Hur man fixar Samsung Galaxy J7 “Varning: Kameran misslyckades” & “Tyvärr har kameran stoppat” -fel [Felsökningsguide]

En av de mest komplexa delarna i din #Samsung Galaxy J7 (# GalaxyJ7) är kameran. Under uppstartprocessen kommer sensorn att initialisera och vänta på att användaren öppnar appen #Camera. När du öppnar den kommer appen, tjänsterna som körs i bakgrunden och sensorn initieras för att synkronisera deras funktioner. När du trycker på infångningsknappen kommer appen att beordra sensorn att knäppa bilder eller videoklipp och sedan kommer andra tjänster att uppmana Galleri-appen att hantera bilderna.

Om emellertid initialiseringen avbryts av någon anledning, kommer felmeddelandet "Varning: Kameran misslyckades" att dyka upp om problemet är med hårdvaran men om det är med appen eller firmware, felet "Tyvärr har kameran stannat" kan dyka upp. I det här inlägget har jag lämnat guider för hur du felsöker din Galaxy J7 som lider av något av dessa fel. Läs vidare för att förstå mer om dem och lära dig hur du fixar dem om du möter en i framtiden.

Innan vi hoppar in i vår felsökning, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår Galaxy J7-felsökningssida för vi har redan publicerat flera felsökningsguider som kan hjälpa dig att lösa ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor och ge oss mer information om dina problem.

Hur du åtgärdar felet “Varning: kamera misslyckades” på Galaxy J7

Problem : Hej killar! Jag är glad att du erbjuder denna gratistjänst för att hjälpa användare som jag som inte vet mycket om att fixa problem med våra telefoner. Jag har Galaxy J7 som jag köpte förra månaden. Sedan dag 1 fungerar telefonen helt bra tills jag öppnade kameran för ett par dagar sedan. Det fanns ett felmeddelande som sa "Varning: Kameran misslyckades" och jag har verkligen inget annat val än att stänga den. Med felet dyker upp varje gång jag öppnar kameran kan jag inte längre använda min telefon för att ta bilder. Jag är inte säker på vad som hände men jag är säker på att enheten är väl omhändertagen. Inga droppar, ingen vattenkontakt, inget som kan orsaka problem. Snälla hjälp mig, tack.

Felsökning : Felmeddelandet “Varning: Kameran misslyckades” kan bara vara ett litet problem eller ett allvarligt problem, men oftare gäller det hårdvaran själv. Det har varit många rapporter om den här typen av problem tidigare och många sa att de kunde fixa sina problem genom att göra några felsökningsförfaranden och de förfarandena är sådana som jag kommer att lära dig i den här guiden. Så här felsöker du din Galaxy J7 vars kamera misslyckades:

Steg 1: Starta upp din Galaxy J7 i säkert läge och se om felet fortfarande uppstår

Det finns tillfällen då tredjepartsappar orsakar den här typen av problem och när det händer, allt du behöver göra är att inaktivera dem och se om problemet fortfarande händer och det finns inget annat sätt att göra det än att starta om enheten i säkert läge:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren (till höger) tills Telefonalternativ visas och släpp sedan.
 2. Välj och håll ner strömmen tills prompten Omstart till säkert läge visas och släpp sedan.
 3. Tryck på RESTART. Anmärkning: Det kan ta upp till en minut att slutföra processen.
 4. Vid omstart visas Safe-läget längst ner till vänster på upplåsnings- / hemskärmen.

Efter att ha lyckats starta upp enheten i säkert läge, försök att öppna kameraprogrammet och se om felet eller varningen fortfarande dyker upp, om den inte gör det, måste du bara hitta den tredje part-appen som får kameran att krascha och avinstallera det. I annat fall går du vidare till nästa steg för att felsöka själva kameran.

Så här avinstallerar du en app på Galaxy J7:

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Klicka på önskad applikation
 6. Klicka på Avinstallera.
 7. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Steg 2: Rensa cacheminnet och data för kameraprogrammet

Den här proceduren återställer appen själv när den tar bort cache och data tillsammans med dina inställningar och inställningar. Det är en enkel procedur men mycket effektiv med tanke på att problemet bara är ett mindre problem med antingen kameraappen eller själva sensorn. Oroa dig inte, ingen av dina bilder eller videor kommer att raderas när du gör detta och endast kamerainställningarna återställs.

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Peka på kamera.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 8. Klicka på Rensa cache.

Jag föreslår att du också gör samma sak för Galleri-appen om felet kvarstår efter att ha genomfört ovan nämnda procedur.

Steg 3: Prova att torka av cache-partitionen

Efter det första och andra steget, om problemet fortfarande uppstår måste du försöka ta bort systemcachen, särskilt om det inträffade utan uppenbar anledning. Det finns tillfällen då en firmware-uppdatering orsakar ett problem som det här, så det är logiskt vid denna punkt att utesluta denna möjlighet. Så här torkar du cache-partitionen på din Galaxy J7:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Telefonen startar om längre än vanligt och när den har startats om igen, försök öppna kameran igen för att se om problemet fortfarande uppstår.

Steg 4: Utför masteråterställning på din Galaxy J7

Om allt annat misslyckas är det dags att föra tillbaka telefonen till fabriksinställningarna; du måste återställa den. Du bör dock veta att all data och filer som du har sparat i telefonens interna lagring kommer att raderas.

Du måste säkerhetskopiera dem innan du återställer din enhet eftersom du inte kan hämta dem när de har torkats bort från telefonens minne. När du är klar följer du dessa steg för att återställa din telefon externt:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av din Galaxy J7.
 3. Tryck och håll ned Volym upp-knappen och Hem-tangenten och håll sedan ned strömbrytaren.
 4. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 5. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 6. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 9. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 10. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 11. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet fortfarande uppstår efter återställningen är det dags att du skickade in det för kontroll och / eller reparation.

Hur man fixar “Tyvärr har kameran stoppat” fel på Galaxy J7

Det här felmeddelandet är i princip inte så komplicerat som det första men ändå väldigt irriterande. Du kan fortfarande inte ta bilder med din telefon och den dyker upp varje gång du öppnar kameraprogrammet. Det finns inget annat alternativ du kan välja istället för OK och Rapportera och i vilket fall som helst kommer felet att stängas av problemet kommer inte att åtgärdas eftersom det skulle uppstå igen. Så för att felsöka din telefon som lider av det här felet är detta vad du ska göra:

Steg 1: Starta om telefonen först

Om det är första gången du ser detta felmeddelande, gör inte någonting utom för omstart. Du kan starta om ytterligare ett par gånger bara för att se till att det inte bara är ett mindre problem med firmware.

Det fanns rapporter från våra läsare i det förflutna där deras enheter frös i ett par sekunder och då uppstod detta fel. En fast programfel kan orsaka att detta problem inte nämns möjligheten att det är Camera-appen som också kraschade.

Steg 2: Starta om din J7 i säkert läge

Låt oss försöka isolera problemet för att avgöra om orsaken är en av dina tredjepartsappar eller en förinstallerad. Som jag förklarade i det första problemet, om start av enheten i säkert läge kommer tillfälligt att inaktivera alla tredjepartsappar och -tjänster som lämnar förinstallerade appar som körs. Se det första steget i det första problemet för stegen för hur du startar upp din J7 i säkert läge.

Steg 3: Rensa cache och data för kameraprogrammet och andra relaterade appar

Gör det medan telefonen är i säkert läge. Den återställer själva Camera-appen och det skulle ge dig en uppfattning om problemet är med kameran eller andra appar. Du kan också göra samma sak för andra appar som kan utlösa felet som Galleri och alla andra appar som kan använda kameran för att ta bilder.

Steg 4: Återställ din Galaxy J7 från fabrik

Precis som huvudåterställningen kommer denna procedur att föra tillbaka telefonen till dess ursprungliga inställningar och ta bort alla dina data och filer som är sparade i telefonens interna lagring, bara för att du måste göra detta via menyn Inställningar.

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 6. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 7. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 8. Klicka på Återställ enhet.
 9. Om skärmlåset är aktiverat anger du din PIN-kod eller lösenord.
 10. Tryck på Fortsätt.
 11. Klicka på Radera alla.

Om problemet fortfarande fortsätter kan du behöva installera om programvaran eller låta någon göra det åt dig.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.