Hur man fixar Samsung Galaxy J5 med skärmflimrande problem [Felsökningshandbok]

#Samsung Galaxy # J5 är en av medelvägsenheterna med ganska anständiga tekniska specifikationer och fick positiva recensioner från sina ägare. Medan Galaxy J5 2017-versionen ännu inte kommer att släppas, har 2015- och 2016-utgåvorna redan fått uppdateringar och de flesta av dem kör nu Android 6 Marshmallow.

Några av våra läsare som äger den här enheten kontaktade oss dock angående problem med skärmflimrande de har stött på. Många av dem sa att problemet började strax efter en uppdatering medan andra rapporterade att de började visa problemet utan uppenbar anledning alls.

Skärmflimrande problem varierar eftersom vissa kan bero på vissa appar medan andra fall kan bero på firmware och hårdvaruproblem eller problem. Vi vet inte orsaken till att det här problemet uppstår om vi inte gör någon grundläggande felsökning som kan peka oss i rätt riktning. Så i det här inlägget kommer jag att gå igenom dig genom att försöka fixa din J5 som har problem med skärmen.

Men innan vi hoppar in i vår felsökning, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tagit upp många problem med den här enheten. Försök hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss genom att fylla i vårt Android-frågeformulär.

Felsökning Galaxy J5 med sin skärm flimrande

Syftet med den här felsökningshandboken är att vi ska veta vad det verkliga problemet med din telefon är, vad som orsakar den och vad som behöver göras för att fixa den. Vi vill alltid hjälpa våra läsare med sina problem, men det finns problem som vi inte kan lösa särskilt de som orsakas av hårdvaruproblem. Men låt inte det hindra dig från felsökning, men innan vi hoppar till vår procedur, här är ett av de meddelanden vi fick från våra läsare som bäst beskriver det här problemet:

Problem : Hej killar. Jag har Galaxy J5-telefonen och medan allt i den fungerar bra så verkar det att displayen har någon form av statisk och det finns tillfällen då det ändrar ljusstyrka och färg. Det började bara hända för ungefär en vecka sedan och jag har ingen aning om vad som orsakade det. Om ni kan undersöka detta problem för mig, skulle det vara bra. Tack.

Felsökning : Gå igenom stegen nedan för att försöka fixa skärmflimrande problemet med din Galaxy J5 och medan vi föreslår procedurer som inte kan skada din telefon kan saker fortfarande hända så fortsätt på egen risk.

Steg 1: Utför proceduren för att dra batteriet för att återställa telefonen

Jag förstår att din telefon fortfarande fungerar utmärkt förutom att skärmen flimrar. Vi måste avgöra om det här problemet är mindre eller ett tecken på att själva bildskärmspanelen misslyckas och det första du bör göra är att utföra en mjuk återställning. Den här typen av återställning uppdaterar faktiskt bara telefonens minne men ingen av dina filer och data kommer att raderas. För att göra detta, helt enkelt ta bort eller dra ut batteriet ur telefonen medan det fortfarande är på.

På så sätt kommer telefonen naturligtvis att stängas av när huvudströmkällan kopplas bort men den tappar också lagrad elektricitet. Och medan telefonen är avstängd, tryck och håll in strömbrytaren i en minut för att helt tömma el från kondensatorer och chips. Byt sedan ut batteriet och säkra det med bakstycket och slå sedan på telefonen igen. Observera telefonen för tecken på skärmflimring och om den kvarstod, gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Ta reda på om problemet orsakas av en tredjepartsapp

Det finns appar som kan orsaka den här typen av problem så vi måste utesluta denna möjlighet först innan vi fortsätter med vår felsökning. Nästa procedur berättar faktiskt om problemet beror på några av dina nedladdade appar, för i så fall måste vi hitta de skyldiga och avinstallera dem en efter en tills problemet är fixat. För att göra det behöver vi bara starta upp telefonen i säkert läge och så gör du det:

 1. Stäng av din Galaxy J5.
 2. Tryck och håll in både Volym ned-knappen och strömbrytaren.
 3. När Samsung-logotypen visas släpper du strömknappen men fortsätter att hålla ned volymknappen.
 4. Låt telefonen starta medan du håller ner volymknappen. det kan ta några sekunder att slutföra.
 5. När telefonen når hemskärmen och du kan se “Safe mode” i det nedre vänstra hörnet av skärmen, är det framgångsrikt. I annat fall ska du upprepa stegen uppifrån.

Alternativt kan du bara göra dessa steg om du inte vill stänga av telefonen bara för att starta upp igen:

 1. Tryck på strömbrytaren för att visa strömalternativ på skärmen.
 2. Tryck och håll ner alternativet "Stäng av" tills "Starta om till säkert läge" -prompt visas och släpp sedan.
 3. Klicka på Starta om.
 4. Omstartsprocessen kan ta upp till 45 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart visas Safe-läget längst ner till vänster på upplåsnings- / hemskärmen.

Den här proceduren löser inte problemet men kommer att ge dig en uppfattning om tredjepartsappar har något att göra med det flimrande. Så när telefonen är i detta läge, följ noga med tecken på skärmflimrande och om det fortfarande händer, gå vidare till nästa steg. Annars kan du hitta apparna som kan ha något att göra med det och avinstallera dem en efter en. Så här avinstallerar du appar på din Galaxy J5:

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Klicka på applikationen i fråga.
 6. Klicka på Avinstallera.
 7. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Steg 3: Ta bort systemcachen, eftersom firmware-uppdateringar kan ha skadat några av dem

Det har funnits firmware-uppdateringar som har rullats ut sedan J5 2015 och det är möjligt att en av dessa uppdateringar skadade några av systemcacherna och resulterade i detta problem och alla andra som ännu inte har upptäckts. Vi måste utesluta denna möjlighet genom att ta bort alla systemcachrar på en gång så att de kommer att ersättas med nya. Så här gör du vad du behöver göra:

 1. Stäng av din Galaxy J5.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.
 10. Det tar lite längre tid innan telefonen startar om efter den här proceduren men vänta tills den når hemskärmen innan du använder den.

Om flimringen fortfarande kvarstår efter det har du inget annat val än att återställa telefonen.

Steg 4: Säkerhetskopiera dina filer och data och återställ sedan din Galaxy J5

När du har gjort de tre första stegen och att skärmflimrande problemet inte är fixat, måste du utesluta möjligheten att det är ett firmwareproblem och du kan göra det genom att återställa telefonen. Naturligtvis kommer alla dina filer och data att gå förlorade när du gör det så se till att du säkerhetskopierar allt du inte vill tappa. Efter säkerhetskopian kan du stänga av stöldfunktionen på din telefon genom att göra dessa steg:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Klicka på Mer.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Följ sedan dessa steg för att göra återställning av huvud:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Eller så kan du bara återställa telefonen via inställningsmenyn:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 7. Klicka på Återställ enhet.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du din PIN-kod eller lösenord.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Om problemet fortfarande kvarstår efter detta och du inte kan se din telefon med skärmen flimrande då och då, måste du skicka in den för kontroll och reparation eftersom det kan vara ett problem med hårdvaran.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.