Hur man fixar Samsung Galaxy Note 4 som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]

Din Samsung Galaxy Note 4 är en av de mest kraftfulla och mest eleganta teknikbitarna som finns på marknaden idag, men den blir helt värdelös om den inte slås på eller startar. Elektricitet är bokstavligen livslinjen för varje elektronisk enhet och om tillbehöret som håller den kraften inte fungerar som det borde, slösade du bara flera hundra dollar.

I det här inlägget kommer jag att guida dig genom felsökning av en Galaxy Note 4 som inte kommer att slås på. Syftet med felsökning är att ta reda på vad problemet egentligen är och utveckla en strategi för att fixa det när det upptäckts. Med tanke på det faktum att vi har att göra med en dyr enhet kommer vi att ta den säkraste vägen för att felsöka den. Det betyder att vi inte kommer att vägleda dig genom att göra något riskabelt som till och med kan förvärra saker än de är nu.

Felsökningsförfarandet som jag använder i det här inlägget är guiden som vi tekniker följer för att se till att problemet inte blir värre om vi behöver ingripande från tillverkarens ingenjörer. Kom bara ihåg att det här inlägget inte garanterar att ditt problem kommer att åtgärdas utan ger dig en uppfattning om vad den verkliga frågan är så att du kan förklara för en tekniker vad som händer. Information behövs för att lösa problem, särskilt hårdvarorelaterade problem.

Om du emellertid har andra problem med din telefon kan du besöka vår felsökningssida för Galaxy Note 4 eftersom den innehåller många problem som vi redan har åtgärdat tidigare. Pröva lösningarna vi tillhandahöll först och om de inte fungerade för dig, maila oss sedan till [e-postskyddad]. Den här tjänsten är gratis så du debiteras inte. Vi ber dig dock lämna all nödvändig information om ditt problem och din telefon så att vi vet var vi ska börja vår sökning efter lösning.

Så nu, låt oss fortsätta att felsöka din Galaxy Note 4 som inte kommer att slås på. Här är stegen ...

 1. Utför den mjuka återställningen
 2. Anslut telefonen för att ladda
 3. Anslut telefonen till en dator (valfritt)
 4. Prova en annan USB-kabel
 5. Prova att starta upp telefonen i säkert läge
 6. Starta upp telefonen i återställningsläge

Steg 1: Utför den mjuka återställningen

Den här proceduren är effektiv för mindre firmware- och hårdvarorelaterade problem och det är säkert. Ingen av dina data kommer att raderas om du gjorde det. Förfarandet är faktiskt väldigt grundläggande eftersom det huvudsakligen är en omstart med en vridning. Så här gör du det ...

 1. Ta bort batteriet från din Galaxy Note 4.
 2. Håll strömbrytaren intryckt i en minut när batteriet är slut.
 3. Sätt tillbaka batteriet när tiden har gått.
 4. Försök att slå på telefonen.

Återigen, om problemet orsakades av en mindre firmware eller maskinvarufel, skulle enheten börja slås på nu. Annars finns det något mer allvarligt med din telefon.

Den mjuka återställningen tappar faktiskt bara lagrad elektricitet från komponenter, speciellt kondensatorer och som förnyar telefonens minne. Men som jag sa tidigare, det är säkert och ingen av dina data kommer att beröras.

Steg 2: Anslut telefonen för att ladda

Innan du fortsätter, låt oss utesluta möjligheten att det bara är ett tömt batteriproblem genom att ansluta telefonen till att ladda. Använd naturligtvis originalladdaren och USB-kabeln när du laddar telefonen normalt.

Den här proceduren kan faktiskt berätta om det finns problem med enhetens hårdvara. Om de vanliga laddningsindikatorerna som lysdioden eller laddningsikonen på skärmen inte dyker upp, kan vi nästan anta att det är ett hårdvaruproblem. Om de dyker upp, finns det fortfarande hopp om att du kan fixa detta problem utan att besöka tekniker.

Oavsett om de laddningsskyltarna visas eller inte, låt telefonen ladda i minst 10 minuter och försök sedan slå på telefonen. Om den fortfarande vägrade att slå tillbaka, fortsätt till nästa steg.

Steg 3: Anslut telefonen till en dator (valfritt)

Den här proceduren är valfri eftersom du bara gör detta om telefonen vägrade att ladda eller inte visade de vanliga laddningsskyltarna när du anslöt den till vägguttaget. Det utesluter möjligheten att det finns ett problem med uttaget som hindrar telefonen att ladda.

Även om datorer inte ger ut så mycket ström som laddaren, räcker det fortfarande för att få telefonen att svara. Om det inte gjorde det, fortsätt till nästa steg.

Steg 4: Prova en annan USB-kabel

Förutsatt att du försökte ladda telefonen genom uttaget och datorn och att den vägrade att ladda, är det dags att utesluta möjligheten att det är en skadad USB-kabel som förhindrar laddningen och att problemet bara kan vara en tömd batteriproblem.

Försök med en annan USB-kabel för att veta om enheten fortfarande kan laddas eftersom om inte, då bör du redan överväga att få telefonen kontrollerad av en tekniker vid denna tidpunkt.

Steg 5: Prova att starta upp telefonen i säkert läge

Kom ihåg att huvudproblemet här är att telefonen inte slås på. Det betyder att det inte kommer att svara om du tryckte på strömbrytaren. skärmen tänds inte och enheten förblir död och oanvändbar. Så vårt huvudfokus här är att återföra telefonen till liv.

Antagande att några av apparna som du laddade ner orsakade problemet, om att starta i säkert läge kommer faktiskt att få telefonen att svara. Så prova den här proceduren för att ta reda på om telefonen kan slå på.

 1. Stäng av telefonen helt.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren och Volym ned-knappen.
 3. När telefonen börjar starta, släpper du strömbrytaren men fortsätter att hålla ned Vol Down-tangenten tills telefonen har startat om.
 4. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet; du kan släppa Volym ned-knappen nu.

Om telefonen fortfarande vägrade att slå på, fortsätt sedan till det sista steget.

Sista steg: Starta upp telefonen i återställningsläge

Den här proceduren försöker starta upp telefonen till dess barebones. Det betyder att enheten kommer att startas upp utan att ladda det vanliga Android GUI. Detta är det sista steget, så om det misslyckades, så finns det inget mycket du kan göra åt enheten än att låta teknikern ordna saker och ting åt dig.

Du behöver inte göra någonting om telefonen startas upp i återställningsläget. Allt vi ville veta om det fortfarande kan driva alla sina komponenter. Så här startar du i återhämtning ...

 1. Stäng av Galaxy Note 4 helt.
 2. Tryck och håll in Volym upp och Hem-tangenterna tillsammans och tryck sedan på strömbrytaren.
 3. När anmärkning 4 vibrerar, släpper du både hem- och strömtangenterna men fortsätter att hålla volym upp-knappen.
 4. När Android System Recovery visas på skärmen, släpp Vol Up-tangenten.

Just nu har du gjort alla grundläggande felsökningsförfaranden. Om din telefon kopplas tillbaka är det goda nyheter. Skicka annars telefonen in för reparation.

Har du problem med din telefon som inte kommer att slås på?

Vi kan hjälpa dig felsöka. Vi har redan publicerat felsökningsguider för följande enheter:

 • Samsung Galaxy S2
 • Samsung Galaxy S3
 • Samsung Galaxy s4
 • Samsung Galaxy S5, Android Lollipop-utgåva
 • Samsung Galaxy S6
 • Samsung Galaxy S6 Edge
 • Samsung Galaxy S6 Edge +
 • Samsung Galaxy S7
 • Samsung Galaxy S7 Edge
 • Samsung Galaxy Note 2
 • Samsung Galaxy Note 3
 • Samsung Galaxy Note 4, Android Lollipop-utgåva
 • Samsung Galaxy Note 5

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så skicka dem gärna på [e-postskyddad] Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt med vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.