Hur man fixar Samsung Galaxy Note 8 som nu körs så långsamt (enkla steg)

Prestandarelaterade problem orsakas ofta av firmwareproblem. Även en kraftfull telefon som Samsung Galaxy Note 8 kan stöta på liknande problem när du fortsätter att använda den. Vi har några läsare som har kontaktat oss eftersom deras telefoner enligt uppgift började gå så långsamt.

I det här inlägget kommer jag att gå igenom dig när du löser problemet och gör några grundläggande felsökningsförfaranden som kan hjälpa oss att avgöra vad problemet egentligen är och förhindra att det händer igen i framtiden. Så om du är en av ägarna till Galaxy Note 8 och för närvarande har ett liknande problem, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på något sätt.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy Note 8 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta av de vanligt rapporterade problemen med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Felsökning Galaxy Note 8 som går så långsamt

Ett problem som detta är ofta för lätt att fixa förutsatt att det inte är ett resultat av varken fysisk eller vätskeskada. Så länge din telefon inte har tappats på en hård yta eller blivit nedsänkt i vatten på mycket lång tid, är det antagligen bara ett problem med firmware. Men om det här problemet började efter att du har rotat din Note 8 och installerat en anpassad ROM, så är det bästa du måste göra åt det omfyllning av firmware. Men förutsatt att detta problem började efter några månaders användning, så här är vad du bör göra:

Starta om din Galaxy Note 8 i säkert läge

Om du startar om telefonen i säkert läge enbart kommer det inte att lösa problemet men det kommer att ge dig en uppfattning om dina appar har något att göra med det. I det här läget är alla tredjepartsappar tillfälligt inaktiverade så om orsaken till detta problem är en eller några av de appar du installerade, bör din enhet fungera perfekt i den här miljön och det är anledningen till att du måste göra detta först :

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

I det här läget fortsätter du att observera din telefon för att veta om dess prestanda på något sätt har förbättrats och förutsatt att den fungerar perfekt i den här miljön, bör du leta efter en app från tredje part som kan orsaka problemet och avinstallera det.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Du kanske måste avinstallera mer en app för att kunna åtgärda problemet såväl som otaliga omstarter till normalt läge och säkert läge.

Men du vet vad, det enklaste sättet att fixa ett problem som orsakas av en tredje parts app är fabriksinställning. Så om du hittar appen mycket besvär än att göra en återställning, säkerhetskopiera dina filer och data och följ sedan stegen för att återställa din telefon:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 7. Tryck på Återställ.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Men om telefonen fortfarande körs så långsamt även i säkert läge, gå vidare till nästa lösning.

Ta bort alla systemcachrar eftersom vissa kan ha skadats

Systemcacher som skadats kan också få telefonen att sakta ner och det finns tillfällen att det till och med kan leda till frysningar och slumpmässiga omstarter. Men om det verkligen är problemet med din telefon kan du enkelt fixa den genom att följa dessa steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om detta inte löser problemet, kommer nästa procedur.

Säkerhetskopiera dina filer och data och återställ sedan din telefon

En återställning kommer dock att kunna åtgärda problemet, men du måste säkerhetskopiera dina filer och data eftersom du förlorar dem och kanske inte kan hämta dem efter återställningen. Ta dig tid att flytta dina viktiga saker till ditt SD-kort eller dator. När du har säkerhetskopierat dina filer, ta bort ditt Google-konto för att inaktivera Factory Reset Protection så att du inte låses ur telefonen efter återställningen. När allt är inställt och klart, följ dessa steg för att återställa din telefon:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att vår felsökningshandbok och lösningar kan hjälpa dig på något sätt. Om du har andra problem som du vill dela, kontakta oss eller lämna en kommentar i avsnittet nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.