Hur man fixar Samsung Galaxy S2 som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]

I det här inlägget kommer jag att vägleda dig om hur du fixar eller felsöker din gamla gamla Samsung Galaxy S2 som inte kommer att slås på. Men för att vara ärlig mot dig, om din enhet började misslyckas nu, kan det bero på att den behöver bytas ut, eller åtminstone, sitt batteri. Produktionen av Galaxy S2 startade 2011 och stoppades senare samma år eftersom Samsung var tillräckligt upphetsad för att starta sin produktion av Galaxy S3.

Med tiden försämras batteriet. Det är faktiskt komponenten eller tillbehöret som försämras snabbare än andra. Bra att Samsung också producerar originalbatterier för det, så du kan antagligen bara köpa en ny om den gamla blev trasig. Men syftet med denna felsökning är att veta exakt vad problemet egentligen är. Bara för att telefonen är gammal betyder inte att batteriet är den skyldige. Fortsätt bara läsa så att du vet hur du effektivt felsöker en Galaxy S2 som inte kommer att slås på.

Felsökningsstegen som jag inkluderade här är samma exakta steg som tekniker följer om en kund kommer till vår butik med det här problemet. Det här är den säkraste vägen vid felsökning. Vi vill inte röra dig med dina data eller med din telefon. Det finns dock ingen garanti för att vi kan lösa problemet här. Om det var ett hårdvaruproblem, behöver du en teknik för att hjälpa dig ta reda på saker.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, besök vår Samsung Galaxy S2 felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp hundratals problem med den här enheten. Prova först de tillgängliga lösningarna och om de inte fungerade för dig, skicka sedan ett meddelande via detta formulär och ge all nödvändig information om ditt problem. Kom ihåg att ju mer information du ger, desto mer exakta är våra lösningar.

Nu, tillbaka till vår felsökning, det här är vad du behöver göra ...

Steg 1: Återställ din Galaxy S2 mjuk

Eftersom vi inte vet vad det verkliga problemet varför din telefon vägrade att slå på igen, låt oss börja från det grundläggande i felsökning - mjuk återställning. Denna procedur tappar i princip all lagrad elektricitet i komponenterna, särskilt kondensatorer. Den totala frånvaron av el kommer att uppdatera telefonen och dess minne. Det är en mycket effektiv procedur för mindre firmware- och hårdvarufel. Så här gör du det ...

 1. Ta bort bakpanelen och dra ut batteriet.
 2. Håll strömbrytaren intryckt i en minut medan batteriet är slut.
 3. Sätt tillbaka batteriet och sätt på bakstycket.
 4. Försök att slå på telefonen.

Fortsätt till nästa steg om den här proceduren inte löser problemet.

Steg 2: Ladda din Galaxy S2

Det finns alltid en möjlighet att batteriet bara var helt tömt. Så efter att den mjuka återställningen och problemet inte har åtgärdats måste du ansluta telefonen för att ladda. Låt den vara ansluten i minst 10 minuter. Naturligtvis är det huvudsakliga syftet med denna procedur att se till att det finns tillräckligt med ström för att ta tillbaka telefonen men det finns faktiskt mer än att bara ladda.

När du ansluter telefonen kommer det att finnas tecken på att telefonen laddas. Om dessa tecken saknas kan vi nu se fram emot ett batteriproblem eller ett hårdvaruproblem. Men just nu låt det bara vara inkopplat i flera minuter med eller utan de laddningsskyltarna.

Efter tio minuter av laddning, försök att slå på telefonen bara för att se om den fortfarande kan göra det. Om inte, fortsätt till nästa steg.

OBS : Om det inte fanns några laddningsskyltar är det mer ett laddningsproblem än något annat och vi har ett annat inlägg för det.

Steg 3: Försök att starta Galaxy S2 i säkert läge

Själva syftet med den här felsökningshandboken är att du vet om telefonen fortfarande kan slå på. Vi använder alltid säkert läge för att utesluta problem med tredjepartsappar, men den här gången använder vi det för att se om telefonen skulle slå på med alla tredjepartsappar inaktiverade.

Utan dessa appar kan systemet enkelt laddas och telefonen kan startas upp snabbare. Så prova den här proceduren för att se om du kan få enheten att slå på:

 1. Ta bort batteriet från telefonen.
 2. Sätt tillbaka batteriet.
 3. Håll menyknappen intryckt.
 4. När du håller in menyknappen, slå på enheten.
 5. När du ser låsskärmen kan du släppa menyknappen.
 6. "Safe mode" visas i det nedre vänstra hörnet.

Om säkerhetsläget inte fungerade finns det ett annat läge som du bör prova.

Steg 4: Starta upp din Galaxy S2 i återställningsläge

Android-systemåterställningen eller återställningsläget driver alla komponenter i telefonen men det laddar inte det vanliga användargränssnittet. Även om problemet är med firmware bör telefonen fortfarande kunna starta i detta läge utan problem. Så försök bara för att se om telefonen fortfarande kan slå på de gamla komponenterna inuti.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in både Volym upp och Volym ned samtidigt.
 3. Tryck bara på strömbrytaren tills telefonen vibrerar en gång och släpp sedan bara strömbrytaren.
 4. Fortsätt att hålla volym upp och volym ned knapparna tills skärmen för Android Systemåterställning visas.

Om telefonen startas upp med framgång i återställningsläget behöver du verkligen inte göra någonting. Åtminstone bekräftas det nu att hårdvaran fortfarande är bra.

Sista steg: Låt en tekniker titta på din telefon

Om din telefon vägrade att slå på efter allt du gjort, är det dags att du söker hjälp från någon som har all nödvändig kompetens för att lösa problemet. Som jag sa tidigare, om telefonen inte laddades alls, kan det vara ett batteriproblem. Annars är det något fel med hårdvaran.

Men du måste balansera saker. Om reparationsavgifterna är nära att köpa en ny telefon, varför slösa dina pengar på en gammal, opålitlig enhet när du kan få en helt ny och fullt fungerande telefon? Men det är helt upp till dig.

Har du problem med din telefon som inte kommer att slås på?

Vi kan hjälpa dig felsöka. Vi har redan publicerat felsökningsguider för följande enheter:

Telefon kommer inte att slå på felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge + kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S5 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S4 kommer inte att slå på
Samsung Note 5 kommer inte att slå på
Samsung Note 4 kommer inte att slå på
Samsung Note 3 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J3 kommer inte att slå på
Google Pixel kommer inte att slå på
Google Pixel XL kommer inte att slå på
HTC 10 kommer inte att slå på
LG V20 kommer inte att slå på
LG G5 kommer inte att slå på
LG G4 kommer inte att slå på
Motorola Moto G4 kommer inte att slå på
Nexus 6P kommer inte att slå på
Nexus 5 kommer inte att slå på
Huawei P9 kommer inte att slå på
Xiaomi Mi5 kommer inte att slå på

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så fyll i detta formulär för att skicka oss dina frågor. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.