Hur man fixar Samsung Galaxy S4 som håller om omstart eller fastnat i Boot Loop

Om du nyligen har uppdaterat din Galaxy S4 till Android 5 Lollipop och den fortsätter att starta om slumpmässigt eller fastnat i boot loop, är det denna artikel som du bör läsa: Hur fixar Samsung Galaxy S4 som sitter fast i boot loop efter uppdatering av lollipop .

En Samsung Galaxy S4 som sitter fast i startringan eller fortsätter att stänga av och starta om och om igen kan antingen ha skadade data i sitt minne eller har problem med hårdvaran. Den förstnämnda kan lätt fixas medan den senare skulle kräva hjälp av en reparatör ... och mycket tålamod.

Saken med boot loop-problem är att de är så irriterande och frustrerande. Varje gång din telefon startar är du rädd att den inte kommer att slås på och du är rädd att stänga av den av samma anledning. Men när det gäller programvaran och korrupta data kan vi göra något för dem.

Här är ett e-postmeddelande från en av våra läsare som nyligen upplevde problemet:

Kära Harold,

Jag har en Samsung Galaxy S4 som igår plötsligt stängde av sig själv (batterikraft på över 70%) och sedan ständigt försökte starta sig själv, stänga av sig igen, i en aldrig slutande slinga. Jag tog ut batteriet och sedan fungerade det en kort tid och allt började igen. Har du några förslag på vad som orsakar detta? Jag har inte installerat några nya appar.

All hjälp skulle bli tacksam.

Vänliga Hälsningar

Sofia

För att lägga till i konversationen, här är en kommentar från en av våra läsare via brevväskan. Shane skrev:

Bara för att lägga till ytterligare debatt till din artikel, efter att ha kontaktat Samsung Support Australia och läst flera forum om problemet, kunde jag bekräfta att problemet främst uppstår på grund av ett svullnat batteri. Samsung har bekräftat ett problem som rör vissa partier av lagerbatteriet och har hittills bytt ut tiotusentals batterier för kunder som använder en Galaxy S4.

Felsökningsguide

I grund och botten vet vi inte vad problemet egentligen är, varför det första vi borde göra är att avgöra vad som orsakade att Samsung Galaxy S4 fastnade i startlopen. Men än en gång har vi redan begränsat det så vi måste ställa in vårt fokus på mjukvarusidan.

Steg 1: Starta till Safe Mode

Om du startar Samsung Galaxy S4 till ett säkert läge kommer alla tredjepartsapplikationer som ägaren installerade på telefonen att inaktivera att endast de appar och tjänster som krävs för att telefonen ska fungera bra.

Om du kunde starta till säkert läge och telefonen inte startade om, finns det en möjlighet att en tredjepartsapp orsakar startslingan. För att bekräfta detta måste du dock låta enheten köras i säkert läge i minst en timme och noggrant följa dess funktioner eller om den skulle starta om helt själv.

 1. Så här startar du Galaxy S4 till säkert läge:
 2. Stäng av enheten helt.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 4. När Samsung Galaxy S4-logotypen visas på skärmen släpper du strömbrytaren.
 5. Så snart du släpper strömbrytaren trycker du och håller ner volymknappen.
 6. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills telefonen har slutfört omstartprocessen.
 7. Om du kan läsa "Safe Mode " längst ner till vänster på skärmen, släpp Volym ned- knappen. I annat fall ska du upprepa processen tills du kan starta upp telefonen till Safe Mode.

Om du kunde starta i säkert läge och inte har upplevt problemet i det, fortsätt till steg 2. Om enheten fortfarande startas om även i säkert läge eller om den inte går in i säkert läge även om du gjorde det steg åt höger, fortsätt till steg 3 och 4 direkt.

Steg 2: Inaktivera applikationer från tredje part

Om du kunde starta upp telefonen till Safe Mode och problemet inte inträffade igen, finns det en stor möjlighet att en tredjepartsapp har blivit falsk och orsakar alla problem. Men det första du bör göra är att avgöra vilken app det är. Det finns inget enkelt sätt att göra det men minns vilken app du laddade ner och installerade nyligen. Men om du inte kan komma ihåg vilken, måste du inaktivera varje app från tredje part som du har en efter en från och med de du ofta använder.

Om du inaktiverar en app raderas inte dina data, du förhindrar helt enkelt att de körs på ditt system men det är lika bra som att avinstallera dem. Skillnaden är att du kan aktivera den och behålla alla dina data och inställningar.

Så här avaktiverar du en app på en Samsung Galaxy S4:

 1. Gå tillbaka till hemskärmen och knacka sedan på menyknappen.
 2. Klicka på Inställningar och sedan på fliken Mer.
 3. Klicka på Application Manager.
 4. Dra åt höger en gång för att välja fliken Alla. (Andra flikar laddas ner och körs.)
 5. Bläddra uppåt eller nedåt för att leta efter appen du misstänkte ha orsakat startlopen.
 6. Klicka på Avaktivera-knappen.

Om du kunde hitta appen som orsakar startslingan, avinstallera den inte ännu, utan rensa istället cache och data och se om det löser problemet. Om det inte gör det, avinstallera det.

Om problemet inte är med tredjepartsappar bör du undersöka lager Samsung och Google-appar. Men för att underlätta för dig i det här fallet, fortsätt till steg 3 och 4.

Steg 3: Torka av cache-partition

När du har installerat och avinstallerat många appar på din telefon kan många cachardata redan lagras i cachepartitionen och det finns alltid en risk för korruption. När det händer kan telefonen börja agera konstigt och det enda sättet att lösa det är att torka cache-partition.

Även om detta steg kanske inte har varit så välkänt jämfört med det som följer, är det till stor hjälp för att lösa Android-problem som inte kunde lösas genom att helt enkelt göra den hårda återställningen, även om det inte är så krångel som det senare eftersom personuppgifter kommer att hålls intakt och ägaren behöver inte ställa in telefonen igen.

Torkning av cache-partition raderar data som lagras av appar men gör mig inte fel, en ny uppsättning data kommer att lagras när du börjar använda en app. Så i princip gör du detta för att byta ut cachen i cachen på din telefon. Och för att göra detta, följ stegen nedan:

 1. Stäng av telefonen helt.
 2. Tryck och håll ned knapparna Volym upp, Hem och Ström.
 3. Släpp strömbrytaren när telefonen vibrerar, men fortsätt att hålla fast vid volym upp- och hemknapparna.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du både Hem- och Volume Up-knapparna.
 5. Markera 'torka cache-partition med hjälp av Volym ned-knappen.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja alternativet.
 7. Telefonen startar om automatiskt när cachedata raderas.

Om det här steget inte kan lösa problemet fortsätter du till det sista steget.

Steg 4: Master / Hard Reset

Detta är den sista utväg bara för att det kommer att kräva mer ansträngning att göra. Vad jag menar är att du måste säkerhetskopiera all data du inte vill förlora under processen. Fabriksåterställning eller hård återställning raderar dina personliga inställningar, appdata, kontakter, meddelanden etc. Kort sagt kommer den att återföra telefonen till standardinställningarna. Så här gör du en huvudåterställning med hårdvaruknappar:

 1. Stäng av telefonen helt.
 2. Tryck och håll ned knapparna Volym upp, Hem och Ström.
 3. Släpp strömbrytaren när telefonen vibrerar, men fortsätt att hålla fast vid volym upp- och hemknapparna.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du både Hem- och Volume Up-knapparna.
 5. Markera 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja den.
 7. Använd knappen Volym ned igen för att markera 'radera alla användardata.'
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja den.
 9. När återställningen är klar väljer du "Starta om systemet nu."
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Om du tycker att dessa steg är lite komplicerade för dig att följa, vänligen söka vägledning från dem som känner till eller från en tekniker. Du kan också ta med telefonen dit du köpte den och låta butikens tekniska support hjälpa dig.

Min kollega här på The Droid Guy skrev också en artikel om detta problem innan: Samsung Galaxy S4 Stuck in Boot Loop .

Berätta om dina problem

Lösningarna vi tillhandahöll här är baserade på rapporter och vittnesmål från ägare som har stött på dessa problem. Jag ber också mina utvecklare vänner om några av problemen. Om du har andra problem eller frågor med din smartphone som du vill besvara, tveka inte att skicka oss e-post till [e-post skyddad]

Vi garanterar inte svar på alla e-postmeddelanden eftersom vi tar emot hundratals av dem dagligen, men vi kan vara säker på att dina e-postmeddelanden kommer att läsas av mig. Men jag uppmanar dig att lämna så mycket information som möjligt så att jag lätt kan hitta referenser och jämföra dina problem med rapporter från andra ägare. Om ditt problem är lika vanligt som andra kan det redan finnas lösningar som finns och jag skulle säkert peka dig på dem. Skärmbilder hjälper ofta så bifoga en om du kan.