Hur man fixar Samsung Galaxy Note 8 S Pen fungerar inte

#Samsung #Galaxy # Note8 är en premium Android-smarttelefon vars huvudfunktion är dess förmåga att arbeta med en pennan som kallas en S Pen. Detta gör att telefonanvändaren kan göra exakt inmatningskontroll på enheten som vanligtvis krävs för de flesta produktivitetsappar. Några av de viktigaste funktionerna i denna telefon inkluderar dess 6, 3 tums Super AMOLED-skärm, Snapdragon 835-processor med 6 GB RAM, och dubbla 12MP-bakkamera för att bara nämna några. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med att Galaxy Note 8 S Pen inte fungerar.

Om du äger en Samsung Galaxy Note 8 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar Samsung Galaxy Note 8 S Pen fungerar inte

Problem: Jag har Galaxy Note 8 som jag köpte från Korea (256 GB) och sedan jag köpte fungerar det bra för tio dagar sedan, S-pennan skriver inte i skärmens övre hälft och fungerar inte när den trycker på vissa ikoner i den övre halvan. Jag märkte också att S Pen-pekaren är felaktig placerad i skärmens övre hälft; dvs. när jag pekar på en ikon pekar pekaren i närheten men inte på önskad plats. Jag har testat alla typer av lösningar inklusive mjuk och hård återställning men ingen tur. Jag har också ändrat tipset men ingen skillnad. Som sagt sa köpte jag enheten över internet från Korea när Note 8 lanserades eftersom lokalt Note 8 med 256 GB inte var tillgängligt. Jag trodde att den ursprungliga firmware är koreanska och de lokala uppdateringarna är annorlunda och vissa kompatibilitetsproblem är där, men jag är inte säker och vet inte heller hur man åtgärdar det om så är fallet.

Lösning: Det första du behöver göra i detta fall är att först kontrollera S Pen-inställningarna på enheten.

  • Gå till Apps> Inställningar.
  • Tryck på Sök och sök sedan efter och välj S Pen.
  • Här kan du justera och ändra inställningen för S Pen.
  • Luftvy: Slå på luftvy
  • Direkt pennaingång: Slå på funktionen för direktinmatning
  • Pekaren: Slå på pekaren

Det finns också en chans att om du använder ett magnetiskt telefonskydd kommer det att störa S Penens funktion. Försök ta bort telefonskyddet om du har ett installerat och kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Nästa steg är att kontrollera om S Pen fungerar korrekt genom att kontrollera den på en annan Note-enhet. Om S Pen inte fungerar på den här andra enheten bör du överväga att köpa en annan S Pen. Om det fungerar finns det en möjlighet att problemet orsakas av en felaktig digitaliserare. Eftersom du redan har utfört en fabriksåterställning och detta verkar inte lösa problemet, föreslår jag att du tar med din telefon till ett servicecenter och får den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.