Hur man fixar Samsung Galaxy Note 9 som inte känner igen micro SD-kort

#Samsung #Galaxy # Note9 är den senaste modellen i Note-serien av enheter som släpptes tidigare i år. Den här telefonen använder en aluminiumram med Gorilla-glas både på fram- och baksidan. Den har en stor 6, 4-tums Super AMOLED-skärm som inte bara fungerar med pekinmatning utan också med en pennan. Under huven finns den kraftfulla Snapdragon 845-processorn som i kombination med 8 GB RAM tillåter enheten att köra vilken app som helst. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy Note 9 som inte känner igen problemet med micro SD-kort.

Om du äger en Samsung Galaxy Note 9 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar Samsung Galaxy Note 9 som inte känner igen micro SD-kort

Problem: Min anteckning 9 känner inte igen SD-kortet. Jag gjorde allt som föreslogs. Jag startade om telefonen och tog bort SD-kortet. SD-kortet är bra. Jag kunde kopiera alla filer till min dator. Telefonen säger fortfarande att det inte finns något SD-kort i. Det var en systemuppdatering. Kan det vara problemet? Finns det något jag kan göra?

Lösning: Innan du felsöker detta problem är det bäst att se till att telefonen körs med den senaste programvaruversionen. Om en uppdatering är tillgänglig föreslår jag att du laddar ner och installerar den i din telefon.

Kontrollera om micro SD-kortet fungerar på en annan enhet

Det första du behöver göra i det här fallet är att eliminera risken för att problemet orsakas av ett defekt mikro-SD-kort. Ta bort kortet från telefonen och kolla sedan om det fungerar på en annan enhet (en telefon eller en dator). Eftersom du redan har gjort detta och verifierat att kortet verkligen fungerar, kommer problemet troligtvis från telefonsidan.

Rengör SIM / micro SD-kortplatsen

Om SIM-kortet / micro SD-kortplatsen har smuts eller skräp inuti kan detta förhindra att telefonen läser micro SD. Rengör det här spåret med en burk med tryckluft och kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår.

Försök använda ett nytt micro SD-kort

För att kontrollera om problemet orsakas av kompatibilitetsproblem med det aktuella micro SD-kortet som du använder är det bäst att få ett nytt micro SD-kort och se om det fungerar på din telefon.

Utför en mjuk återställning

När du gör en mjuk återställning kommer telefonprogramvaran att uppdateras och kommer vanligtvis att lösa den här typen av problem om det orsakas av ett programfel. För att göra en mjuk återställning trycker du på både volymknappen och strömknapparna samtidigt och håll dem intryckta i 10 sekunder. Du kanske känner att din telefon vibrerar vid någon tidpunkt men släpper bara båda knapparna om skärmen slås på.

Kontrollera om problemet uppstår i Safe Mode

Det finns fall då en app som du laddade ner kan orsaka problemet. För att kontrollera om det här är vad som orsakar problemet måste du starta telefonen i säkert läge eftersom bara de förinstallerade apparna får köras i det här läget.

 • Stäng av telefonen.
 • Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 • När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 • Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 • Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 • När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned.

Om micro SD-kortet kan identifieras i det här läget kan problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Torka av cache-partitionen på telefonen

Det finns fall då telefonen kommer att utveckla en skadad cachad data. När detta händer kommer vissa problem att uppstå på enheten, t.ex. den du upplever just nu. För att eliminera denna möjlighet måste du torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.

 • Stäng av mobilen.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 • Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 • Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 • Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • Tryck på Volym ned-knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 • När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Utför en fabriksåterställning

Eftersom du nämnde att problemet inträffade direkt efter en programuppdatering kan detta orsakas av gammal programvarudata som inte har tagits bort helt under uppdateringsprocessen. När detta händer kommer det att orsaka en konflikt med den nya programvaruversionen som resulterar i problem som denna. För att ta bort dessa gamla data måste du utföra en fabriksinställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

 • Stäng av mobilen.
 • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 • När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 • Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 • Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 • När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om stegen ovan inte löser problemet finns det en möjlighet att detta redan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.