Hur man fixar Samsung Galaxy Note 8 med felet 497 i Google Play Store

Google Play Store-fel 497 som verkar vara felaktigt för vissa ägare av Samsung Galaxy Note 8 inträffar endast när du laddar ner ett program. Oftast dyker det upp mitt i nedladdningsprocessen och när det händer skulle du behöva ladda ner appen bara för att få samma fel om och om igen. Det är typ av irriterande att ha det här problemet. Det är därför det är bäst att du tar upp det omedelbart.

I det här inlägget kommer jag att gå igenom dig när du felsöker din Samsung Galaxy Note 8 som visar fel 497 när du laddar ner ett program. Vi kommer att överväga alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan avgöra orsaken till att det händer eller inträffar och vad som måste göras för att bli av med det. Om du är en av ägarna till den här telefonen kan du fortsätta läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig.

För dig som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan behandlat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss när som helst via vårt Android-frågeformulär.

Felsökning Galaxy Note 8 som fortsätter att visa Play Store-fel 497

Det finns fyra lösningar som jag vill att du ska göra i den här guiden och jag är övertygad om att en av dem kommer att kunna lösa problemet. Baserat på erfarenhet är detta bara ett mindre problem som du kan fixa på egen hand, särskilt om problemet inträffade utan uppenbar orsak eller orsak. Här är de saker du behöver göra:

 1. Utför Mjuk återställning.
 2. Radera cache och data för Play Store.
 3. Återställ nätverksinställningar.
 4. Skapa en säkerhetskopia och återställ din Galaxy Note 8.

Låt mig kort förklara varför du behöver göra dessa förfaranden.

Första lösningen: Utför Tvingad omstart för att fixa fel 497

I den här proceduren kommer vi att försöka uppdatera telefonens minne och ladda om alla dess appar och kärntjänster. Den tvingade omstarten är en simulerad procedur för borttagning av batteri och den är mycket effektiv när det gäller att fixa problem som orsakats av mindre firmwareproblem eller problem. Fel 497 kunde ha resulterat från en av dessa saker och det är anledningen till att du börjar felsökningen genom att göra denna mycket enkla men ändå effektiva lösning. Så här görs:

 • Tryck och håll ned volymknappen och strömbrytare samtidigt i 10 sekunder eller mer och vänta tills enheten startas om.

Efter tvingad omstart öppnar du Play Store och laddar ner en app för att se om felet 497 fortfarande dyker upp. Om det fortfarande gör det, gå vidare till nästa procedur.

LÄS Också: Galaxy Note 8 visar hela tiden pop-up-annonser, mobildata stängs av under samtal, andra problem

Andra lösningen: Ta bort Play Store-cache och data

En annan möjlighet som vi måste undersöka är att problemet också kan ha orsakats av skadad cache och data. Detta är inte ett enhets- eller appspecifikt problem utan ett problem med själva Play Store. Så för att utesluta denna möjlighet måste du rensa cache och data i Play Store så att de kommer att ersättas med nya filer. Så här görs:

 1. Öppna appen Inställningar för din enhet.
 2. Klicka på Appar & aviseringar och sedan Se alla appar.
 3. Rulla ner och tryck på Google Play Store.
 4. Klicka på Lagring och sedan på Rensa cache.
 5. Klicka sedan på Rensa data.
 6. Öppna Play Store igen och försök att ladda ner igen.

När du har återställt Google Play Store öppnar du appen och försöker ladda ner vilken app som helst. Om felet 497 fortfarande dyker upp, gå vidare till nästa procedur eftersom det kan bero på avbruten anslutning.

Tredje lösning: Återställ nätverksinställningar för att fixa fel 497

Sedan misslyckades den föregående metoden att lösa problemet. Nästa sak du bör göra är att återställa nätverksinställningarna. Nedladdning och installation av en app måste ha en stabil internetanslutning och när anslutningen avbryts under nedladdningsprocessen kan detta problem uppstå. Så för att utesluta denna möjlighet måste du återställa nätverksinställningarna för din telefon för att se till att den har ett stabilt internet. Så här görs:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Tryck på Inställningar > Allmän hantering > Återställ > Återställ nätverksinställningar .
 3. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR .
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.

Efter att ha utfört proceduren kommer följande ändringar att ske:

 • Lagrade Wi-Fi-nätverk raderas.
 • Parade Bluetooth-enheter raderas.
 • Inställningar för bakgrundssynkronisering kommer att aktiveras.
 • Databegränsande inställningar i applikationer som manuellt stängdes av / på av kunden återställs till standardinställningen.
 • Nätverksvalsläget kommer att ställas in på automatiskt.

Låt din telefon ansluta till nätverket igen och när den har fått en stabil internetanslutning kan du prova att ladda ner ett program och se om felet 497 fortfarande dyker upp. Om det fortfarande dyker upp måste du återställa telefonen.

LÄS OCH: Varför ansluter inte min Samsung Galaxy Note 8 till Wi-Fi och hur fixar jag det? [Felsökningsguide]

Fjärde lösning: Säkerhetskopiera dina filer och återställ din Galaxy Note 8

En återställning är din sista utväg men jag är säker på att detta kommer att lösa problemet. Vi tvekar bara att föreslå det här förfarandet utan att uttömma alla möjligheter först eftersom du kan tappa några av dina viktiga filer och data. Men nu när allt inte lyckats lösa problemet har du inget annat val. Om du gör detta kommer du att radera alla filer och data som sparats i den interna lagringen, så se till att skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer. Efter säkerhetskopian tar du bort dina Google- och Samsung-konton så att du inte låses ur enheten efter återställningen. När allt är inställt, följ dessa steg för att återställa din telefon:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook-sida eller följa oss på Twitter.

RELEVANTA POSTER:

 • Samsung Galaxy Note 8 visar hela tiden en ruta om virusinfektion (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy Note 8 Black Screen of Death [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy Note 8 som håller fast och fryser efter en uppdatering (enkla steg)