Hur man fixar Samsung Galaxy S2 som sitter fast i startskärmen och andra relaterade problem

Även om Samsung Galaxy S2 kan betraktas som "gammal", kan den fortfarande erbjuda tjänster som de senaste modellerna erbjuder. Vi fick rapporter från våra läsare om att deras telefon började fungera och att ett av de vanligaste problemen sitter fast i startskärmen eller under uppstartprocessen.

Oftare, om en telefon sitter fast i boot loopen eller inte kan komma igenom boot up-processen, är det firmware som har problem, även om det fanns rapporter om hårdvarorelaterade problem som också kan leda till samma problem. Vi kan inte göra mycket om hårdvaruproblem eftersom du behöver en tekniker som kan inspektera telefonen fysiskt. Men när det gäller firmware-relaterade problem kan vi säkert följa några felsökningsförfaranden.

Här är ett problem skickat av en av våra läsare. Läs vidare för att förstå hur det här problemet händer ...

Hej, jag är inte säker på vilken version av Android det här är och vilka appar som är installerade eftersom jag skickar in detta på en väns vägnar. Problemet är att telefonen slås på, visar telefoninformationen, dvs Samsung Galaxy S2 etc, fortsätter sedan till den animerade “S” -logotypen som visas innan telefonen fortsätter till startskärmen och återgår sedan till att slå på och animationen igen sedan tillbaka till det. Det går inte längre än så. Det är samma fråga som den i “Del 3” “# 6. KAN INTE GÅ TILL HEMSKÄRMEN ”Hhwever, din lösning hjälper inte som för det första, jag vet inte hur jag startar till säkert läge och för det andra tar telefonen upp Kies. Vad kan jag göra?

Kommer du att tystas direkt med mig via e-post så att vi kan gå fram och tillbaka tills vi hittar en upplösning? Tacka dig . - JPS

Innan vi går längre, om du har andra problem med din telefon, besök vår Samsung Galaxy S2-felsökningssida eftersom den innehåller hundratals lösningar på problem som vi redan har åtgärdat tidigare. Hitta ett problem relaterat eller detsamma som ditt och prova lösningarna vi tillhandahöll. Om de inte fungerade för dig, känn dig fri att kontakta oss eftersom vi alltid är villiga att hjälpa dig. Fyll i formuläret och tryck på skicka. Se till att ge mer information så att våra lösningar blir korrekta.

Felsökning

Syftet med den här felsökningshandboken är att få telefonen att starta upp framgångsrikt och göra telefonen användbar igen och eftersom du inte har lämnat någon information om orsaken till detta problem kommer vi att börja felsökningen med de enklaste procedurerna.

Steg 1: Mjuk återställning

Den här proceduren är mer som omstart men med en vridning eftersom den tappar elförråd i komponenterna och därmed uppdaterar telefonens minne. Det är mycket effektivt för att hantera mindre firmware- och hårdvarufel, inklusive app-kraschar och allt. Det är lätt att göra och utgör inget hot mot telefonen och dina data. Så här gör du det ...

 1. Öppna bakstycket.
 2. Dra ut batteriet.
 3. Håll ned strömbrytaren i en minut.
 4. Sätt tillbaka batteriet och sedan bakstycket.
 5. Försök att slå på telefonen.

Om enheten fortfarande sitter fast vid uppstart, fortsätt till nästa steg.

Steg 2: Safe mode

Detta kommer omedelbart att isolera problemet. Om en tredjepartsapp har kraschat och skapat en konflikt i systemet som hindrade telefonen från att starta upp normalt, bör den starta framgångsrikt i säkert läge. Annars finns det en möjlighet att det är en firmwareproblem. Så här startar du upp Galaxy S2 i säkert läge ...

 1. Ta bort batteriet från telefonen.
 2. Sätt tillbaka batteriet.
 3. Håll menyknappen intryckt.
 4. När du håller in menyknappen, slå på enheten.
 5. När du ser låsskärmen kan du släppa menyknappen.
 6. "Safe mode" visas i det nedre vänstra hörnet.

Om telefonen inte lyckades starta upp i säkert läge är det dags för några mer komplicerade procedurer.

Steg 3: Torka av cache-partitionen

För firmware-relaterade problem som involverar cachar, är att torka av cache-partitionen ett mycket effektivt felsökningsförfarande. Det kommer att ta bort alla filer eller cachar som används av systemet för att köra appar och tjänster och tvinga dem att skapa nya. Så här torkar du cache-partitionen ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in både Volym upp och Volym ned samtidigt.
 3. Tryck bara på strömbrytaren tills telefonen vibrerar en gång och släpp sedan bara strömbrytaren.
 4. Fortsätt att hålla volym upp och volym ned knapparna tills skärmen för Android Systemåterställning visas.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera torka cache-partitionen.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Markera omstart av systemet nu och tryck på strömbrytaren igen för att starta om.

Om telefonen fastnar någonstans under uppstart är jag säker på att den kan starta i återställningsläge och du kan göra den här proceduren utan problem. Men om telefonen fortfarande inte kan starta upp framgångsrikt är det dags att återställa den.

Steg 4: Utför full hård återställning

Observera att den här proceduren återställer din telefon till fabriksinställningarna medan du raderar alla dina inställningar, appar och filer som är sparade i telefonens minne. Just nu är det nödvändigt att göra detta eftersom det är den enda proceduren som finns kvar för dig innan du söker hjälp av en tekniker.

 1. Stäng av telefonen.
 2. När telefonen är avstängd håller du in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håller sedan ner strömbrytaren. Du kommer att se skärmen för återställning av Android.
 3. Rulla till Wipe Data / Factory Reset med volym upp- eller nedåtangenterna. Välj med strömbrytaren.
 4. Rulla ner till Ja, Ta bort användardata och välj den.
 5. Din huvudåterställning är nu klar.
 6. Gå till Starta om systemet nu för att starta om telefonen.

Steg 5: Sök hjälp av en tekniker

Du har gjort allt för att få telefonen till liv igen. Nu är det dags att du söker hjälp från en person som har rätt kompetens för att lösa problem som det här.

Vi har inte riktigt säker på varför detta hände men det verkar som om firmware måste bytas om eller installeras om. Du kan faktiskt göra detta men det är riskabelt eftersom du kan skada telefonen för gott om det görs fel.

Berätta bara för teknikern vilken felsökning du redan har gjort för att påskynda saker.

Andra OS-relaterade problem

Här är några problem du kan stöta på om du äger en Samsung Galaxy S2. Läs och lära dig hur du fixar eller felsöker dem.

Det går inte att köra / ladda ner den senaste appversionen

Fråga : Jag har problem med mitt operativsystem som inte tillåter mig att köra eller ens ladda ner de senaste versionerna av appar som snapchat. Finns det en väg runt detta?

Svar : Jag tror att den högsta officiella versionen av Android Galaxy S2 kan köras är Ice Cream Sandwich (Android 4) eller ännu lägre. Vissa utvecklare uppdaterade sina appar för att bara köra i den senaste versionen. Ditt problem är mer kompatibelt än något annat. Det enda sättet att kringgå det är att manuellt blixta en högre Android-version till din telefon.

Har inte åtkomst till röstsökning

Fråga : Jag har inte åtkomst till röstsökning. Det kommer bara med Server Error.

Svar : Se till att du har en aktiv internetanslutning eftersom det kräver det.

Fastnat efter en uppdatering

Fråga : Telefonen sitter fast i uppdateringen och fortsätter att starta om. Jag försökte återställa hårt och kunde inte välja alternativet för att ta bort data.

Svar : Testa felsökningsguiden som jag beskrev ovan och om den inte fungerar för dig, sök hjälp av en tekniker.

Standardappar kraschar

Fråga : Vissa av applikationerna fungerar inte. Kamera, galleri, tar inte videor och det säger tyvärr slutat fungera. Det har ingen radio. Jag behöver den ursprungliga Samsung-programvaran. Inte slimmad bönor, den använder slemböna.

Svar : Slime Bean är en anpassad ROM och den kan bara installeras om telefonen är rotad i första hand. Som sagt, om du är tillräckligt säker på att installera andra ROM: er, hitta en som har radio och installera den. I annat fall söker du hjälp av en tekniker och har lager firmware installerad.

Det går inte att ladda ner / uppdatera appar

Fråga : Jag kan inte ladda ner eller uppdatera applikationer via Google Play Store.

Svar : Se till att du har en aktiv internetanslutning och rensa sedan cache och data i Google Play Store. Oavsett vilken version av app som återspeglas i Play Store, det är den högsta versionen du kan köra på din telefon. Slutligen kan du behöva återställa din telefon och bygga upp den från början.

Det är allt för nu men vara säker på att vi kommer att fortsätta publicera lösningar på Galaxy S2-problem. Tack för att du läste och vi önskar er allt gott.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.