Hur man fixar Samsung Galaxy S10 fortsätter att starta om | enkla steg för att felsöka slumpmässig omstart

Om din Galaxy S10 fortsätter att starta om och du inte har någon aning om varför är den här artikeln åt dig. Lär dig hur du löser problemet genom att följa våra förslag.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur du felsöker Galaxy fortsätter att starta om problemet

Slumpmässig omstartproblem kan orsakas av ett antal faktorer. Så här felsöker du det:

Fix Samsung Galaxy S10 fortsätter att starta om problemet: Tvungen startar om

Det första felsökningssteget som du vill utföra i detta fall är omstart. Men inte den vanliga omstarten. För att rensa systemet och RAM-minnet vill du göra en mjuk återställning, vilket motsvarar effekterna av en "batteridrag" -procedur. Om du inte har testat det här så här går det så:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Fix Samsung Galaxy S10 fortsätter att starta om problemet: Torka av cache-partitionen

Ibland kan orsaken till att Galaxy S10 fortsätter starta om vara en dålig systemcache. Android använder en tillfällig uppsättning filer som heter systemcache för att ladda appar snabbare. Om cachen skadas eller innehåller föråldrade filer kan det bromsa Android och i sällsynta fall orsaka slumpmässig omstart. Detta händer mycket efter att ha installerat en uppdatering eller en ny app. För att hålla systemcachen uppdaterad, se till att ta bort cache-partitionen. Detta kan göras säkert och påverkar inte dina personuppgifter. Så här rensar du systemcachen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Fix Samsung Galaxy S10 fortsätter att starta om problemet: Kontrollera för överhettning

Om din Galaxy S10 fortsätter att starta om och blir varm att beröra på samma gång kan överhettning vara skylden. Android-enheter är utformade för att stänga av på egen hand om den inre temperaturen når en viss punkt för att förhindra att systemet skadas.

Överhettning i sig är vanligtvis inte problemet utan bara ett annat tecken på en djupare fråga. Det kan orsakas av en dålig app, skadlig programvara, problem med programvaran eller hårdvaruproblem. Du bör fortsätta felsöka enheten om den överhettas.

Tänk på att körenheter kan bli varma utan att överhettas. Att köra smartphones genererar värme så var inte så snabb att peka fingret på överhettning. Om din enhet blir för varm att du inte längre kan hålla den normalt, är den antagligen överhettad.

Fix Samsung Galaxy S10 fortsätter att starta om problemet: Installera uppdateringar

Att hålla operativsystemet och apparna uppdaterade är en underskattad lösning för de flesta. Vad de flesta Android-användare inte inser är dock att vissa problem inte kan åtgärdas i slutändan. Vissa av dessa appar kan ha rötter djupt inne i programvaran så att endast en kodningsändring kan fixa dem. Det är av den anledningen du alltid ska installera uppdateringar för både Android och appar om de är tillgängliga.

Fix Samsung Galaxy S10 fortsätter att starta om problemet: Kontrollera om falska appar

Ibland kan en dålig tredjepartsapp störa Android eller andra appar. Om du vill kontrollera om en tredjepartsapp är anledningen till att din Galaxy S10 fortsätter att starta om startar du om enheten till säkert läge. I säkert läge avbryts alla appar från tredje part, de som du laddade ner efter att du har konfigurerat telefonen. Detta innebär att om din S10 inte startar om på egen hand, måste det finnas en dålig app som orsakar den. Om du kommer ihåg den sista appen som du installerade nyligen innan du upplever problemet, avinstallera appen först och se vad som händer. Om ingenting fungerar men fortsätt att starta om enheten till säkert läge. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Om du misstänker att det finns en dålig app som får din Galaxy S10 att frysa, måste du identifiera och ta bort den från systemet. Så här gör du:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Fix Samsung Galaxy S10 fortsätter att starta om problemet: Återställ Master

Slumpmässig omstart för Galaxy S10 orsakas vanligtvis endast av dålig programvara. Om ingenting har fungerat hittills, prova att torka av telefonen med fabriksinställning. Återställning av fabriken kommer att torka dina appar och rensa dina personliga data från enheten. Se till att säkerhetskopiera dem i förväg.

Till fabriksinställning:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten

Få hjälp av Samsung

Om din Galaxy S10 fortsätter att starta om efter att ha torkat den med fabriksinställning är det förmodligen dåliga nyheter. Det betyder bara att frågan inte är något du kan ta itu med på din nivå. Du måste kontakta Samsung och låta dem diagnostisera telefonen. Besök ditt lokala Samsung Servicecenter för hjälp.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.