skärmen. Tydligen finns det inget mycket du kan göra för din enhet på denna punkt. Allt utöver detta är bara en slöseri med din tid som du låter teknik hantera problemet för dig.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.