Hur man fixar Samsung Galaxy S2 som inte laddar [Felsökningsguide]

Vi fick många e-postmeddelanden från Galaxy S2-ägare som klagade över att deras telefon inte laddas. Men saken med detta problem är att du inte kommer att kunna märka det förrän din enhet har slut på batteriet.

Det finns många faktorer att tänka på för att lösa problemet och nyckeln till lösningen är att veta vad som orsakade det. Det är därför viktigt att du tar tid att felsöka din telefon bara för att veta vad som ligger bakom den. Det finns dock ingen garanti för att du kan fixa det, särskilt om det är ett fel i hårdvaran eller ett problem med laddaren eller batteriet.

Innan vi fortsätter vill jag bara betona att din Galaxy S2 förmodligen är 3 till 4 år gammal och problemet du upplever just nu är mer troligt eftersom vissa komponenter eller tillbehör är skadade eller behöver bytas ut. Det är alltid ekonomiskt att ha något fast snarare än att köpa en ny enhet men kom ihåg detta; om en telefon börjar misslyckas kan den fortsätta att misslyckas i framtiden även om den har reparerats.

Om reparationsavgiften ligger nära priset på en helt ny telefon, är det mer praktiskt att köpa en ny enhet och vara säker på att du kan använda den i ytterligare tre år eller så.

Den här felsökningsguiden leder dig genom att avgöra vad som orsakar problemet med att inte laddas med din Galaxy S2 för att hjälpa dig att avgöra om du vill fixa din enhet eller köpa en ny modell. Medan vi tekniker har vårt eget sätt att felsöka, använder jag själv tekniskt avdrag och / eller felisolering.

Om du har olika problem med din telefon föreslår jag att du besöker felsökningssidan för Samsung Galaxy S2 och försöker lösningarna som vi gav. Om de inte fungerade för dig, kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi försöker göra det lättare för dig att kontakta oss och beskriva ditt problem utan att glömma några detaljer som är viktiga för oss för att exakt utvärdera din oro. Så snälla, välj lämpliga alternativ för att fylla i vårt frågeformulär.

Nu tillbaka till vår felsökning ...

Steg 1: Återställ din Galaxy S2 mjuk

En mjuk återställning kommer att tömma lagrad elektricitet i vissa komponenter. Detta kommer att uppdatera telefonens minne och är mycket effektivt för mindre firmware och maskinvarufel. Så här gör du det ...

 1. Öppna bakstycket.
 2. Dra ut batteriet.
 3. Håll ned strömbrytaren i en minut.
 4. Sätt tillbaka batteriet och sedan bakstycket.
 5. Försök att slå på telefonen.

Om telefonen är påslagen utesluts möjligheten till hårdvaruproblem vid denna tidpunkt och du kan fokusera på hur du får telefonen att ladda. Men om det inte slås på kan det bero på att batteriet var helt tömt. Det är för tidigt att dra slutsatser.

Ett annat skäl till varför jag vill att du ska återställa din telefon är så att du kan kontrollera om batteriet är ordentligt monterat på enheten. Om batterikontakterna inte vidrör kontakterna på baksidan av telefonen laddas inte enheten.

Anslut nu laddaren till vägguttaget och kabeln till telefonen för att se om den laddas, om den inte gör det, fortsätt till nästa steg.

Steg 2: Felsöka laddaren

Det är det första du bör kontrollera om din telefon vägrar att ladda. Det finns flera sätt att felsöka laddarenheten. Först försök att ladda dina andra enheter. Galaxy S2s laddare har den universella microUSB-kontakten så den ska fungera på alla andra enheter med microUSB-port. Om andra enheter svarar på det kommer det nuvarande från det.

Men om du inte har några andra enheter att testa på eller om de inte heller laddar med den, ställ sedan åt sidan för nu och fortsätt med felsökning av USB-kabeln.

Steg 3: Felsök USB-kabeln

Kabeln överbryggar laddaren och telefonen. Utan det är det omöjligt att driva ström i telefonens batteri utan att använda en extern laddare.

Ett sätt att felsöka kabeln är att ansluta USB-kontakten till en dator. Även om datorer inte ger ut strömmen så mycket som den ursprungliga laddaren gör, bör telefonen fortfarande svara på den. Och om telefonen är på måste den be dig välja vilken typ av anslutning du vill ha förutsatt att kabeln fungerar.

Försök att använda en annan USB-kabel om möjligt för att se om telefonen svarar när den är ansluten till en strömkälla. Om enheten svarar normalt kan den ursprungliga USB-enheten ha en paus som förhindrar strömmen att nå telefonen. I det här fallet utesluter du också möjligheten att det är en laddningsfråga.

För att kontrollera ytterligare om USB-kabeln är helt funktionell, försök att använda den med andra enheter antingen för att ladda dem eller överföra data. Om det fungerar bra med andra enheter, har vi redan uteslutit hälften av problemet. Vi kan nu ställa in vårt fokus på telefonen.

Steg 4: Kontrollera USB- eller verktygsporten på telefonen

En lös USB- eller verktygsport kan orsaka laddningsproblem eftersom det också hindrar strömmen att nå de komponenter som tillåter laddning. Det är lätt att kontrollera om porten är lös; anslut bara kabeln och se om den fästs rätt in. Försök också att trycka in kontakten hela vägen för att se till att den får korrekt kontakt med kontakterna på telefonen.

Om microUSB-kontakten passar rätt i porten är det fortfarande möjligt att det är det senare som har problem. Kontakt med styrelsen kan också vara lös och måste lödas igen. Om du sticker i kontakten och flyttar den upp eller ner kan det avslöjas om det är löst. Men det här är de enda saker du kan göra med verktygsporten hittills.

Steg 5: Prova ett nytt batteri

Förutsatt att laddaren och USB-kabeln fungerar bra och det inte finns något problem med USB-porten, bör du följa batteriet vid denna tidpunkt. Du kan använda en testare för att se om batteriet ger ut rätt ström och spänning eller om det producerar el alls. Resultaten garanterar dock inte att batteriet fungerar bra. Faktum är att en så gammal telefon som Galaxy S2 redan kan kräva ett batteribyte.

Det bästa du kan göra för att se till att det inte är batteriet som är problemet är att prova ett annat eller ännu bättre ett nytt batteri. Du kan låna från en vän som har samma telefon som din eller köpa en ny. Jag förstår om du tvekar att göra det med tanke på att det inte finns någon garanti att det är problemet men det är en liten investering. När allt kommer omkring, om det inte var batteriet som har problem, åtminstone har du redan en reserv. Eller så kan du bara skicka telefonen in för kontroll och / eller reparation.

Steg 6: Låt en tekniker titta på din telefon

Om problemet är längre än ett batteri som är bustat eller om du verkligen inte vill köpa ett nytt eftersom du inte är säker på om det är ett batteriproblem eller inte, ta din telefon till en verkstad och låt en teknik ta en titt på det så att det kan kontrolleras noggrant.

För hårdvaruproblem kan du bli ombedd att betala för komponenter. Om det emellertid bara var en firmwareproblem kan det att problemet med att återblinka firmware lösa problemet och du behöver inte betala så mycket.

Har du problem med din telefon som inte laddas?

Vi kan hjälpa dig felsöka. Vi har redan publicerat felsökningsguider för följande enheter:

 • Samsung Galaxy S2
 • Samsung Galaxy S3
 • Samsung Galaxy s4
 • Samsung Galaxy S5
 • Samsung Galaxy S6
 • Samsung Galaxy S6 Edge
 • Samsung Galaxy Note 2
 • Samsung Galaxy Note 3
 • Samsung Galaxy Note 4

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så skicka dem gärna på [e-postskyddad] Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt med vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Telefon laddar inte Felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 Plus laddar inte
Samsung Galaxy S7 laddar inte
Samsung Galaxy S7 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge + laddas inte
Samsung Galaxy S5 laddar inte
Samsung Galaxy S4 laddar inte
Samsung Note 5 laddas inte
Samsung Note 4 laddas inte
Samsung Note 3 laddas inte
Samsung Galaxy J7 laddar inte
Samsung Galaxy J3 laddar inte
Google Pixel laddar inte
Google Pixel XL laddar inte
HTC 10 laddas inte
LG V20 laddas inte
LG G5 laddar inte
Motorola Moto G4 laddas inte
Nexus 6P laddas inte
Nexus 5 laddas inte
Huawei P9 laddar inte
Xiaomi Mi5 laddas inte